0

"Мобилтел" пуска телевизия в неделя, извежда "Сега". В неделя за първи път в мрежата на "Мобилтел" ще бъде пуснат тв сигнал. Пробното предаване ще е на телевизия "Сити".

Морските летища се разминават със съкращенията на персонала, отбелязва вестникът. Съкращения на летищата във Варна и Бургас няма да има, след като концесионерът "Фрапорт" поеме управлението на 10 ноември.

Чиновническите заплати ще скачат още заради осигуровките, пише още "Сега". Заплатите на служителите в бюджетната сфера може да се вдигнат извънредно заради плащанията за осигуровки.

Пловдив с дял в панаира, но чрез бизнесмена Гергов, четем пак там.
Пловдивската община отново ще гласува влизането си като собственик в дружеството "Международен панаир -Пловдив" ЕАД, но този път не сама, а чрез хотелиера Георги Гергов, с когото през юни учреди смесеното дружество "Пълдин Туринвест" АД.

Евтини авиокомпании се готвят за десант в България, обявява "Дневник".
Нова вълна от нискоразходни авиокомпании идва на българския пазар след броени месеци. Четири "лоу кост" превозвачи вече са заявили пред летище София желанието си да започнат редовни полети до България след 1 януари 2007 г.

АЕЦ "Козлодуй" се разминала с изтичане на радиация, отбелязва изданието.
При последния инцидент в АЕЦ "Козлодуй" е имало риск радиоактивна течност да изтече извън централата, стана ясно във вторник от обясненията на председателя на Агенцията за ядрено регулиране Сергей Цочев.

"Кауфланд" отваря магазин в Сливен, информира още вестникът.
Хипермаркет "Кауфланд" в Сливен отваря врати в четвъртък. Той е седмият поред магазин в България на германската търговска верига "Кауфланд".

Мобилната мрежа на "Проуейв" покри София, четем във всекидневника.
Българската телекомуникационна компания "Проуейв" (ProWave) обяви във вторник техническия старт на цивилната си мобилна мрежа, изградена по TETRA стандарта.

"Асарел медет" се включва в проект за мините в Бор, пише още изданието.
Българското медодобивно предприятие "Асарел медет" - Панагюрище, ще се включи в проекта на австрийската компания "Фьост Алпине интертрейдинг" (Voest-Alpine Intertrading) за участие в приватизацията на сръбската компания "Минно-преработвателна база Бор" (Rudarsko-topionicarski bazen Bor, RTB Bor), предаде агенция Ройтерс.

Летим по-евтино до Австрия, извежда "Стандарт". Промоционални цени на самолетните билети за българския пазар до държавата на Моцарт предвиждат австрийските авиолинии.

Пак зацикли проектът за жп линията до Свиленград, отбелязва ежедневникът. Гръцката компания "Терна" бави модернизацията на жп линията Пловдив-Свиленград. В началото на декември изтича 6-месечният срок, в който трябва да се започне работа по отсечката Крумово-Първомай.

Губим поне 450 млн. от ДДС догодина, твърди изданието. Приходите от ДДС ще паднат поне с 450 млн. лева догодина заради влизането ни в ЕС. Това прогнозира по Инфо радио червеният депутат Пeтър Димитров, който е шеф на бюджетната комисия в парламента.

"Брикел" купува 79,6% от акциите на сръбската "Траял", информира "Монитор". Българската компания "Брикел" спечели търга за закупуването на фабриката за гумени изделия "Траял" в Крушевац.

"Линде Газ България" откри завод в Ст. Загора за 10 млн. евро, пише същият вестник. "Линде Газ България" ЕООД, която е дъщерна фирма на немския консорциум "Линде груп" Германия, изгражда в Стара Загора завод за производство на втечнени въздушни технически газове: течен кислород, течен азот и течен аргон.

НЕК строи ел. подстанция в Слънчев бряг за 8 млн. лв., отбелзвя същото издание. НЕК започва строителството на подстанция "Слънчев бряг запад" с мощност 110 киловата, съобщиха от компанията, ръководена от Любомир Велков.

