Три звездни премиери в последната седмица на „Треска за Оскари“ по KINO NOVA
Източник: NOVA
0

П оследната седмица на превърналата се в емблематична за KINO NOVA кампания "Треска за Оскари" ще бъде белязана с три звездни премиери и специална селекция от отличени продукции от Американската академия за кинематографично изкуство. Всяка вечер от 4 до 10 март в 21:00 ч. зрителите ще се потопят в незабравима кино атмосфера, а в неделната нощ феновете на седмото изкуство ще могат да проследят на живо в ефира на филмовия канал раздаването на тазгодишните награди „Оскар“.

Силен старт в понеделник (4 март) от 21:00 ч. ще даде брилянтната криминална драма на Мартин Скорсезе „Казино“. Номинираната за „Оскар“ лента показва как сляпата амбиция, изпепеляващата страст и алчността могат да срутят цяла империя. През 70-те години мафиотът Ейс (Робърт Де Ниро) е избран от шефовете си да оглави едно от най-големите казина в Лас Вегас, а буйният му приятел от детството Ники (Джо Пеши) ще се грижи многомилионната инвестиция да бъде защитена. Животът им изглежда безоблачен, докато и двамата не се сблъскват с неочаквани препятствия - Ейс се влюбва в сексапилната измамница Джинджър (Шарън Стоун), а Ники попада все по-дълбоко в спирала от наркотици и насилие.

Един от най-въздействащите американски филм на 90-те години - „Криминале“, ще превземе ефира на KINO NOVA във вторник вечер (5 март). Спечелилият награда „Оскар” оригинален сценарий на Куентин Тарантино и Роджър Ейвъри смесва три сюжетни линии, пресъздадени брилянтно от плеяда звездни актьори. Самюъл Джаксън и Джон Траволта влизат в ролите на наемни убийци, които разсъждават философски върху френските наименования на американските бързи закуски. Брус Уилис се превъплъщава в образа на боксьор, сякаш изваден от нискобюджетен филм от 40-те години. В хитовия филм участват още Харви Кайтел, Тим Рот, Кристофър Уокън, Ерик Столц и Ума Търман, чийто танц с Траволта се превръща в класика.

Забележителният драматичен трилър „Мостът на шпионите“ ще бъде излъчен в сряда (6 март). Режисираната от Стивън Спилбърг лента разказва историята на адвокатът от Бруклин Джеймс Донован (Том Ханкс), попаднал в епицентъра на Студената война, когато ЦРУ го изпраща на почти невъзможна мисия - да преговоря за освобождаването на заловен американски пилот на U-2. Сюжетът е вдъхновен от истински исторически събития и улавя същността на човек, рискувал всичко в името на своите убеждения. За ролята си във филма Марк Райлънс получава „Оскар“ за най-добър актьор в поддържаща роля.

Зрителите се отправят на поредната тайна мисия в четвъртък (7 март) с трилъра „Ултиматумът на Борн”. Носителят на „Оскар” Мат Деймън си партнира с Джулия Стайлс, за да се завърне в ролята на добре обучения наемен убиец Джейсън Борн в третата част на хитовата шпионска поредица. Загубил паметта си и единствения човек, когото е обичал, Борн е принуден да преследва миналото си, за да намери бъдеще. Пътувайки от Москва, Париж и Лондон до Танжер и Ню Йорк, той издирва истинския Джейсън Борн, докато се опитва да надхитри полицаите, федералните служители и агентите на Интерпол. 

Брилянтният кино разказ на режисьора Флориан Целер - „Бащата“, ще направи своята премиера в петък (8 март) от 21:00 ч. по KINO NOVA. За блестящата си роля в драмата, сър Антъни Хопкинс печели "Оскар" в категорията „Най-добър актьор в главна роля“ и се превръща в най-възрастният артист, получил приза. Лондончанинът Антъни (Антъни Хопкинс) отказва всякаква помощ от дъщеря си Ан (Оливия Колман), докато остарява и развива деменция. Объркан и изтощен от бързия упадък на ума си, той губи властта си върху реалността, докато се бори да се ориентира в непрозрачния пейзаж на настоящето и миналото. Избледняващите спомени и проблясъци на яснота предизвикват внезапни промени в настроението му, изкривявайки обкръжението на Антъни, близките му и дори времето. 

