0

М обилните оператори ще премахват незаконните станции, пише "Дневник".
"БТК мобайл", "Глобул" и "Мобилтел" ще премахнат незаконното поставените базови станции, сочи справка на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК).

Според нея 12 акта за премахване има "БТК мобайл" от общо проверените 67 станции. "Мобилтел" има 121 проверени съоръжения, от които само три във Враца ще бъдат премахнати.

Само една незаконна станция от общо 119 проверени има "Глобул". Най-много - пет незаконни станции, има "БТК мобайл" във Варна.

Регулаторната комисия проверява цената за пренос на "Булгаргаз", извежда изданието.
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) анализира цената на "Булгаргаз" за пренос, за да вземе решение за промяната й, съобщиха от регулаторната комисия.

До края на ноември ще има яснота дали ще се стигне до корекцията й. При последното увеличение на природния газ с 18% от 1 октомври след рекордното поскъпване на петрола на международните пазари таксата остана непроменена.

Според дългосрочния договор за доставка на руски природен до 2010 г. между "Булгаргаз" и "Газпром" цените на синьото гориво се определят при базисна цена от 82,50 долара за 1000 куб.м и зависят от цените на мазута с 3,5% сяра, газьола със сяра 0,2%. В момента таксата е 19.73 лв. за 1000 куб.м без ДДС.

Пазарът на ел. енергия остава с четири неизвестни след 2007 г., твърди вестникът.
В развитието на пазара на електроенергия след 2007 г. има неясноти, съобщи зам.-министърът на енергетиката Иванка Диловска. Тя посочи, че остават открити въпросите за регулираните цени на производителите, дали НЕК ще продава на дребно на привилегировани потребители и на едро на обществени доставчици и каква ще е нейната роля в либерализирания пазар.

Ще се запази ли регулацията на Държавната комисията за енергийно и водно регулиране е другият въпрос, на който за момента няма отговор, каза Диловска.

Част от създателите на "Супер Боровец" форсират проекта, четем още в "Дневник".
Реализацията на проекта "Супер Боровец" ще започне от началото на следващата година, съобщи "Медиапул". Решението е взето след среща между председателя на НДСВ Симеон Сакскобургготски, депутата от НДСВ Олимпи Кътев, кмета на Самоков Ангел Николов и представители на инициативния комитет по проекта.

Кътев и Николов не бяха открити за коментар в неделя.

В Кресненското дефиле вече няма да се строи, информира ежедневникът.
Строителството на промишлени и стопански обекти, ВЕЦ и хидротехнически съоръжения в района на Кресненското дефиле се забранява с изрична заповед на министъра на околната среда Джевдет Чакъров, съобщиха от ековедомството.

Ветото се налага две години преди зоната да се обяви за защитена територия, тъй като дългите процедури по промяната на статута й ще се проточат и отговорните за опазването на природата държавни институции не гарантират, че биологичното разнообразие в красивата местност ще бъде опазено, гласят мотивите. Заповедта е превантивна и се отнася за територия от над 11 хил. хектара.

БСП депутати съзряха лобистки текстове в данъчните закони, твърди "Сега".
Финансовият министър Пламен Орешарски и екипът му са били разкритикувани от БСП депутати в края на миналата седмица за открито лобистки според тях промени в данъчните закони.

По време на заседанието на парламентарната група на 10 ноември въпросът за тези текстове бил повдигнат от Костадин Паскалев. Според него в последните варианти на законопроектите са се появили странни липси на текстове, които уреждат по нов начин плащането на някои данъчни задължения.

В предложените промени в Закона за корпоративното подоходно облагане се предвижда да отпадне задължението на компанията, изплащаща дивидент, да удържа и внася данъка върху него.

Вместо това е предвидено фирмата и акционерът да отговарят солидарно, ако данъкът не бъде платен. Предложението за промени бе прието на първо четене от Народното събрание.

