0

Д вамата министри, които носят най-голяма отговорност за спрените пари от ЕС - Пламен Орешарски и Асен Гагаузов, демонстрираха вчера непукизъм, пише "Сега".

"ЕС проговори български, но кой да слуша", пише в анализ същото издание. Брюксел премина към диалог с народа, като видя, че властта не разбира от дума.

"Объркахме и Брюксел с нови и нови екшън планове", коментира "Пари". Стана практика след всеки критичен доклад управниците вместо да си признаят какво не са свършили, да пишат екшън план за излизане от кризата.

"Класа" посочва, че вече започнаха първите протести след спрените пари по САПАРД и фермерите искат субсидиите си. Управляващите ще настояват тези, които са защитили проекти, да вземат пари за тях от бюджета, допълва "Стандарт".

Вчера е заминал екип за Брюксел, който ще представи план за действие във връзка със спрените евросубсидии за земеделие.

"Нека слушаме "доктор Брюксел", казва в интервю за "Труд" председателят на Комисията по външна политика в парламента Соломон Паси. Спорът с доктора ни излиза скъпо, докладът не е поредното, а последното предупреждение, казва Паси.

Според него тези, които са сгрешили, трябва да си поемат отговорността. Ако искаме бързо да наваксаме пропуснатото и като време, и като ресурс, трябва без повече импровизации да следваме конкретните мерки и препоръки, които са ясно разписани в доклада, съветва Соломон Паси.

"НДСВ и БСП скарани заради Брюксел", пише "Новинар". Според информация на изданието голям скандал ще разтресе съвета на тройната коалиция в Банско в събота и неделя.

София за втора поредна година е с най-нисък стандарт на живот сред столиците и големите градове на ЕС, посочват вестниците, като цитират изследване на американската компания "Мерсър". Българската столица заема 97-мо място в класацията. Включени са 143 града от шест континента, измерени са сравнителните цени на над 200 стоки и услуги във всеки град, като жилищни разноски, транспорт, храна, облекло, битови стоки и забавления.

"Класа" допълва, че страната ни се нарежда на пето място като най-привлекателен пазар за инвестиции в сектора на услугите сред развиващите се страни според индекса ЕМ20 на Pricewatrhouse Coopers.

"Нова далавера", констатира "Труд". Разследване на изданието показало, че повече от 100 апетитни терена не са били включени в капитала на общинското дружество "Софийски имоти". С поредица свои решения Столичният съвет давал терените на фирмата в периода от 2003 г. до сега, но тя не ги вписвала в съда. Така бъдещият собственик на обявеното за приватизация дружество щял да лапне атрактивните имоти, значителна част от които са в идеалния център на София.

Със случая се заела Софийската градска прокуратура. Според юристи от кметството, след като имотите не са вписани в съда като активи на фирмата, то няма как да бъдат присвоени от бъдещ купувач.

"Софийски имоти" купува скъпо, предава евтино", отбелязва "24 часа". Изданието посочва, че през 2003 г. общинската фирма продава парцел от 380 кв. м в столичния квартал "Лозенец" на строителна фирма за 99 хил. лв. По същото време "Софийски имоти" купува от двама братя съседен на този парцел, с по- малка площ - 320 кв. м, но за сметка на това по-скъпо - за 431 хил., посочва вестникът.

"Труд" съобщава, че бившият вътрешен министър Румен Петков е получил заплашително писмо. "Мъртъв си!", пишело с лепени букви от вестник в писмото. Заплахата срещу Петков е станала повод за разпитите на добре облечени бизнесмени с прякори в ДАНС, научило изданието.

"Левицата в БСП иска министерски оставки", пише "Труд" и допълва, че те са заради критичния доклад на ЕК. Министър-председателят трябва да вземе инициативата и да посочи персонално отговорните, е казал лидерът на лявото крило в БСП Янаки Стоилов.

Ангел Бончев е бил отвлечен от собствената си съпруга, пише на първа страница "Стандарт". Камелия играе комбина с бандитите и е организирала собственото си похищение. Това е най-новата версия за драмата със семейство Бончеви. Изданието се позовава на високопоставени източници от МВР, които подозират, че Камелия отдавна е напуснала страната с парите на Ангел.

Отношенията между двамата напоследък рязко охладнели, Бончев обаче държал сметки на името на жена си. В тях наливал заработеното със съдружника си от Земунския клан. Камелия отдавна искала да се спаси, но не и с празни ръце, посочва "Стандарт".

"Уважаеми строители на съвременна България, и с 10 гардове може да бъдете убити или отвлечени, ако няма ред в държавата". Така депутатът Татяна Дончева се обръща в интервю за "24 часа" към богатите сънародници, които след отвличането на Ангел Бончев трескаво наемат нови охрани от МВР.

Според нея в държавата ни има отчайваща липса на солидарност. "Не може да искате да си назначавате политици или магистрати за лична употреба, защото когато 10 от вас назначат такива, а имате конфликти помежду си, накрая пренасяте тези конфликти в съда и политиката без никаква файда за вас", категорична е Дончева.