Вдъхновеният от драматичния и изпълнен със скандали живот на италианската модна империя, „Домът на Gucci“ ще дебютира в родния ефир в събота (9 март). Премиерният филм ще потопи зрителите в един забележителен и силно изкусителен свят на богатство, стил и власт, зад който се крие грозната истина за най-първичните и низки човешки страсти. Когато чаровната Патриция Реджиани (Лейди Гага) се омъжва за Маурицио Гучи (Адам Драйвър) – внук на създателя на Gucci, нейната необуздана амбиция води до предателство, упадък, отмъщение и в крайна сметка - до убийство. Режисьор на филма е Ридли Скот, а в ролите влизат още звездните актьори Ал Пачино, Джеръми Айрънс, Джаред Лето, Салма Хайек, Джак Хюстън и др. 

Мат Деймън и Крисчън Бейл ще натиснат педала на газта в неделя (10 март) в премиерната за България лента на режисьора Джеймс Манголд „Пълно ускорение“. Филмът е базиран на реалната история на далновидния американски автомобилен дизайнер Карол Шелби (Мат Деймън) и безстрашния британски шофьор Кен Майлс (Крисчън Бейл). Двамата съвместно създават революционна състезателна кола и се изправят срещу доминиращите състезателни автомобили на Енцо Ферари в състезанието „24-те часа на Льо Ман“ във Франция през 1966 г. Лентата печели две статуетки “Оскар” – за най-добър звук и за най-добър монтаж.

Бляскав край на кампанията ще сложи филмовото събитие на годината – церемонията по връчването на 96-те награди „Оскар“. Холивуд ще превземе ефира на NOVA в навечерието на раздаването на най-престижните статуетки със специалното студио „Треска за Оскари“. То ще започне на 10 март в 23:00 ч. и ще продължи до началото на церемонията. В нощта на 10-и срещу 11-и март любителите на седмото изкуство ще могат да се насладят на истински кино празник с наградите „Оскар“ на живо, само по KINO NOVA.

Повече информация за филмите можете да откриете на сайта, както и във Facebook страницата на KINO NOVA. 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Свят Преди 23 минути

Нападението е било извършено от Службата за сигурност на Украйна

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Свят Преди 1 час

Стихията е причинила значителни щети, има и ранени

Митовете, свързвани с работната етика на поколението Z

Митовете, свързвани с работната етика на поколението Z

Любопитно Преди 2 часа

Работодателите изпитват ужас от Gen Z, защото вярват на митове за тяхната работна етика, затова е удачно да разбием някои от тях

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП на предишните избори

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП на предишните избори

България Преди 2 часа

Работеше срещу мен и собствените си кандидати за общински съветници, каза тя

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

България Преди 2 часа

Владимир Малинов ще разговаря с колегата си Алпарслан Байрактар

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Свят Преди 2 часа

Композицията е спряла аварийно, след което в нея е избухнал пожар

<p>Fitch потвърди кредитния рейтинг на България, но отправи предупреждение за еврозоната</p>

Fitch потвърди кредитния рейтинг на България, но отправи предупреждение за еврозоната

Пари Преди 3 часа

Инфлацията в страната се е понижила значително, но остава над тази на трите най-добре представящи се държави членки на ЕС, посочва международната рейтингова агенция

Бум на кърлежи в Пловдив, двама души са в тежко състояние

Бум на кърлежи в Пловдив, двама души са в тежко състояние

България Преди 3 часа

Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето

Защо Eрдоган отложи посещението си в САЩ

Защо Eрдоган отложи посещението си в САЩ

Свят Преди 3 часа

Решението е взето поради промени в програмата на президента на Турция

Кой губи и кой печели от забраната на рекламата на хазарт?

Кой губи и кой печели от забраната на рекламата на хазарт?

България Преди 4 часа

С необичайна скорост за законодателна дейност, в последния си работен ден преди изборите, НС прие промени в Закона за хазарта на първо гласуване

Христо Гаджев: Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане

Христо Гаджев: Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане

България Преди 4 часа

То е зловредно, а мотивите са зашити с бели конци, заяви народният представител от ГЕРБ-СДС

Нови правила за шофьорите в Гърция

Нови правила за шофьорите в Гърция

Свят Преди 4 часа

Санкциите, които полицията в южната ни съседка налага, са доста сериозни

Хилари Клинтън идва в България

Хилари Клинтън идва в България

България Преди 4 часа

Визитата е по повод специална среща на Глобалната инициатива на Клинтън (Clinton Global Initiative – CGI) на 18 май 2024 г. в София

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Свят Преди 5 часа

Засегнати са четири топлоелектрически централи