78% от шофьорите са против минимални цени по "Гражданска отговорност", пише изданието.
78% от собствениците на автомобили са за индивидуални цени по "Гражданска отговорност" от догодина, заяви шефът на социологическата агенция МВМD Мира Янова. 1

2% от собствениците стоят твърдо зад минималните цени по задължителната застраховка. Това са резултатите от проучване на MBMD за обществените нагласи към цените на "Гражданска отговорност", проведено между 21 и 24 октомври сред 1194 души от страната.

От тях 44% притежават автомобил и 93% от собствениците са заявили, че имат застраховка за 2005 г.

35% от инвестициите свързани с недвижими имоти, информира "Сега".
Преките инвестиции за първите девет месеца на годината покриват само 72% от дефицита по текущата сметка, съобщиха от БНБ. Година по-рано инвестициите са се равнявали на 170,2% от дефицита.

От началото на годината до края на септември в у нас са влезли 1,32 млрд. евро отвън, което е 6,2% от брутния вътрешен продукт (БВП). Това са само инвестиции "на зелено", тъй като през периода няма сключени приватизационни сделки. За същото време дефицитът по текущата сметка е близо 1,84 млрд. евро (8,7% от БВП) - 2,63 пъти по-голям отпреди година.

Според оценките на Българската агенция за инвестиции (БАИ) за деветте месеца инвестициите на зелено са за над 1,5 млрд. евро.

6000 панелки пред срутване, пише "Стандарт".
Близо 6000 панелни блока в цяла България са пред разпадане. По-евтино ще излезе такива сгради да се съборят и на тяхно място да се построят нови, отколкото да се хвърлят пари за саниране.

Това обяви австрийският експерт д-р Робърт Кораб. Той даде за пример родината си, където са разрушавани блокове, строени през 60-те и 70-те години. В Германия също бутнаха най-разнебитените панелки.

У нас 750 000 апартамента се нуждаят от обновяване. В най-лошо състояние са блоковете, строени през 70-те години.

80 млн. в инвестиционни фондове, четем във вестника.
В инвестиционните фондове у нас са събрани близо 80 млн. лв., обяви председателят на Българската асоциация на управляващите дружества Стоян Тошев.

В края на 2006 г. се очаква активите в тях да бъдат около 200 млн. лв. Инвестиционните и договорните фондове, известни по света като взаимни, събират средства на дребни инвеститори и купуват с тях акции и облигации.

В света в над 54 хил. инвестиционни фонда са инвестирани $15 трилиона. В Европа във взаимни фондове са събрани $5 трилиона, или 15% от парите на населението. В България в такива фондове са вложени 0,35% от спестяванията на хората.

Полковник става шеф на бургаското пристанище, пише още "Стандарт".
Бордът на директорите на пристанище Бургас е изцяло подменен. Рокадата е станала преди седмица, но все още не е официално обявена. Председател на борда ще е бившият шеф на РДВР-Бургас, полк. Аргир Бояджиев.

Като членове влизат собствениците на корабни агенции Манол Манолов и Любомир Манджуков и бившият финансов директор на пристанище Бургас Красимир Стойчев.

За пети член се спряга зам.-министър от НДСВ. Изпълнителен директор ще е Манол Манолов, който заема мястото на Кръстан Золумов.

Пречистват водата на Сливен, отбелязва вестникът.
Строеж на пречиствателна станция за питейни води започва догодина в Сливен. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, който е на посещение в града.

За да не замърсяваме Гърция, досега акцентът е бил върху финансиране на станции за отпадни води. Трябва обаче да мислим и за здравето на българите, затова ще бъдат финансирани вече и пречиствателните станции за питейни води, каза Гагаузов.

