0

"Сдобрявания на Архангеловден", пише "24 часа" до снимки на столичния кмет Бойко Борисов, който прегръща и поздравява вътрешния министър Румен Петков за празника на полицията, и друга на премиера Сергей Станишев и лидера на "Атака" Волен Сидеров.

"Сдобриха се", констатира и "Стандарт", но между снимки на Борисов и Петков, а втората на Борисов и Станишев.

Невиждано от месеци единодушие показаха кметът Бойко Борисов и премиерът Сергей Станишев при полагането на първата копка за разширяването на околовръстното шосе, коментира "Стандарт".

Стана ясно, че вече има общ план по въпроса с боклука на столицата, който щял да започне да се осъществява веднага след връщането на екоминистъра Джевдет Чакъров от чужбина.

"Труд" допълва в обширен материал, че северната дъга от Околовръстното на София ще се превърне в модерна градска магистрала след 20 месеца.

В следващите 20 месеца 4,5 км от шосето ще се превърнат в комфортен път с по три ленти за движение в двете посоки. По темата отбелязват и другите
всекидневници.

Според информация на "Монитор" БСП, НДСВ и ДПС готвят затягане на дисциплината в тройната коалиция.

Това щяло да се случи на специален семинар на властта на 18 и 19 ноември. Форматът 3-5-8 вече е под въпрос, бой за мястото на Кунева, пише още изданието.

"Премахването на министри ще доведе до промени в коалицията", казва в интервю пред "Сега" зам.- министърът на външните работи Гергана Грънчарова.

"Управляващите най- после поправят гафа "Ванко 1", пише "Сега". Управляващата коалиция е на път да постигне консенсус как да бъде променена скандалната поправка "Ванко 1" в наказателния кодекс, с която драстично бяха намалени наказанията на сводничеството.

Идеята тръгва от депутата от НДСВ Яне Янев, но текстът се подкрепя и от Мая Манолова от БСП и Христо Бисеров от ДПС.

Тримата бяха сред вносителите на предишните поправки в НК, довели до освобождаването на рапъра от затвора. НДСВ, БСП и ДПС обмислят да завишат и прецизират наказанията за сводниците.

БСП ще върне даренията от фирмите, които работят по държавни поръчки, заявява в интервю за "Труд" зам.- председателят на БСП Димитър Дъбов. Сметната палата си изми ръцете с нас, казва още той.

"24 часа" прави интервю с членът на Висшия съвет на БСП Илия Божинов, който препоръчва кабинетът да е по- ляв, но не чак като в Унгария. Ако не можем да водим социална политика и вината е на правителството, да го сменим, казва той.

Депутати от левицата ДПС не харесаха опита на председателя на парламента Георги Пирински да премахне гласуването с чужди карти чрез промени в правилника на Народното събрание, отбелязва "24 часа".

Според тях депутатът трябва да бъде глобяван с дневната си надница не само ако натисне чужд пулт, но и ако "забрави" карта си в своя.

"Левите се разцепиха заради промените в правилника на НС", коментира "Сега" и посочва, че според зам.- председателя на НС Любен Корнезов измененията няма да подобрят работата на парламента.

"Заради Кушлев НДСВ пише правила за заплати", обявява "24 часа". Законодателни промени да регламентират заплатите на членовете на регулаторните органи, настоява НДСВ.

Повод за инициативата е скандалът около шефа на комисията за незаконно
придобито имущество Стоян Кушлев, който е получавал заплата около 7000 лв.

Зам.- председателят на НДСВ Николай Свинаров предлага да се определи таван на възнагражденията в съдебната власт.

"Мненията на СДС и Борисов съвпадали", пише "Труд" и цитира лидера на сините Петър Стоянов: "Бойко Борисов трябва да заслужи доверието на тези два милиона десни избиратели, които гласуваха за СДС през 1997 г.".

Стоянов очерта два пътя пред столичния кмет - да спечели сам следващите парламентарни избори или да реши с кого би могъл да управлява. Той посочи перспектива пред Борисов сътрудничество със СДС.

Изданията информират, че целите общински ръководства на ДСБ в Търново, Горна Оряховица, Павликени, Стражица и Сухиндол са подали оставки от лидерските си места вчера. Причината е слабата подкрепа на кандидат-президентската двойка Неделчо Беронов-Юлиана Николова на вота.

"Молотов" за съдия- изпълнител", обявява под глава "Труд". Два коктейла "Молотов" - бутилки със запалителна смес и фитил, подпалиха офиса на частна съдия- изпълнителка в Плевен, пише изданието.

Щетите са за около 2000 лв. Вероятният обект на палежа обаче - делата, по които Татяна Кирилова работи, не е засегнат.

Палежът е първото покушение срещу съдия- изпълнител в Плевен, но само преди две седмици пред офиса й в София бе пребита друга частна изпълнителка Недялка Ковачева, отбелязва още "Труд".

"Вальо Топлото остава на топло", коментира "Труд" по повод решението на Софийския апелативен съд да остави в ареста бившия директор на "Топлофикация-София" Валентин Димитров.

