2

А ко някога сте имали повод да мислите, че училищните правила у нас са странни, то новата класация на Vbox7 канала "Top of The Tops" ще промени мнението ви.

Ето някои от най-странните порядки из учебните заведения по света -  полезни, ненужни или дори неправилни, оставяме на вас да прецените след като изгледате горното видео.

Лилави пингвини

В училище в Небраска е забранено на учителите да се обръщат към учениците, назовавайки пола им. Вместо да казват „момчета и момичета“, те трябва да използват названието „лилави пингвини“, защото така не се изключват трансджендърите.

Без кетчуп във Франция

На учениците във Франция им е забранено да слагат кетчуп в храната си. Единствено ако си поръчат пържени картофи и то един път на седмица, те могат да използват кетчуп. По този начин французите вярват, че пазят културата си.

Фиксирано време за ходене до тоалетна

В начално училище в Ню Йорк учител е измислил схема за ходене до тоалетна.

Учениците имат правото да я посещават по време на час само три пъти на седмица. За целта те имат ваучери и 3 минути за всяко ходене. Ако успеят да си запазят ваучерите, те получават награди. Целта е учениците да стоят на чина си и да не се разсейват.

Без червени химикалки във Великобритания

Червеният цвят се асоциира с война, забрана, опасност, но и страст, желание и любов. Затова на учителите във Великобритания им е забранено да поправят и оценяват контролните на учениците с химикал в червен цвят. По този начин те вярват, че ще намалят стреса на учащите при вида на оценката.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@