0

Б ТК инвестира 400 млн. евро в нови технологии през 2007 г., извежда "Монитор".
БТК ще вложи 400 милиона евро в изграждането на мрежата на мобилния оператор "Вивател" и в цифровизацията на станционарната си мрежа през 2007 година, съобщиха от компанията.

През тази година телекомът е похарчил у нас 400 млн. лв., с което на практика е най-големият инвеститор в България.

Заради големия размер на инвестициите се очаква "БТК Груп", ръководена от Мартин Щауб да излезе на печалба в следващите 1,5 години.

Според отчета за деветмесечието на 2006 г. консолидираната печалба на БТК се е понижила с 24,5% до 133,56 млн. лв. спрямо 177 млн. лв.

Райфайзен с рекордна емисия облигации за 100 милиона лева, отбелязва вестникът.
Райфайзенбанк (България) ЕАД издаде най-голямата необезпечена облигационна емисия на банка в България. Емисията е с номинал 100 млн. лева и със срок от 3 години.

Падежът е на 30 октомври 2009г., а купонът е плаващ, в размер на 3-месечен Софибор + 0,50%. Това съобщиха вчера от трезора, управляван от Момчил Андреев. Съвместни водещи мениджъри и поематели на част от емисията са ИНГ Банк Н.В. - Клон София и Райфайзен Централбанк Австрия (РЦБ).

Пощенска банка е водещ поемател. След издаването на левовата еврооблигационна емисия на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), в размер на 200 млн. лева, успешното включване на Пощенска банка - друг активен участник на дълговия пазар, и в емисията на Райфайзенбанк, затвърждава тенденцията значителни емисии в България да се поемат от синдикат от водещи мениджъри.

420 лв. на дете ще приспадат родителите от доходите си, отбелязва "Сега".
Данъчните облекчения за семейства с деца леко ще се увеличават от 2007 г.
Единият родител в семейство с 1 дете ще вади 420 лв. от годишната си данъчна основа. За 2006 г. отстъпката беше 360 лв.

За две деца до 18 години облекчението се вдига от 780 на 840 лв., а за три - от 1140 на 1260 лв. Вчера парламентът прие окончателно промените в закона за облагане на доходите за 2007 г.

ВиК заплашиха неизрядни граждани със спиране на водата, предупреждава всекидневникът.
19 ВиК дружества в страната, между които и столичното, са получили преди няколко месеца разрешение да спират водата и на длъжници битови потребители.

Това се разбра вчера, след като първите две ВиК дружества в страната, които решиха да се възползват от това право, пратиха предупреждения до абонатите си.

Абонатите бяха сюрпризирани от "Софийска вода" и русенското ВиК. "Имаме право да спираме водата на нередовните си клиенти. Това става при поне две неплатени сметки", обясни пресаташето на русенското дружество Мариана Станева.

Здравните вноски ще се проверяват и в пощата, пише още вестникът.
Гражданите вече ще могат да проверяват дали се водят здравноосигурени или не и по пощата.

Това ще стане от началото на следващата година в около 400 пощенски станции. Целта е да се помогне на хората, които нямат достъп до интернет. Пощите ще разпечатват и справка за здравноосигурителния статус.

Цената на услугата ще зависи от населеното място, като в някои станции справката ще е безплатна. Също в 400 пощенски станции работодателите ще могат да регистрират трудовите договори на работниците си, както и промени в тях.

Германия иска от ЕС нова оценка за България и Румъния, извежда "Дневник".
Германия настоява за още една европроверка на България и Румъния от Брюксел и ще изчака до последния възможен момент, преди да реши дали да поиска налагане на предпазни клаузи за членството на двете страни в ЕС от 1 януари 2007 г.

Това стана ясно след вчерашната среща на германския канцлер Ангела Меркел с румънския премиер Калин Попеску Търичану в Берлин, предаде ДПА.

Меркел съобщи, че е помолила с писмо председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Дурау Барозу да представи до края на годината още една оценка на проблемните области правосъдие и вътрешен ред в двете държави. Според заключенията в нея Берлин ще реши каква да бъде окончателната му позиция.

За игрите с режима на тока разказва издението. Прогнозите за опасност от липса на електроенергия през тази зима са силно преувеличени, целта им е да се докаже нуждата от проекта "Белене". Това обяви в четвъртък бившият председател на Агенцията за ядрено регулиране Георги Касчиев.

Ден след като министър Румен Овчаров предупреди с писмо до ЕС за задаващ се остър недостиг на ток в региона заради предстоящото спиране на трети и четвърти блок в АЕЦ "Козлодуй", енергийни експерти го обориха с числа.

В момента българската енергийна система разполага с действащи 10 500 мегавата, от които след 1 януари ще отпаднат 800-те мегавата на двата ядрени реактора. Досега максималното потребление през зимата е достигало до 7000 мегавата и дори с прогнозираното 1 или 2% увеличение ще останат около 2500 мегавата свободни мощности.

Българската захар най-скъпата в света, отбелязва "Новинар".
Българските производители предлагат най-висока цена на захарта в света. Това съобщиха вчера от Софийската стокова борса (ССБ).

Сладката стока у нас се предлага за 1300 лв. за тон без ДДС, докато на борсата в Лондон тя струва около 400-402 долара. Родните производители образуват спекулативно висока цена, задържайки захарта в складовете, обясниха от борсата.

Ядем генномодифицирани организми с ядки и вафли, алармира изаднието.
Българинът консумира генномодифицирани организми, включени в състава на различни видове храни, без да подозира нищо.

Това показало разследване на екологичното сдружение "За Земята", при което са проверени 10 вида продукти, взети от търговската мрежа в страната, бе съобщено вчера във Варна.

