0
 Без съмнение запазена марка на Ерос Рамацоти (Ramazzotti.com) са двуезичните му дуети с едни от най-прочутите поппевици на всички времена. След като записва с Тина Търнър и Шер, той успя да покори и друг голям глас отвъд Океана - Анастейша.

Тяхната съвместна песен "I Belong To You (Il Ritmo Della Passione)" е включена в неговия актуален албум "Calma Apparente" (Привидно спокойствие), 10-и поред в дискографията му.

Той съдържа 13 композиции, които по собствените му признания са автобиографични. В навечерието на концерта му в София на 3 юли на български излезе и биографията му "Ерос: Заклевам се", разказана от Лука Бианкини.

Ерос на концерт в Брюксел в рамките на последното си турнеЛятната част от неговото турне започна в Каляри на 24 юни и включва 19 концерта в Италия и други европейски държави. Организатори на гастрола тук са "Болкан ентъртейнмънт кампъни" (BECBG.com/Eros).

В мултимедийното шоу на стадион "Локомотив" ще прозвучат както нови песни, така и старите му хитове. Звездата каца за концерта на 3 юли с частния си самолет, а отделно пристигат десетина тира с техника и 140 души технически екип.

През 24-годишната си кариера Ерос Рамацоти е продал албумите си в тираж над 35 млн. екземпляра. Роден e на 28 октомври 1963 г. в "Чинечита", предградие на италианската столица Рим.

Ерос като дете, млад певец и с първата си награда от песенен конкурсОт малък мечтаел да стане певец и бил насърчен от баща си Родолфо, бояджия по професия, който също имал подобни артистични изяви. Младият Ерос кандидатствал в консерватория, но не го приели, и записал да учи счетоводство, което зарязал още на втората година.

Още 18-годишен дебютирал на конкурса за млади таланти в град Кастрокаро с авторската си песен "Rock 80", а участието му там довело до звукозаписен договор и излизането на първия му сингъл "Ad Un Amico" (1982 г.).

Дебютът му бил съпътстван и от решението да се пресели в Милано - центърът на музикалната индустрия в Италия. Първоначално спял в офиса на своите издатели, но по-късно брат му Марко и майка им Рафаела също дошли в града и семейството се нанесло в къща на централно място.

Тогава го забелязал музикалният експерт Ренато Бриоски, който се амбицирал да реализира този талант на всяка цена. Успехът не закъснял - през 1984-а Ерос триумфирал на сцената на фестивала в Сан Ремо с песента "Terra Promessa", която станала хит и му донесла първото място в конкурса за млади изпълнители.

За всички било ясно - това е новият италиански попталант, който ще претендира за трона на големите си предшественици като Доменико Модуньо, Адриано Челентано и Тото Кутуньо.

Вторият, третият, четвъртият и петият му албумОще тогава обаче на него гледали като на международна звезда и всичките му албуми имат и испаноезична версия, което му носи популярност и на латиноамериканския музикален пазар.

През 1985 г. песента "Una Storia Importante" от дебютния му албум "Cuori Agitati" се класирала шеста на Сан Ремо, но постигнала неочакван успех във Франция, където сингълът се разпродал в 1 млн. екземпляра. Година по-късно Ерос печели фестивала с новия си хит "Adesso Tu" от своя втори албум "Nuovi Eroi".

Около него се оформил и солиден творчески екип: бившият член на "Матиа базар" Пиеро Касано композирал музиката, Аделио Колиати и до днес пише текстовете му, а аранжиментите и сега се правят от Челсо Вали.

Последвалата му дискография включва още албумите "In Certi Momenti" (1987 г.), откъдето е и дуетът му с британката Патси Кенсит "La Luce Buona Delle Stelle", "Musica e" с едноименния хит (1988) и "In Ogni Senso" (1990), издаден в 15 държави.

