69

З а съжаление тази година не започва добре за разнообразието на природата и в частност за един животински вид. И до голяма степен ние, хората, имаме принос за това. 

Ужасът във фермите за лъвове в РЮА

Преди няколко дни официално още един представител на фауната беше обявен за изчезнал: става дума за източната пума, която някога е населявала териториите от Мичиган до Южна Каролина. Големите котки, които на практика някога можели да бъдат срещнати във всички щати на изток от поречието на река Мисисипи за съжаление стават жертва на масови изтребвания и лов от началото на миналия век.

Достигали над два метра и близо 65 килограма и вероятно заради кожата си те са станали обект на ловци и трапери в продължение на десетилетия.

Сесил – гордостта на Зимбабве беше застрелян

Мястото им в еко системата е било от изключителна важност във връзка с популацията на елените в региона, която към днешна дата е достигнала огромни размери.

Учени: Губим големите си хищници в глобален мащаб

През 2015 година еколозите обявяват, че от този животински вид са останали толкова малко представители, че на практика е невъзможно той да бъде възстановен. 

Едва 250 възрастни лъва са останали в Западна Африка

Към днешна дата пумите вече не могат да бъдат срещнати в естествената си среда и от миналата седмица щатите, които са били дом на величествените хищници са започнали да ги обявяват като изчезнал вид. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@