"Бюджетният излишък и през следващата година ще остане висок", казва в интервю за "Дневник" Пламен Орешарски, министър на финансите.

Министерството на финансите и тази година продължава политиката на намаляване на общата данъчно-осигурителна тежест. Заедно с това в напреднала фаза е и подготовката на бюджет 2007.

В началото на следващата седмица финансовото министерство ще организира форум, на който ведомството ще разясни координацията и контрола по изразходването на средствата от ЕС.

"Един от приоритетите на следващата година е очевиден - успешен старт на програмата за усвояване на еврофондовете. Въпреки заделените значителни средства за тази цел, извън тях сме поставили акценти и върху социалните дейности - здравеопазването, образованието и политиката на доходите", посочва министърът.

"АП е готова да продава и фирмите от забранителния списък", декларира през "Сега" директорът на Агенцията за приватизация Тодор Николов.

"По-важните сделки, които ще останат за другата година, са "Български морски флот" и една част от топлофикационните дружества. Въпреки че процедурите по тях вървят успешно, почти сигурно е, че плащанията или част от тях ще бъдат през другата година.

Приватизацията на "Топлофикация Шумен" също ще започне през 2007 г. "Топлофикация Перник" ще бъде обявена за продажба или през декември, или през януари в зависимост от това как върви проектът за рехабилитация на блоковете. Надявам се с "България ер" да приключим през тази година", уточнява Николов.

"Пирин минава на газ до Коледа", обещава в интервю за "Стандарт" главният изпълнителен директор на "Булгаргаз" Кирил Гегов. Той обяснява:

"Досега транспортът и търговията се извършваха от едно дружество - "Булгаргаз". От догодина могат да дойдат и други транспортьори. При положение, че ще има търговско и транспортно дружества, ще има пълна яснота при формирането на цените.

Сега имаме една обща цена за транспортиране на газ - 19,73 лв. След преструктурирането от нея ще се отдели търговската надценка и ще остане само транспортната такса. Следователно всеки, който иска да транспортира собствен газ, няма да плаща търговска надценка."

"У нас е купонът - един работи, 10 го гледат", е констатация на шефа на Българската стопанска камара Божидар Данев. В интервю за "Труд" той посочва:

"Нашата икономика расте всяка година с пет и няколко процента. Така отчита статистиката. Иначе е много повече. А с колко растат българските студенти? Отговаря ли този ръст на икономиката?

При това имаме и подмяна на технологиите. Затова младите бягат в чужбина, защото нашето образование не е конкурентноспособно. Тази система трябва да се реформира. Тя произвежда продукт. А този, който произвежда един високоинтелектуален продукт, трябва да знае как да го пласира, какво иска пазарът."

"Овчаров предлага повече бедни да взимат помощи за топло", информира "Монитор". Да се актуализират критериите за енергийните помощи, така че повече бедни да получават помощи за ток, поиска министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров в писмо до колежката си Емилия Масларова.

Според Овчаров това се налага заради ежегодното повишаване на минималната работна заплата и пенсиите, като така се стеснявал кръгът от хора, които имат право на помощи.

"Покупките на коли нараснаха с 25%", отбелязва "Стандарт". Продажбите на коли и мотори нараснаха с 24,4% за първите осем месеца на годината, обявиха от Националния статистически институт. Търговията с бензин и смазочни материали за автомобилите се е увеличила с 16,9%.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Блондинка в банката: - Здравейте, бих искала да отворя обща сметка... - С кого? - Все ми е едно... Важното да е с някой, който…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Главчев официално стана и външен министър

Главчев официално стана и външен министър

България Преди 7 минути

В сградата на Министерство на външните работи Главчев проведе и работна среща с ръководния състав

Екипът на "Шогун" на премиерата

Ще има ли втори сезон на хитовия сериал "Шогун"?