През 1991-ва се появява и първият му концертен запис - двойният албум "Eros In Concert", реализиран в по-голямата си част в Барселона. Междувременно италианецът бил поканен лично от американския продуцент Клайв Дейвис да изнесе самостоятелен концерт в престижната "Рейдио сити мюзик хол" в Ню Йорк, издаден под заглавие "Eros In giro per il Mondo".

От "Tutte Storie", излязъл през 1993-та, е и един от най-големите му хитове - "Cose della Vita", чийто видеоклип е дело на американският кинорежисьор Спайк Лий ("Да бъдеш Джон Малкович"). Песента, тиражирана из Европа в 6 млн. екземпляра, му носи покана да пее на Европейските награди на MTV в Берлин, а по-късно е записана и в дует с Тина Търнър.

През 1995 г. Рамацоти създава собствена продуцентска фирма - "Радиорама", и подписва договор за пет албума със звукозаписния гигант Би Ем Джи.

Ерос е правил дуети с Тина Търнър, Шер и АнастейшаСледващите му композиции са издадени под заглавие "Across From Midnight", където работи с Джо Кокър, за когото написва песента "That's All I Need To Know", която по-късно изпълнява в дует с него под заглавие "Difendero".

Колкото до името му - Ерос не е артистичен псевдоним, той наистина е кръстен на древногръцкия бог на любовта.

Митологичен произход има и името на дъщеря му Аврора (римската богиня на зората), макар че вдъхновението дошло от осмия му албум "Dove c'e musica".

В него Рамацоти се изявява еднолично като автор, композитор и продуцент, а за пет месеца се разпродава тираж от 1 млн. екземпляра само в Италия - и общо над 7 млн. в световен мащаб.

34-тият му рожден ден е отбелязан със сборния "Eros", събрал в ремиксиран вид най-големите хитове от 15-годишната му творческа кариера, общо 16 композиции. Сред тях са също дуетът с Тина Търнър и "Musica e", записана отново с тенора Андреа Бочели, както и две нови песни.

През 2000 г. излиза осмият му албум "Stilelibero", където е включен дуетът с Шер "Piu Che Puoi", последван от поредното мащабно турне, между тях и три концерта в Кремълския дворец в Москва. Следващият негов проект, издаден през 2003-та, е озаглавен просто "9", а първият сингъл оттам - "Un 'Emozione Per Sempre".

Биографията му вече може да се намери и на българскиНа финала на последвалото турне Ерос пее безплатно в Милано пред 12 000 деца от основни и средни училища - изява, включена като допълнителен видеоматериал в DVD-то "Eros Roma Live", документирало концерта му на олимпийския стадион в Рим на 7 юли 2004 г. през погледа английския режисьор Хамиш Хамилтън.

Предпочитам да говоря за своите чувства в песните си, отколкото да отговарям на провокативни въпроси, признава той по повод най-новия си албум и обяснява:

"Например в "La Nostra Vita" (Нашият живот) не крия от никого, че обичам да се взирам в бъдещето и не спирам да търся любовта и честността, макар да виждам колко подлост има този свят.

Искам децата да растат с истинските неща и мечтите им да не умират. Дълбоко вярвам в доброто, в това, че нещата зависят от нас. И днес си давам сметка, че съм готов за поредната красива емоция, за поредното предизвикателство в този живот.

Това е моето послание. То идва от дълбините на душата ми и аз го изпращам към своята публика с всяка песен и на всеки концерт, навсякъде по света.

Понякога и само една усмивка може да ни направи щастливи, стига да ни е подарена от сърце. Аз съм подарил сърцето си на всички свои почитатели, които ме обичат независимо от коя точка на света са. Обичам ги и аз, като им демонстрирам тази своя емоция при всяка наша среща."

