0

"Премиерът осъди карикатурите на Мохамед", коментира от уводната си страница "Сега", "Станишев призовава медиите: Уважавайте чувствата на мюсюлманите" - "24 часа" и "Труд", "Премиерът защити мюсюлманите" - "Дума".

Недопустимо е накърняването на религиозните убеждения и разбирания на гражданите по какъвто и да било начин, казва министър-председателят.

Той изразява съжаление, че свободата на словото и на печата - един от стълбовете на всяко демократично общество, може да бъде използвана по начин, който се възприема като обида от вярващите, независимо от тяхната религиозна принадлежност.

Акцент в днешния печат е задържането на председателя на БЧК Христо Григоров, който бе арестуван миналия петък за отклоняване на дарения и обвинен в присвояване на няколко десетки хиляди лева.

Софийският градски съд остави в ареста Христо Григоров, а събраните до момента доказателства са около 16 тома, допълват всекидневниците.

Искам да се обърна към министъра на вътрешните работи и да му кажа, че председателят на БЧК и организацията като цяло не са извършили нещата, за които ни обвиняват, казал Григоров, цитира го "Сега".

"Стандарт" посочва, че приятелски кръг фирми около председателя на БЧК вкарвали стоките си като дарения през Червения кръст, за да не плащат данъци. Аферата била от 3 години.

"Дневник" допълва, че Христо Григоров е обявил гладна стачка.

Изданията прилагат и снимка на директора на БЧК при влизането му в съдебната зала, където е с вдигнати ръце, оковани в белезници.

"Филчев атакува закон за парите на мафията", обявява на първа страница "24 часа".

Главният прокурор Никола Филчев атакува закона за конфискация на пари и имоти от престъпна дейност, известен като закона "Петканов", уточнява изданието.

"Сега" допълва, че според главния прокурор законът противоречи "и на конституцията, и на международните конвенции".

Вестниците посочват данни от изследване на агенция "Алфа Рисърч", което изчислява индекса на одобрение на политиците, като съпоставя подкрепата и неодобрението към тях.

Най-харесван от министрите е Стефан Данаилов с индекс 21.4, следват го министърът по европейските въпроси Меглена Кунева - с 13.7, на финансите Пламен Орешарски - 7.4, на вътрешните работи Румен Петков - 7.4, на външните работи Ивайло Калфин - 7.2 и др.

С отрицателен индекс на одобрение са вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем - минус 1.3, следвана от правосъдния министър Георги Петканов, транспортния Петър Мутафчиев и др.

С най-висок рейтинг е президентът Георги Първанов. Премиерът Сергей Станишев харесват 47% срещу 44% неодобрение, за Симеон Сакскобургготски разпределението е 32% срещу 62% неодобрение.

"НДСВ може да размисли за депутатския имунитет", прави извод "Сега" от думите на зам.- председателя на партията Милен Велчев, който казва: "Ще преосмислим позицията си и ако успеем да се обединим, трябва да приемем варианта за отпадане на пълния имунитет".

Политическият съвет на НДСВ най-вероятно ще открие днес вътрешнопартийна дискусия за президентските избори, научил "Труд".

В друг материал изданието пише, че президентът Георги Първанов има интерес от повече десни кандидати за държавен глава и чрез Български народен съюз иска да разбие дясното пространство. Това обявил вчера в Русе депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.

"Десни издигат и Стефан Софиянски за президент", отбелязва "Стандарт".

Бившият столичен кмет има всички качества да бъде авторитетен и достоен претендент за държавен глава, заявил зам.-председателят на ССД Николай Божилов. Изданието научило, че сред номинираните кандидати за държавен глава при НДСВ са Николай Свинаров и Антония Първанова.

В интервю за "Труд" депутатът от левицата Николай Камов критикува кабинета. Според него левицата не отстоява ангажиментите си. Той смята, че правителството провежда рестриктивна дясна политика.

"ФБР помага за казуса "Кузов", констатира "24 часа". Комисията по младежта и спорта е извикала експерти от ФБР, които ще помагат при изготвянето на проектозакон за промяна на наказанието за педофили, съобщил в Пловдив депутатът от НДСВ Лъчезар Иванов. Връзката била направена чрез посолството на САЩ.

"Земя" предава думите на правосъдния министър Георги Петканов, според когото обвиненията в блудство с непълнолетен срещу Кузов са основателни.

Изданията отбелязват за срещата на военния министър Веселин Близнаков с американския посланик у нас Джон Байърли.

Партньорството със САЩ е много успешно, както в икономически, така и във военен аспект, е посочил министър Близнаков. Той е запознал посланик Байърли с решението на правителството за по-нататъшното участие на страната ни в подкрепа на инициативите на международната общност за поддържането на сигурността и стабилността в Ирак.

Преговорите за съвместни военни съоръжения са в срок и при официалната визита на държавния секретар на САЩ Кондълиза Райс в България, те ще бъдат завършени, заявил Близнаков.

Държавният министър за Европа в Министерството на външните работи на Великобритания Дъглас Аликзандър е оптимист, че страната му ще ратифицира договора за присъединяване на България към ЕС в рамките на няколко седмици.

