0

Е кип на MTV е избрал песента "Не казвай Не!", в изпълнение на Светла Иванова, за коледното издание на класацията "World Chart Express", съобщи БГНЕС.

Певицата била приятно изненадана, когато от българския офис на MTV й съобщили новината.

"Не казвай Не" е една от четирите песни, с които Светла е участвала в престижната класация. Сингълът влезе в Топ 10 на World Chart Express в края на месец юли и явно е бил забелязан от професионалистите от MTV, които решават да го включат в празничния брой на класацията и то на 6-то място.

Обикновено, за да участва дадена песен в World Chart Express, съответният продуцент или артист подава своята заявка. За първи път обаче се случва MTV по своя преценка да излъчи в ефира си българска песен, отбелязва БГНЕС.

В началото на декември певицата представи най-новия си сингъл "Някъде там". В дните около Коледа Светла подарява на феновете си симпатичното мече, главен герой от клипа "Някъде там", което се превърна в символ на кампанията и направи Светла Иванова първата българска певица със собствен мърчъндайзингов продукт.

"Коледа е време за сбъдване на желания и мечти. Хубавите неща, които ми се случват напоследък, ме карат да си мисля, че винаги има надежда и че българската музика има шанс да бъде чута извън пределите на страната ни.

Пожелавам го на себе си и на колегите си, а на всички българи пожелавам щастие, здраве и сбъднати мечти!", каза певицата в навечерието на един от най-големите християнски празници.

Тя е родена в Казанлък. На 5-годиншна възраст започва да се занимава с модерни танци и джаз балет, а на седем години - с български народни танци и модерен балет. Завършва школа за манекени и фотомодели.

Учила е Педагогика в Софийския университет "Климент Охридски" и "Поп и джаз пеене" в Нов български университет.

Определяна като (хаус) поп певица, Светла Иванова започва кариерата си през 2001 г. През 2004/2005 г. е сред най-излъчваните изпълнители, като успява да задържите песните си в Топ 10 на "Българският Топ 100" за малко повече от година.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@