0

"Царят се предлага на Бойко и Доган", извежда под глава "Стандарт". Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски се предлага на всички, за да пласира партията си и в следващия парламент, смята изданието.

Той е провел разговори за включване на негови депутати в листите на ГЕРБ или на ДПС лично с Бойко Борисов и с Ахмед Доган. От ДПС обаче светкавично го отрязали. Ще се явим сами на изборите, защо да спасяваме царистите, когато имаме достатъчно подготвени млади хора за властта, заявили от партията.

"Тримата лидери пак вдигнаха много шум за нищо", пише в заглавие на анализ "Сега". Последният коалиционен съвет на управляващите доказа, че те все по-трудно постигат консенсус и по най-елементарните въпроси, коментира авторът.

"Масларова все пак не се отказа от почивките", заключава "Сега" и цитира социалния министър, че не по-малко от 1000 пенсионери ще заминат около 20 септември на почивка. Ден по-рано самата тя заяви, че почивки за пенсионерите ще има, но догодина. Веднага започнаха тълкувания, че Масларова дава заден ход заради отпора на НДСВ и ДПС.

"Разривът между ГЕРБ и ВМРО в Пловдив взе първа жертва", обявява "Труд". Кметът на Пловдив Славчо Атанасов (ВМРО) уволнил вчера заместника си по икономика Георги Григоров (ГЕРБ) и е приел оставката на главната юристка Зорница Нейкова. Това се случи броени часове, след като градоначалникът призна, че коалицията на ГЕРБ и ВМРО под тепетата не съществува и на нейно място има ново мнозинство, доминирано от партиите, членки на ЕНП.

Нов двумесечен десант на червени министри и депутати из страната стартира БСП през октомври и ноември, информира "Труд". По време на сбирка на политбюрото на партията социалистите правили анализ на проблемите на хората по места и сега ще ги решават. Те определиха като "силно незряло" поведението на десните с подписката им срещу властта.

В друг материал същото издание посочва и отношението на "Гергьовден" към акцията на ГЕРБ, ДСБ и СДС - "Орел, рак, щука, не зная по каква сполука, такваз им работа дошла, да теглят наедно кола". "Общността на тези партии е конюнктурна и неискрена", смятат от "Гергьовден". Те предлагат всички десни заедно да представят нови лица в бъдещи листи и пак заедно да посочат експертите си за кабинет в сянка.

"СДС не се вслуша в хороскопа ми и се обрече на провал", казва в интервю за "Труд" астроложката Алена Тилкова.

"НДСВ започва сезона с нов ред финансиране на партиите", обявява "Сега". От партията ще внесат свой проект за промени в закона за политическите партии, който забранява даренията от бизнеса, удвоява държавната субсидия за партиите и въвежда критерии за тяхната представителност. Те предлагат да се ограничат драстично даренията от физическите лица - до 100 лв.

"Царистите режат обръчите от фирми" - е заглавието в "Стандарт". "Монитор" добавя, че проектозакона на НДСВ предвижда на избори да се явяват само партии, които са получили над 0,5% на два последователни вота.

Нова политика за финансиране на българската наука от правителството обяви вчера министър-председателят Сергей Станишев, пише "24 часа". Тя ще бъде разписана в Стратегия за научните изследвания, която в момента разработва образователният министър Даниел Вълчев. Целта е приоритетно да се финансират изследвания и проучвания с практическа приложимост, от които да има пряка полза за икономиката на страната.

"Монитор" и "Дума" извеждат на първи страници, че според новия просветен закон родителските права може да се отнемат, ако детето не посещава училище.

"Председателят на парламента винаги е самотен", казва в интервю за "24 часа" Георги Пирински, който днес навършва 60 години. Двадесет години ме води не лична амбиция, а каузата хората да спрат да се срамуват от политическите изпълнения, посочва шефът на парламента.

Хора от силовата групировка СИК и бивши спецполицаи държат сериозна част от бизнеса с проститутки в София, пише "24 часа", като се позовава на източници, които разследват този нелегален бизнес.

Според тях месечната печалба от един сексклуб с 6-10 момичета е около 40 хил. лв. Според "Стандарт" пък десетина големи босове държат бизнеса с проститутки в София, като повечето то тях са чужденци.

От догодина всеки здравноосигурен ще има електронно досие, съобщава под глава "Сега". В него ще са описани личните му медицински данни - кръвна група, алергии, имунизации, хронични болести, ръст, тегло, и ще се отразява всеки досег с услуги, платени от здравната каса - прегледи, изписани лекарства, данни от изследвания и др.

Фермерските протести ще продължават, въпреки съгласието на Брюксел хазната да отпусне 10 000 евро на фермерите с качествена продукция, обявяват "Сега" и "Новинар". "Правителството ни излъга за пореден път, беше ни обещана целегодишна субсидия за мляко, а се оказа, че ще се дават пари само за модернизираните ферми. Тази помощ обаче ще вземат малка част от млекарите, а и не се отнася за хората, отглеждащи овце и кози", заяви вчера лидерът на млекарите Андриан Цаконски.

"Пет дами в прокуратурата поемат измамите с европари", съобщава още "Сега". Нов отдел, който ще се занимава с делата за престъпления с европари, е създаден във Върховната касационна прокуратура. Ръководител ще бъде Маргарита Попова, говорител на главния прокурор Борис Велчев и един от най-доверените му хора. От ОЛАФ препоръчват да се проверят консултантските фирми, които изработват проекти за САПАРД.