В интервю за "24 часа" Митьо Очите, който излежава присъда от 4,5 години като лидер на престъпна група за разпространение на дрога, казва, че на 13 юли е получил правото си на градски отпуск и е бил навън за седем часа.

Направих си парна баня и масаж, след това се качих в ресторанта, изпих два фреша и си поръчах яйца по панагюрски, разказва той за първите свободни седем часа.

Няма общежития за 5 000 студенти, обявява "Труд". След една седмица в студентските общежития на висшите училища в цялата страна ще започнат ударни основни ремонти. Големият проблем обаче остава липсата на достатъчно места за студентите, които искат да са на общежитие. Всяка година не достигат около 4 000 - 5 000 места, отбелязва изданието.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Във форум: "Как се чистят петна от червено вино и черен хайвер???" Отговор: "Оставете ги като скъп спомен..."
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Кирил Петков: Всеки трябва да си поеме отговорността, ред е на президента

Кирил Петков: Всеки трябва да си поеме отговорността, ред е на президента

България Преди 1 минута

Ако направим вота 2 в 1, това дава възможност едно цяло провеждане на избори да бъде спасено, каза съпредседателят на ПП-ДБ

Тошко Йорданов: Отговорността за това служебно правителство е на управляващата "сглобка"

Тошко Йорданов: Отговорността за това служебно правителство е на управляващата "сглобка"

България Преди 9 минути

Това каза председателят на ПГ на „Има такъв народ“ на излизане от сградата на президентството

"Да се завърнеш в бащината къща...": 137 г. от рождението на Димчо Дебелянов

"Да се завърнеш в бащината къща...": 137 г. от рождението на Димчо Дебелянов

България Преди 39 минути

Творчеството на Димчо Дебелянов го прославя като „поетът на любовта, на тихата скръб, на цъфналите вишни“

Децата на Майкъл Джексън присъстваха на лондонската премиера на "MJ: Мюзикълът"

Децата на Майкъл Джексън присъстваха на лондонската премиера на "MJ: Мюзикълът"

Любопитно Преди 54 минути

Принс, Парис и Бланкет Джексън присъстваха на премиерата на "MJ: Мюзикълът" в Prince Edward Theatre в Лондон

Отиваме на избори: ИТН получи и върна празна папката с мандата

Отиваме на избори: ИТН получи и върна празна папката с мандата

България Преди 1 час

Правителството, което управляваше през тези 9 месеца, отдавна сме определели като вредно, затова се радваме, че тази 9-месечна агония приключва, заяви Ивайло Вълчев

<p>Украйна: Това беше целта на руските удари на 22 март</p>

Украйна: Целта на руските удари на 22 март беше пълно спиране на електричеството

Свят Преди 1 час

Това каза министърът на енергетиката Герман Галушченко

<p>Защо Зеленски смени шефовете на сигурността и разузнаването</p>

Каква е причината за рокадите в Украйна: Зеленски смени шефовете на сигурността и разузнаването

Свят Преди 1 час

В традиционното си вечерно видео обръщение украинският президент не спомена никакви конкретни причини за уволнението на Олекси Данилов

Владимир Путин

"Това е просто глупост": Путин с коментар за членките на НАТО

Свят Преди 1 час

В речта си пред руските пилоти от военновъздушните сили снощи той заяви, че страната няма "никакви агресивни намерения"

Земетресение в Румъния

Земетресение в Румъния

Свят Преди 1 час

Епицентърът е бил на 20 километра западно от Пятра Нямц и на два километра северно от Биказ

<p>&quot;Тренират реални бойни действия&quot;: За какво се готви Беларус</p>

"Тренират реални бойни действия": Беларус се готви за конфронтация с НАТО

Свят Преди 1 час

Лукашенко често бива наричан „вярното кученце" на Путин

Сахарска мъгла покри части от България (ВИДЕО)

Сахарска мъгла покри части от България (ВИДЕО)

България Преди 2 часа

С голяма вероятност валежите през деня ще са с жълтеникав оттенък

<p>Смяна, DOT, съхранение&hellip; всичко по темата гуми (видео)</p>

Смяна, DOT, съхранение… всичко по темата гуми (видео)

Технологии Преди 2 часа

В сервиз на Margel разговаряме с Борислав Враджалиев за смяната на гумите и изборът на нови, тъй като многообразието на предлагане е огромно

Какво представлява "проблемът с трите тела"

Какво представлява "проблемът с трите тела"

Любопитно Преди 2 часа

Законите за движението на Нютон са в основата на класическата физика

<p>&quot;Играта на Синанон&quot;: Вазектомии, аборти и жени с бръснати глави&nbsp;</p>

"От изцеление към ужас": "Синанон" - рехабилитационната програма или религиозна секта (ВИДЕО/СНИМКИ)

Свят Преди 2 часа

"Синанон" - рехабилитационната програма или религиозна секта