Аликзандър изрази очакванията си на обща пресконференция с министъра по европейските въпроси Меглена Кунева, посочват изданията.

Някои групи в България са получили прекомерна власт чрез заплахи, престъпност и корупция и сега е време тази дейност да бъде прекратена, казал Аликзандър в лекция "Присъединяването и след него".

Като области, по които във Великобритания изразяват тревога, той изтъкнал укрепването на съдебната система в България и подновяването на усилията за борба с престъпността и корупцията, допълват ежедневниците.

Според германския посланик Харалд Киндерман при критичен доклад на Европейската комисия, има два вида отлагания за България.

Едното е отлагане на влизането в Евросъюза с една година, а другото е приемане, както е планирано, но отлагане само в определени области, казва той в интервю за "24 часа".

Сега, като се върнах от двуседмично пътуване до Берлин, имам много по-големи надежди за ратификацията на договора, отколкото когато заминах, посочва Киндерман.

Сигурен съм, че до края на годината ратификацията на договора за присъединяване на България към ЕС ще бъде факт, заявил за "Дневник" федералният министър на външните работи на Германия Франк Валдер Щайнмайер.

Изготвен е психологическия портрет на евентуалния убиец на двете сестри от Пазарджик, но той изключва сериен убиец или етнически момент в престъплението. Това казва в интервю за "Дума" Росен Димов, председател на Пловдивската апелативна прокуратура.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Кои са основните кризи в семейството? Научете с нас

Кои са основните кризи в семейството? Научете с нас

Любопитно Преди 2 минути

Открехваме и малко за основните кризи в семейния живот в следващите редове

Двама души получиха втори шанс за живот след донорска ситуация

Двама души получиха втори шанс за живот след донорска ситуация

Вдъхновени истории Преди 56 минути

Поради медицински показания на донора, не е имало възможност за извършване на органна трансплантация в България

<p>На фона на обвинения в корупция: Зеленски с нови рокади в Украйна&nbsp;</p>

На фона на обвинения в корупция: Зеленски уволни високопоставен служител на СБУ

Свят Преди 1 час

Зеленски обеща да продължи стриктната борба с корупцията и присвояването на държавни средства

<p>След одобрението на спорен законопроект: Безредици и хаос в Грузия (ВИДЕО)</p>

След одобрението на спорен законопроект: Безредици и хаос в Грузия

Свят Преди 1 час

Полицията е използвала сълзотворен газ и шокови гранати, за да разпръсне демонстрантите

Трафикът по границите: Къде е най-натоварено в четвъртък

Трафикът по границите: Къде е най-натоварено в четвъртък

България Преди 2 часа

На границата с Република Северна Македония и на границата с Турция трафикът е нормален

Броят на жертвите след срутване на магистрала в Китай расте

Броят на жертвите след срутване на магистрала в Китай расте

Свят Преди 2 часа

Свидетели разказват пред местните медии, че са чули силен шум и са видели как зад тях се е отворила дупка с ширина няколко метра

Тръмп: Няма престъпление, има един корумпиран съдия

Тръмп: Няма престъпление, има един корумпиран съдия

Свят Преди 2 часа

Той отново коментира, че това и други дела срещу него се водят от Белия дом, за да подкопаят кампанията му

<p>&quot;Съобщават на околния свят за своето страдание&quot;: Растенията също крещят&nbsp;</p>

Проучване доказа, че растенията също крещят

Любопитно Преди 3 часа

Интересни факти за растенията може да прочетете в следващите редове

Как да прекарате 36 часа в Цюрих

Как да прекарате 36 часа в Цюрих

Любопитно Преди 3 часа

Цюрих често се пренебрегва като междинна спирка между летището и зимните курорти

<p>Велики четвъртък е</p>

Велики четвъртък е: Днес се припомня Тайната вечеря

Любопитно Преди 3 часа

Предиобед в православните храмове се служи Василиева литургия и Велик маслосвет

Русия с резолюция в ООН, настоява за забрана на оръжията в космоса

Русия с резолюция в ООН, настоява за забрана на оръжията в космоса

Свят Преди 3 часа

Преди седмица Москва наложи вето на резолюция на САЩ и Япония за спиране на надпреварата във въоръжаването в космоса

Свещеник каза как НЕ трябва да се украсяват яйцата за Великден

Свещеник каза как НЕ трябва да се украсяват яйцата за Великден

България Преди 3 часа

Той призовава хората да не купуват стикери с изображения на свещени символи за украса на яйца

На каква възраст считаме някого за "стар"

На каква възраст считаме някого за "стар"

Любопитно Преди 3 часа

Според изследване в днешно време мислим, че старостта започва по-късно, отколкото преди

Внимание! Жълт код за проливни валежи и гръмотевици в четвъртък

Внимание! Жълт код за проливни валежи и гръмотевици в четвъртък

България Преди 3 часа

Минималните температури ще са между 8° и 13°

Снимката е илюстративна

Слънчево изригване спря радиокомуникациите

Технологии Преди 3 часа

Райони в тихия океан останаха за кратко без покритие