В прокуратурата са заведени 30 досъдебни производства по подадени сигнали за злоупотреби с европейските средства, съобщи главният прокурор, цитиран от "Монитор". "Установените измами по САПАРД са набъбнали до 25 млн. лв.", посочва "Дневник". "Дума" добавя, че ОЛАФ и МВР ще правят каталог на делата.
"Не в България организираната престъпност е най-силна", смята зам.-председателят на Европейската комисия Гюнтер Ферхойген в интервю за шефа на бюрото на ВАЦ в Брюксел Кунт Прийс, публикувано в "Труд".

В друго интервю за вестника депутатът от БНД Лидия Шулева посочва, че днес ще внесат в Народното събрание проект за решение, с което се иска въвеждането на извънреден парламентарен контрол. Той трябва да визира само изпълнението на т. нар. екшън план на правителството за преодоляване изоставането ни по европейските проекти и програми.

Нека парламентът да работи извънредно - във вторник ще се занимаваме с изпълнението на екшън плана, който е от 86 точки в 350 страници, в сряда и четвъртък ще приемаме закони, а в петък ще е редовният парламентарен контрол, казва Шулева.

"Страната гори, София гърми, "Кремиковци" трови", обобщава в заглавие "Труд" инцидентите през последните дни. Три взрива, престрелка и 10 ранени е равносметката от 2 до 8 септември по улиците на София, пише изданието и се пита в заглавие това ли е новата гангстерска война.

Вестниците отбелязват още, че втори ден огнена стихия изпепелява 4 хил. дка смесени гори и тревни площи до самоковското село Горни Окол и в землищата на още четири близки села. Само за 12 часа вчера избухнаха 21 пожара в различни градове и села на държавата, а седми ден вече гори парк "Рила". "Сега" коментира, че за поредна година властта показва безсилието си да реагира бързо при бедствия.

"Кремиковци" отново започна да бълва жълтеникаво-червен пушек, прах и миризми над Софийското поле, допълва "Труд".

Под глава "24 часа" посочва, че 80 на сто от реките в страната пресъхват и имат по-малък от обичайния за септември оток. Според данни на Министерството на околната среда и водите от 8 септември т.г. 13% от реките са в тревожно състояние, 9% са в критично, а още 14% са в маловодия или начална фаза.

"Да се събудиш жив е велико", е озаглавено интервю в "Труд" с Ангел Бончев, което е първо след отвличането му. "Запомнете - парите не са най- важното нещо в тоя живот", съветва той.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Между приятели: -Ще заведа гаджето си на кино, за да видя дали може да мълчи два часа.  
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

В РС Македония искат край на комисията с България

В РС Македония искат край на комисията с България

Свят Преди 4 часа

"Левица": Категорично "не" за вписване на българите в конституцията

Пуснаха Жерар Депардийо след арест и разпит

Пуснаха Жерар Депардийо след арест и разпит

Свят Преди 4 часа

Две жени твърдят, че са станали обект на сексуален тормоз от страна на актьора

Бивш германски войник призна, че е шпионирал за Русия

Бивш германски войник призна, че е шпионирал за Русия

Свят Преди 7 часа

Обвиняемият: Това беше погрешно

Русия обяви, че настъпва в Украйна

Русия обяви, че настъпва в Украйна

Свят Преди 9 часа

Кремъл твърди, че ще постигне всички свои цели

д

Защо семейството полицаи влезе с над 200 кг багаж в “Един за друг”?

Любопитно Преди 9 часа

Полицейското семейство Маргарита и Кристиян са поредната двойка, която напуска “Един за друг”

Генералният секретар на НАТО отиде в Киев

Генералният секретар на НАТО отиде в Киев

Свят Преди 10 часа

Столтенберг каза, че на път за Украйна са още оръжия и боеприпаси

;

Любовната история на цар Борис ІІІ и Йоанна Савойска

Любопитно Преди 10 часа

Любовта им - чиста и истинска, непродиктувана от политически или лични интереси

Много повече общуване в чужбина: Отдай се на приключения!

Много повече общуване в чужбина: Отдай се на приключения!

Технологии Преди 10 часа

Наслади се на пътуване в чужбина с А1 Roaming Revolution

ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на енергетиката и климата

ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на енергетиката и климата

България Преди 10 часа

От държавите членки се изисква да представят своите окончателни актуализирани планове до 30 юни

Разследват документна измама, свързана с Кирил Петков и „Да запазим Корал“

Разследват документна измама, свързана с Кирил Петков и „Да запазим Корал“

България Преди 10 часа

Кирил Петков твърди, че това е „поредният ченгеджийски номер“

ГЕРБ, БСП, "Синя София", ИТН и независими срещу проекта за "Патриарх Евтимий"

ГЕРБ, БСП, "Синя София", ИТН и независими срещу проекта за "Патриарх Евтимий"

България Преди 10 часа

Проектът за бул. "Патриарх Евтимий" бе представен в петък от заместник-кмета по транспорт

Отвъден живот

Добре дошли в града, в който всеки говори с мъртвите

Любопитно Преди 11 часа

Ако вярвате в задгробния живот, това е една задължителна дестинация

НСО опроверга Денков, охраната му не е свалена

НСО опроверга Денков, охраната му не е свалена

България Преди 11 часа

От НСО посочват, че изпълняват стриктно вменените им „със закон задължения”

Доброволци засадиха 1300 нови фиданки в района на село Негован

Доброволци засадиха 1300 нови фиданки в района на село Негован

България Преди 11 часа

Над 100 служители на Пощенска банка се включиха в инициативата, която е част от мащабния проект „Новата гора на София – 2“

Как да се грижим за здравето на детските зъби: Научете с нас

Как да се грижим за здравето на детските зъби: Научете с нас

Любопитно Преди 11 часа

„Ох, на мама!“ има удоволствието да обяви своето първо голямо целодневно БЕЗПЛАТНО събитие за всички бъдещи и настоящи родители