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>САЩ забрани смяната на пола на всички непълнолетни в Айдахо, но има изключение</p>

САЩ забрани смяната на пола на всички непълнолетни в Айдахо

Свят Преди 11 минути

Върховния съд разрешава на Айдахо да прилага забраната срещу всеки, освен срещу ищците, които оспорваха закона

99 години от атентата в "Света Неделя"

99 години от най-кървавия атентат в българската история -в църквата "Света Неделя"

България Преди 17 минути

На 16 април 1924 година в центъра на София се разиграват ужасяващи събития

Снимката е илюстративна

Подводна „хибридна война“ заплашва сигурността на 1 милиард души

Свят Преди 1 час

Това предупреждава командир на НАТО

<p>НАСА разкри какъв е мистериозният предмет, разбил се в къща в САЩ&nbsp;(СНИМКИ)</p>

НАСА потвърди: Мистериозният предмет, разбил се в къща във Флорида, е от МКС

Любопитно Преди 1 час

Парчето метал е тежало 0,7 килограма и е било с размери 10 сантиметра на 4 сантиметра

Кавали с журналистката Джей Джей Мартин

Роберто Кавали - бащата на "крещящата" секси мода

Любопитно Преди 1 час

Модното наследство, което 83-годишният италианец остави зад себе си, го превърна в безсмъртен

<p>Свлачище на остров Сулавеси, има 20 жертви и материални щети (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Свлачище на остров Сулавеси, има 20 жертви и материални щети

Свят Преди 1 час

Сезонните дъждове са причина за чести свлачища и наводнения в Индонезия

<p>&quot;Всяко действие срещу Иран&nbsp;ще бъде посрещнато с&nbsp;болезнен отговор&quot;&nbsp;</p>

Ебрахим Раиси: Всяко действие срещу Иран ще бъде посрещнато с тежък и болезнен отговор

Свят Преди 1 час

Иран нанесе удари по Израел вечерта на 13 април в отговор на атаката срещу иранското консулство в Дамаск, извършена 12 дни по-рано

NOVA търси големите постижения на България след `89-а година

NOVA търси големите постижения на България след `89-а година

Любопитно Преди 2 часа

Специалният формат, с водещи Лора Крумова и Драгомир Симеонов, ще бъде излъчен на 21-ви и 28-и април

Йотова за служебната власт: Този кабинет има огромен недостатък

Йотова за служебната власт: Този кабинет има огромен недостатък

България Преди 2 часа

Според нея е необходимо министър-председателят да даде подробна и задълбочена пресконференция

Вулкан на Антарктида изхвърля златен прах, но е свързан със смъртоносна трагедия

Вулкан на Антарктида изхвърля златен прах, но е свързан със смъртоносна трагедия

Свят Преди 2 часа

257 души загиват при самолетна катастрофа в района

<p>Израел призова за още санкции срещу Иран</p>

Дипломатическа атака: Израел призова за още санкции срещу Иран

Свят Преди 2 часа

Групата на седемте най-големи икономики в света - Г-7, вече работи по пакет от координирани мерки срещу Иран

Поругаха гроба на патриарх Неофит

Поругаха гроба на Негово Светейшество патриарх Неофит

Свят Преди 2 часа

Органите на реда са уведомени за случая

Прокуратурата със становище за промените в Конституцията

Прокуратурата със становище за промените в Конституцията

България Преди 2 часа

Измененията в Конституцията не само засягат основни правни принципи, но и правната сигурност и стабилност, изтъква прокуратурата в становището си до КС

Иран с ядрено въоръжение

Иран временно затвори ядрените си съоръжения

Свят Преди 3 часа

Основните съображения са сигурност покрай евентуален отговор от страна на Израел

<p>Политически реакции след предложената рокада в&nbsp;МВнР</p>

Политически реакции след предложените промени в състава на служебния кабинет

България Преди 3 часа

Димитър Главчев поиска Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи, а поста да заеме Даниел Митов

<p>Автомобилните концерни се къпят в пари</p>

Автомобилните концерни се къпят в пари

Технологии Преди 3 часа

Основните 6 автомобилни производители в Европа са заработили нетна печалба от 66,7 млрд. евро