Любопитно Преди 8 минути

Уникалният успех на първи сезон може и да промени плановете на продуцентите

<p>Ердоган: Прозорецът на възможностите няма да бъде отворен винаги</p>

Ердоган призова за нормализиране на отношенията между Турция и Армения

Свят Преди 52 минути

Въпреки общата граница Армения и Турция нямат дипломатически отношения

Още една формация няма да участва в коалиция с ПП-ДБ на предстоящите избори

Още една формация няма да участва в коалиция с ПП-ДБ на предстоящите избори

България Преди 1 час

В позицията си от партията обясняват, че присъединяването им към ПП-ДБ било с цел да бъдат постигнати реформи в "противовес на модела на ГЕРБ и ДПС"

"Той е нейният омар": 10 култови цитата от "Приятели"

"Той е нейният омар": 10 култови цитата от "Приятели"

Любопитно Преди 1 час

Ето някои от най-запомнящите се цитати от вечния сериал "Приятели"

В опит да прекосят Ламанша: Мигранти загинаха в района на град Вимрьо

В опит да прекосят Ламанша: Мигранти загинаха в района на град Вимрьо

Свят Преди 1 час

Около 100 мигранти са били спасени днес при операция с три хеликоптера и няколко спасителни лодки

<p>Колко процента от родителите на деца до 4 г. подкрепят задължителната имунизация</p>

Проучване на МЗ и УНИЦЕФ: Общо 61% от родителите на деца до 4 г. подкрепят задължителната имунизация

България Преди 1 час

Според изследването има тенденция към нарастване на дела на родителите, които отказват задължителната имунизация на децата си

<p>Спецов с коментар&nbsp;за случая със заплашен служител на НАП</p>

Директорът на НАП за случая със заплашен служител на ведомството: Нулева толерантност към агресията

България Преди 1 час

По първоначална информация конфликтът е възникнал заради забележка за неправилно паркиране

Мъск се нахвърли върху Австралия заради постановление за скриване на специфично съдържание

Мъск се нахвърли върху Австралия заради постановление за скриване на специфично съдържание

Свят Преди 2 часа

Австралийският премиер заяви в сутрешното шоу по "Ей Би Си Австралия", че Мъск е "арогантен милиардер"

Медицински феномен: Мъж произвежда алкохол в стомаха си

Медицински феномен: Мъж произвежда алкохол в стомаха си

Свят Преди 2 часа

Диагнозата е потвърдена от трима независими лекари, оправдан е през съда за шофиране

Талантливата Криста: Бляскавото бъдеще на музикалната сцена

Талантливата Криста: Бляскавото бъдеще на музикалната сцена

Любопитно Преди 2 часа

Талантът на Криста не се разпростира само на клубната, театрална и фестивална сцена

Снимката е илюстративна

"Нито студено, нито топло": Прогнозата за времето на Цветница и Великден

България Преди 2 часа

Температурите ще продължат да бъдат априлски, каза синоптикът към НИМХ Анастасия Кирилова

Meta отваря виртуалната си платформа и за други

Meta отваря виртуалната си платформа и за други

Технологии Преди 2 часа

Horizon OS ще може да се използва от още производители

<p>Пожар избухна на остров Крит, евакуирано е селище (СНИМКИ)</p>

Пожар избухна на остров Крит, евакуирано е селище

Свят Преди 2 часа

Огнеборците се опитват да предотвратят разпространението на огъня, но усилията им са затруднени от ветрове със сила девета степен по скалата на Бофорт

Част от депутатите в ЕП настояват за разследване за шпионаж в институцията

Част от депутатите в ЕП настояват за разследване за шпионаж в институцията

Свят Преди 2 часа

Шарл Мишел призова за "много по-голяма" бдителност и "много по-голямо" сътрудничество пред опитите за намеса на чужди сили

Изложба "Ледовете на Антарктика"

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Любопитно Преди 3 часа

Кадрите могат да бъдат разгледани на пешеходния мост на НДК до 5 май