0


Symantec анонсира наличието на най-новото попълнение в отличената с множество награди серия от продукти ?Norton? - Norton 360. Това е универсално решение, комбиниращо доказалите ефективността си, най-добри в индустрията, технологии за защита от вируси и шпионски софтуер, защитна стени, защита от фишинг, архивиране на ифнформацията и оптимизация на настройките на операционната система, което елиминира необходимостта от закупуване и работа с различни продукти. Универсалната защитна услуга защитава компютрите и записаната в тях информация от загуба на данни, от заплахите и рисковете в Интернет, като позволява на потребителите свободно и без притеснение да се отдадат на ежедневните си онлайн дейности. Norton 360 помага на потребителите да възстановят доверието си към интернет, осигурявайки функции за защита на транзакциите срещу онлайн измами. Освен това, Norton 360 поставя диагноза и коригира ежедневните компютърни проблеми, оптимизирайки производителността и скоростта на компютъра.
Основните принципи, заложени при създаването на Norton 360, са автоматизация, обширен набор от функции и производителност. Създаден да работи почти изцяло автоматично, Norton 360 осигурява цялостна защита чрез изпълнение на функциите си във фонов режим, без да влияе върху начина на работа на потребителя. Продуктът е създаден да предостави сигурна, ползотворна и ненатрапчива работна среда, поради добрата интеграция на използваните технологии за получаване на максимална ефикасност и производителност.
Norton 360 e създаден за масовия компютърен потребител, изискващо лесно за използване, цялостно защитно решение, за което е необходима минимална потребителска намеса. Продуктът предлага пълна защита в пет категории и функции:

? Компютърна защита ? Norton 360 използва най-добрата в индустрията защита от широк кръг заплахи и рискове, включително вируси, шпионски софтуер, хакери и други на Symantec. В Norton 360 e включена и SONAR (Symantec Online Network for Advanced Response) технология, която предлага разпознаване в реално време на нови заплахи като ги идентифицира по поведението. Norton 360 включва възможността за премахване на работещите на ниво ядро на операционната система Rootkit заплахи с помощта на евристични технологии. Използващите Rootkit заплахи могат да предоставят на атакуващите неупълномощен достъп до поверителни данни на компютъра на потребителя. Norton 360 предлага още и интелигентна защитна стена, защита от неоторизиран достъп, оценка на уязвимостта и разпознаване на мрежата, към която се включва компютъра, като защитната стена автоматично оптимизира настройките си в зависимост от мрежата, гарантирайки винаги адекватна защита.

? Защита на транзакциите ? Защитата от фишинг дава на потребителите необходимата увереност да пазаруват или осъществяват банкови операции в Интернет като защитава тяхната самоличност онлайн. Прилагат се бели и черни списъци, както и евристични технологии за разпознаване на известните и неизвестни, извършващи фишинг и измами сайтове, като опасните сайтове се обозначават ясно от интегрираната в Internet Explorer 6.0 или по-нови версии на уеб браузъри лента с инструменти на Norton Toolbar. Norton 360 включва и проверка на автентичността на сайта, който ползвате, с база на най-често подлаганите на фишинг надеждни търговски марки и онлайн магазини.

? Backup и възстановяване ? Norton 360 въвежда нови възможности за локално или онлайн backup и възстановяване. Backup копието е защитено от персоналния Norton акаунт на потребителите, както и от криптиране по време на прехвърлянето на файлове и при съхранение на сървърите. Продуктът включва 2GB място за онлайн съхранение с възможност за допълнително закупуване на място до 5GB за USD 29.99, до 10GB за USD 49.99 и до 25 GB за USD 69.99. Norton 360 разпознава автоматично новите или променени файлове и извършва инкрементален backup на промените по дефинирана от потребителя схема за backup или чрез backup във фонов режим, когато компютърът не е натоварен. Потребителите могат да избират къде да запазват backup копията на съдържанието от набор опции за съхранение, включително вътрешни устройства, CD/DVD устройства, USB устройства, споделени мрежови ресурси, външни твърди дискове или криптирано backup копие онлайн.

? Оптимизация на компютъра ? Norton 360 идентифицира и премахва ненужните временни файлове на Windows и временните интернет файлове с история на посетени интернет сайтове. Функцията за оптимизация на компютъра също анализира и дефрагментира твърдия диск за по-бърза и ефективна работа. Интелигентният модул Smart Background Scheduler, работещ във фонов режим на Norton 360, следи системата за дейност от страна на потребителя, използване на CPU и дискова активност и регулира изпълнението на задачите на Norton 360, минимизирайки въздействието му върху производителността на системата. При удовлетворяване на параметрите за неактивност, Smart Background Scheduler автоматично стартира останалата част от задачите за сканиране, backup и оптимизации на операционната система.