Сливен се захранва от язовир "Асеновец". От пет години обаче водата във водоема е с изтекъл срок на годност за пиене и според неправителствени организации трябва да се таксува като за битови нужди - 10 пъти по-евтино.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Блондинка в банката: - Здравейте, бих искала да отворя обща сметка... - С кого? - Все ми е едно... Важното да е с някой, който…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Спецов с коментар&nbsp;за случая със заплашен служител на НАП</p>

Директорът на НАП за случая със заплашен служител на ведомството: Нулева толерантност към агресията

България Преди 10 минути

По първоначална информация конфликтът е възникнал заради забележка за неправилно паркиране

Мъск се нахвърли върху Австралия заради постановление за скриване на специфично съдържание

Мъск се нахвърли върху Австралия заради постановление за скриване на специфично съдържание

Свят Преди 26 минути

Австралийският премиер заяви в сутрешното шоу по "Ей Би Си Австралия", че Мъск е "арогантен милиардер"

Част от депутатите в ЕП настояват за разследване за шпионаж в институцията

Част от депутатите в ЕП настояват за разследване за шпионаж в институцията

Свят Преди 1 час

Шарл Мишел призова за "много по-голяма" бдителност и "много по-голямо" сътрудничество пред опитите за намеса на чужди сили

Изложба "Ледовете на Антарктика"

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Любопитно Преди 1 час

Кадрите могат да бъдат разгледани на пешеходния мост на НДК до 5 май

Елена Йончева: Приемам номинацията си от ДПС за евродепутат като признание

Елена Йончева: Приемам номинацията си от ДПС за евродепутат като признание

България Преди 1 час

В настоящия Европарламент тя е депутат от БСП в Групата на на Прогресивния алианс на социалистите

Снимката е илюстративна

Смъртоносна трагедия във въздуха: Кадри показват сблъсъка на два военни хеликоптера

Свят Преди 1 час

Загинали са всичките 10 членове на екипажа на борда на двата хеликоптера

Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (ВИДЕО)

Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (ВИДЕО)

Любопитно Преди 1 час

Това се случи по време на участие в Детройт

<p>Пропалестински протест в Йейл и Нюйоркския университет, има арестувани (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Пропалестински протест в Йейл и Нюйоркския университет, има арестувани

Свят Преди 1 час

Полицейските репресии се случиха, след като Колумбийският университет отмени присъствените занятия в отговор на протестиращите

<p>Избираме &quot;Мис Изкуствен интелект&quot;</p>

Избираме "Мис Изкуствен интелект" или най-красивата генерирана жена чрез AI

Любопитно Преди 1 час

В надпреварата ще се включат популярни изкуствено генерирани дами като Емили Пелегрини и Айтана Лопес

Коалиция "Солидарна България", начело с Ваня Григорова, се регистрира в ЦИК

Коалиция "Солидарна България", начело с Ваня Григорова, се регистрира в ЦИК

България Преди 1 час

Григорова заяви, че предопределящо за решението ѝ да участва в предстоящия вот е била огромната гражданска енергия по време на местните избори

Секси, дръзки и красиви: 10 от най-горещите синоптички в света

Секси, дръзки и красиви: 10 от най-горещите синоптички в света

Любопитно Преди 2 часа

Ето някои от най-горещите момичета на прогнозата за времето

Властите в Киев разследват украински министър за корупция

Властите в Киев разследват украински министър за корупция

Свят Преди 2 часа

Министърът и неговото ведомство отказаха коментар по случая

Коя държава дава най-много военна помощ за Украйна

Коя държава дава най-много военна помощ за Украйна

Свят Преди 2 часа

Без военната и финансова помощ от други държави Украйна няма никакъв шанс да оцелее в тази битка

Германия арестува мъж за шпионаж в ползва на Китай

Германия арестува мъж за шпионаж в ползва на Китай

Свят Преди 2 часа

Твърди се, че мъжът е Помощник на германски крайно десен политик, който ще участва в изборите за ЕП

<p>Внасят обвинителния акт срещу шофьора, отговорен за смъртта на Ани и Явор</p>

Внасят обвинителния акт срещу шофьора, отговорен за катастрофата с две жертви на "Сливница"

България Преди 2 часа

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото

<p>Нова мярка срещу разпространението на коклюш в България</p>

Ваксината срещу коклюш ще бъде прилагана месец и половина след раждането

България Преди 2 часа

Това решение бе взето на среща днес между Димитър Главчев, д-р Галя Кондева, Емилия Лазарова и доц. Ангел Кунчев