В мотивите си съдът изцяло е потвърдил определението на първоинстанционния съд - Софийски градски съд, а именно, че може да бъде направено обосновано предположение за авторството, в което Димитров е обвиняван от прокуратурата, а също така и че може да се укрие.

От първата си страница "24 часа" допълва, че вече има данни откъде са намерените в Австрия 1,64 млн. евро. Това станало ясно от обяснения на Димитров, доказателства и разпитани свидетели.

За откритите у нас три сейфа с 3,7 млн. лв. бившият шеф на "Топлофикация" ще разкаже подробно и назове конкретни факти, щом дойдат документи от чужбина.

"Подранилата Коледа на Станишев", пише в заглавие на анализ "Сега" и посочва, че без обяснения правителството взема пари, заделени за стратегически проекти, и ги харчи за всекидневни нужди.

"Партиите се уредиха с премии за Коледа", коментира "Стандарт". Изданието научило, че парламентарните партии ще си разпределят коледна "добавка" от 1,3 млн. лв.

"ООН отказа да ни плати мисията в Ливан", обявява в интервю за "Монитор" министърът на отбраната Веселин Близнаков. Той коментира също бюджета за 2007 г. и отделените средства за военното ведомство.

Под глава "Дума" пише, че вероятно на България ще бъде предложено да участва с още рейнджъри в Афганистан. Те ще бъдат под шапката на ЕС, който е заявил желание да се включи в операцията в азиатската страна. Обсъден е вариантът страната ни да участва с рота от около 120 бойци.

Присъединяването на България в Европейския съюз ще бъде отбелязано триумфално още в първите минути на 2007 г., отбелязват всекидневниците.

Премиерът Сергей Станишев, министрите, шефът на парламента Георги Пирински, бившите президенти Желю Желев и Петър Стоянов, синдикалисти,
работодатели, лидери на партии в Народното събрание и др. обсъждаха вчера как да бъде чествано присъединяването ни към Евросъюза.

"Влизаме в Евросъюза със звук и светлина", обяснява "Труд". "Светваме за Евросъюза", извежда "Новинар" и добавя, че България ще се превърне в най- светещата територия на Земята навръх Нова година.

"24 часа" допълва, че в рамките на честванията за членството ще бъде организирана лотария, чиято награда е пътуване до Брюксел с посещение в Европейската комисия.

"Нека не правим сценарии за непринудени всенародни тържества. По- важно е да направим така, че гражданите да бъдат защитени от трудностите, които ще донесе членството", заяви лидерът на СДС Петър Стоянов, който е в комитета като бивш президент, цитиран от "24 часа".

На първата си страница "Стандарт" обявява, че след влизането ни в ЕС, българските студенти ще взимат двойно по-евтини дипломи от университетите в Европа.

Желаещите ще могат да се сдобият с диплома за магистър от Кеймбридж, Оксфорд и други големи университети във Великобритания за 10 000 лв. на година. Досега това струваше 24 000 лв.

"Забраните за работа в ЕС са врата в полето", коментира в интервю за "Стандарт" вицепрезидентът на "Подкрепа" Димитър Манолов, който е и председател на Надзорния съвет на НОИ.

По думите му още има шанс пенсиите да скочат от януари. Шефът на лекарския съюз върти бизнес с болниците, казва Манолов.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 1 час

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 2 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 2 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 2 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности

Инцидент с кран в София

Инцидент с кран в София

България Преди 2 часа

Инцидентът е станал около 15.00 ч. в четвъртък

Съученици, учители и близки на 15-годишния Филип, който загина блъснат от автомобил на пешеходна пътека в София, се събраха на мирно шествие в София.

Родителите на прегазения Филип: Отнеха ни мечтите и слънцето, крайно време е агресията да спре

България Преди 3 часа

Граждани се събраха на протест пред Съдебната палата преди делото за смъртта на 14-годишното момче

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

България Преди 3 часа

Решението беше взето със 152 гласа "за" на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", БСП и ИТН

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

България Преди 3 часа

Главчев: Търсим всякакви варианти за освобождаването на хората

Еманюел Макрон

Еманюел Макрон: Европа не е безсмъртна

Свят Преди 3 часа

Френският президент призова Европа да се изправи срещу предизвикателствата на променения свят

<p>Вулканични газове и пепелен шлейф: Как ще се отрази на климата</p>

След изригването на мощен вулкан: Как ще се отрази на времето и климата

Свят Преди 3 часа

Как се отразява на времето и климата изригването на вулкан четете в следващите редове

стадион "Георги Аспарухов"

Стадионът на Левски на крачка от общинска собственост

България Преди 3 часа

СОС гласува прехвърлянето на "Герена" с единодушие

Лукашенко: Имаме десетки тактически ядрени оръжия

Лукашенко: Имаме десетки тактически ядрени оръжия

Свят Преди 3 часа

Лукашенко предупреди за възможен ядрен "апокалипсис"

<p>Обещавал, че повече няма да я бие: Доживотен затвор за Абил, убил приятелката си</p>

Обещавал, че повече няма да я бие: Доживотен затвор за мъж, убил приятелката си

България Преди 4 часа

Абил живеел с 14 години по-възрастната от него Силвия в село Черноглавци