0
о онзовия лъв" получи на празника 24 май издателят Дамян Яков. Сборникът "Коледна звезда" бе признат за най-добре издадена книга на Асоциацията на българските книгоиздатели. Церемонията се проведе в НДК в рамките на традиционния пролетен панаир на книгата.
Изборът бе направен измежду 45 заглавия на 16 издателства от независимо жури в състав: Васил Василев (главен редактор на списание "Полиграфия"), критика Михаил Неделчев, Валентина Бояджиева (председател на Съюза на преводачите в България) и членът на НСРТ Георги Лозанов, който ръководи програмата по книгоиздаване във Факултета по журналистика и масови комуникации в СУ "Св. Климент Охридски". Дамян Яков бе отличен и заради цялостния му принос в издаването на детска литература у нас.

За първи път бях раздадени и три поощрителни награди: за поредицата речници на издателство "Колибри", за луксозното издание "София - 120 години столица" на академичното издателство "Проф. Марин Дринов" и на издателство "Принцепс" за изисканото културологично изследване "Духът на лъва" от Аксиния Джурова и Д. Икеда.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@