? Вградена диагностика - Norton 360 включва вграден модул за диагностика и поддръжка, който автоматично извършва диагностика и разрешава често срещани проблеми или насочва потребителите към лесното им разрешаване в контекста на продукта. Потребителите имат лесен достъп до техническа поддръжка за Norton 360 ? по телефона или чрез безплатен live-chat и e-mail.
Клиентите на Norton 360 могат да получат и модули за AntiSpam и родителски контрол чрез опционален пакет без допълнително заплащане.

Зад поддръжката на Norton 360 стои върховата експертизата и ресурсите на Symantec без еквивалент в бранша, включително системата Global Intelligence Network, която се състои от Symantec DeepSight Threat Management System и Symantec Managed Security Services, осигуряващи повече от 40 000 сензора за наблюдение на мрежовата активност в повече от 180 държави. Norton 360 използва и предимствата на Symantec Phish Report Network (Мрежа за докладване на фишинг на Symantec), голяма общност срещу онлайн измамите, в която членовете регистрират и получават адресите на измамнически уеб сайтове за алармиране и филтриране с цел защита на потребителите.

Цени и наличности

Понастоящем Norton 360 може да бъде закупен в България от средата на месец март 2007 г. чрез търговската мрежа от фирми-партньори на Symantec. Препоръчителната цена на дребно на Norton 360 e 99,99 EUR (включва едногодишен абонамент за съпътстващите продукта услуги и получаване на актуализации на продукта от Symantec).

Решенията за защита на Norton са създадени така, че се интегрират с операционната система Windows Vista, предлагайки най-добрият избор за продукт за защитата в среда на Vista. Norton 360, заедно с Norton Internet Security, Norton AntiVirus и Norton Confidential предлагат пълна интеграция с Windows Vista (32 и 64 битова версия) и Windows XP. Клиентите могат вече да разчитат на Norton 360, който използва Norton патентовани технологии, за осигуряване на най-пълно решение за универсална защита срещу днешните и утрешни заплахи.

Източник: IDG.BG
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Пуснаха Жерар Депардийо след арест и разпит

Пуснаха Жерар Депардийо след арест и разпит

Свят Преди 25 минути

Две жени твърдят, че са станали обект на сексуален тормоз от страна на актьора

Русия обяви, че настъпва в Украйна

Русия обяви, че настъпва в Украйна

Свят Преди 4 часа

Кремъл твърди, че ще постигне всички свои цели

д

Защо семейството полицаи влезе с над 200 кг багаж в “Един за друг”?

Любопитно Преди 5 часа

Полицейското семейство Маргарита и Кристиян са поредната двойка, която напуска “Един за друг”

Генералният секретар на НАТО отиде в Киев

Генералният секретар на НАТО отиде в Киев

Свят Преди 5 часа

Столтенберг каза, че на път за Украйна са още оръжия и боеприпаси

;

Любовната история на цар Борис ІІІ и Йоанна Савойска

Любопитно Преди 5 часа

Любовта им - чиста и истинска, непродиктувана от политически или лични интереси

Много повече общуване в чужбина: Отдай се на приключения!

Много повече общуване в чужбина: Отдай се на приключения!

Технологии Преди 5 часа

Наслади се на пътуване в чужбина с А1 Roaming Revolution

ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на енергетиката и климата

ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на енергетиката и климата

България Преди 5 часа

От държавите членки се изисква да представят своите окончателни актуализирани планове до 30 юни

Разследват документна измама, свързана с Кирил Петков и „Да запазим Корал“

Разследват документна измама, свързана с Кирил Петков и „Да запазим Корал“

България Преди 6 часа

Кирил Петков твърди, че това е „поредният ченгеджийски номер“

ГЕРБ, БСП, "Синя София", ИТН и независими срещу проекта за "Патриарх Евтимий"

ГЕРБ, БСП, "Синя София", ИТН и независими срещу проекта за "Патриарх Евтимий"

България Преди 6 часа

Проектът за бул. "Патриарх Евтимий" бе представен в петък от заместник-кмета по транспорт

Отвъден живот

Добре дошли в града, в който всеки говори с мъртвите

Любопитно Преди 6 часа

Ако вярвате в задгробния живот, това е една задължителна дестинация

НСО опроверга Денков, охраната му не е свалена

НСО опроверга Денков, охраната му не е свалена

България Преди 6 часа

От НСО посочват, че изпълняват стриктно вменените им „със закон задължения”

Доброволци засадиха 1300 нови фиданки в района на село Негован

Доброволци засадиха 1300 нови фиданки в района на село Негован

България Преди 6 часа

Над 100 служители на Пощенска банка се включиха в инициативата, която е част от мащабния проект „Новата гора на София – 2“

Как да се грижим за здравето на детските зъби: Научете с нас

Как да се грижим за здравето на детските зъби: Научете с нас

Любопитно Преди 7 часа

„Ох, на мама!“ има удоволствието да обяви своето първо голямо целодневно БЕЗПЛАТНО събитие за всички бъдещи и настоящи родители

Момиче е в болница след побой

Момиче е в болница след побой

България Преди 7 часа

Мъжът е задържан за срок от до 24 часа