0

И така, ето - поредната Нова година мина и за пореден път аз, един най-обикновен човек, си обещах да стана един все така обикновен, но НОВ човек. Не че старият беше лош или беше за изхвърляне, но истината е, че малко започна да ми писва от него.

Писна ми от вечните му оплаквания, от схванатия врат, от болките в кръста. Не мога, вика, да се наведа, да си завържа обувките. И оттам като се почне – не можел да тича, за да хване тролея, после не можел да седи дълго време прав, пък на стола му било неудобно, коленете започнали да го въртят, а за болката под лявото рамо въобще да не съм питал. И аз не питам – не че не ми е интересно, но наистина, тези оплаквания, от моето 35-годишно Аз, малко започнаха да ме напрягат!

Реших да го разсея и му предложих уикенда да идем на планина. Леле, съжалих в момента, в който го изрекох! Каква планина, бе, аз знаел ли съм колко е студено там, как трябва да се катери, и колко е опасно да не се подхлъзне и да падне, и да си остане в някоя преспа до пукването на пролетта???

Еее, не, казах си – КРАЙ. Това мърморене и оплакване повече не мога да го слушам, отвърнах му – от януари стартираш живота си по нов начин. А онзи ме гледа в огледалото и недоверчиво си разтрива врата.

Не ме гледай, казах му, а си записвай, ако въобще можеш да си разгънеш пръстите и да хванеш химикалката.

Първа стъпка в плана – търсим специалист, който да те приеме и да те прегледа обстойно. Ще намерим истински, препоръчан кинезитерапевт, който да ти обърне внимание и да каже какви са ти заболяванията и как да ги лекуваме. Ще отидем в клиника, в която работят специалисти, които ще те изслушат, прегледат и ще ти предложат адекватно лечение!

Източник: Физиотерапия био център

Че имаш схванат врат е ясно – по цял ден стоиш с наведен и втренчен в телефона или лаптопа си? Но освен него сигурно имаш и още сто проблема, казах му заядливо – иначе нямам обяснение защо всяко нещо, с което се хванеш, ти причинява болка. Така че, търсим препоръчана клиника със специалисти, които да кажат дискова херния ли имаш, плексит ли имаш, или си изтеглил късметлийската клечка и имаш ВСИЧКО?

Втора стъпка в плана. Записваш се на спорт с треньор. Не искам повече да слушам за самоинициативни клекове и лицеви опори вкъщи, след които след това три дни лежиш на дивана, увит във вълнено одеяло, и не можеш да вдигнеш една чаша с вода. Ти на 35 ли си или на 85??

Трето.... и не стой с кръстосани крака – после пак ще ми пуфтиш от болки в гръбнака. Не можеш ли да стоиш като нормален човек, с двата крака на земята? Така. Трето – спираме със самолечението.

Източник: Физиотерапия био център

Омръзна ми от бабини илачи, увиване в юргани, специални колани за кръст, отвари от билки и бъркани вкъщи мазила. Да не живеем в 19-ти век, хората за какво са завършвали медицина и кинезитерапия, за да се мажем с лук и мас ли?

Оттук нататък, почувстваш ли и най-леко неразположение и болка, отиваш при специалист. При СПЕЦИАЛИСТ, казах. Не при кварталната масажистка, при която приятелят ти Иван ходи вече осем месеца и няма подобрение. Говоря за дипломиран специалист с опит и доказани умения, който преди парите ще ти поиска изследвания, ще те разпита за начина ти на живот и ще ти обърне лично внимание.

Източник: Физиотерапия био център

Време за изпълнение на плана – веднага. Веднага значи СЕГА. Да, знам, че те боли кръстът, пък и от вчерашните коремни преси нещо те стяга коляното (ти сигурен ли си, че коремни преси си правил??)... Но ако наистина тази година не предприемеш нещо, аз се отказвам от теб!

Аз, твоето вътрешно Аз, се отказвам от теб и отивам да си търся ново тяло - без болежки, оплаквания и оправдания. Защото и аз душа нося, даже, честно казано, само това нося – обаче и на мен ми се живее. Искам да живея в тяло, което се радва на живота. Все пак... остават ни едни поне 40 години – дай да ги изживеем като хората, а?

Хайде ставай, ще те водя към клиниката >>>

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@