Продажбата на такива продукти е в пълен разрез със Закона за храните, който забранява наличието на генноизменени продукти без издадено специално разрешение, добавиха от сдружението.

КЗК одобри продажбата на ДЗИ Банк на гърци, четем още във всекидневника.
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши сделката за продажбата на ДЗИ Банк.

Аргументите на комисията са, че това няма да доведе до монополно положение на пазара. Трезорът на убития банкер Емил Кюлев става собственост на гръцката банка "Евробанк И Еф Джи Юробанк". Гърците притежават у нас и Пощенска банка, която ще се обедини с ДЗИ Банк. След сливането новата група ще притежава 9% от активите в банковата система.

Балканите фалират без АЕЦ "Козлодуй", обявява под глава "Монитор". Непоправими екологични и икономически поражения ще нанесе на Балканите затварянето на трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй", затова Съветът на ЕС трябва да предложи на България да се преразгледа споразумението преди да е станало твърде късно, казва в специално интервю за изданието евродепутатът Романа Сизел, д-р по ядрена физика. Според нея споразумението вече е остаряло.

Дори да е перфектно, то само ще спечели, ако се преразгледа след седем години, а то не е добро. Вероятно вашите министри са се чувствали сякаш им е опрян пистолет в тила, когато са го сключвали, смята Сизел.

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров изпрати вчера писмо до Андрис Пиебалгс, еврокомисар по енергетиката в Европейската комисия, осведомява "Дума".

"БТК ще продава скъпо Телефонната палата", обявява "Труд". Още не сме дали отговор за цената, тази сграда има висока емоционална стойност за БТК, така че цената се увеличава много от това, коментират от компанията. Според експерти без проблем ще й вземат поне 85 млн. евро.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Ябълковият оцет - естествената тайна за красота и здраве

Ябълковият оцет - естествената тайна за красота и здраве

Любопитно Преди 36 минути

Вижте разнообразието от ползи, които ябълковият оцет може да предложи за здравето и благополучието на човека

AI влошава обслужването на клиентите

AI влошава обслужването на клиентите

Технологии Преди 1 час

Хората не са доволни от чатботовете, които компаниите използват

Харви Уайнстийн влезе в болница

Харви Уайнстийн влезе в болница

Свят Преди 9 часа

72-годишният Уайнстийн излежава 23 години в нюйоркски затвор за две сексуални нападения

Блинкен ще участва в преговорите за прекратяване на огъня в Газа в Саудитска Арабия

Блинкен ще участва в преговорите за прекратяване на огъня в Газа в Саудитска Арабия

Свят Преди 9 часа

Той ще се срещне с министри от блока на арабските държави от Персийския залив

Дженифър Анистън пише мемоари, разказва за връзката си с Брад Пит

Дженифър Анистън пише мемоари, разказва за връзката си с Брад Пит

Любопитно Преди 10 часа

Актрисата се е вдъхновила от от покойния си колега от "Приятели" Матю Пери, който написа мемоари

Австралия ще предостави на Украйна помощ от 100 млн. долара

Австралия ще предостави на Украйна помощ от 100 млн. долара

Свят Преди 10 часа

Това заяви украинският министър-председател Денис Шмигал след среща с австралийския министър на отбраната Ричард Марлес

Арестуваха финландски депутат заради стрелба

Арестуваха финландски депутат заради стрелба

Свят Преди 10 часа

Заподозреният Тимо Ворнанен влязъл в словесен спор със свой колега

"Хамас" показа кадри на двама живи заложника (ВИДЕО)

"Хамас" показа кадри на двама живи заложника (ВИДЕО)

Свят Преди 12 часа

Те са били отвлечени от екстремисти по време на атаката на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври

Откриха самоделни пиратки на националния стадион преди мача ЦСКА-Левски

Откриха самоделни пиратки на националния стадион преди мача ЦСКА-Левски

България Преди 12 часа

На място е изпратен сапьорски екип на Специализирания отряд за борба с тероризма, който ги е обезвредил

<p>&bdquo;Целта на Путин не е Украйна. Целта на Путин е Европа&quot;</p>

Германският финансов министър: Целта на Путин не е Украйна, а Европа

Свят Преди 13 часа

Въпреки че руският лидер нападна Украйна, „той има предвид всички нас и нашия начин на живот“, каза Линднер

Бритни Спиърс бе осъдена да плати над 2 милиона долара на баща си

Бритни Спиърс бе осъдена да плати над 2 милиона долара на баща си

Свят Преди 13 часа

Самата Спиърс е похарчила над 4 милиона долара за адвокати

Георги Георгиев: Терзиев да покаже документите от избирането на съпругата на Цеков за консултант

Георги Георгиев: Терзиев да покаже документите от избирането на съпругата на Цеков за консултант

България Преди 13 часа

Той обяви, че още в понеделник ще бъде внесен сигнал за откритите нарушенията в общинското предприятие „Гробищни паркове“

Разкриха причината за смъртта на О Джей Симпсън

Разкриха причината за смъртта на О Джей Симпсън

Свят Преди 14 часа

О Джей Симпсън почина на 76-годишна възраст в дома си в Лас Вегас на 10 април

Градушката в Сливенско уби бебе картал

Градушката в Сливенско уби бебе картал

България Преди 14 часа

Това съобщиха от природозащитната организация Фонд за дивата флора и фауна

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Свят Преди 15 часа

Подобен ход би дал на посетителите по-добро изживяване

Кацането неуспешно: Смущения на GPS сигнала осуетиха приземяването на самолет

Кацането неуспешно: Смущения на GPS сигнала осуетиха приземяването на самолет

Свят Преди 15 часа

Самолет, излетял от Хелзинки, не успя да кацне на естонското летище Тарту в петък вечерта