Съвременната естетична стоматология е бърза и неинвазивна
Източник: iStock/ Getty images/ Freepik
5

Х убавата усмивка е като добрата визитка – всеки я забелязва и запомня и нея, и нейния собственик. Красивите и здрави зъби ни дават самочувствие и увереност, а отвъд това ни позволяват да водим и истински пълноценен живот – да се храним добре и да се наслаждаваме на живота. За съжаление, животът не е еднакво справедлив и затова не всеки от нас е надарен с естествено красиви и здрави зъби, а оттам и с хубава усмивка. Понякога се налага допълнителна специализирана намеса и грижи, за да постигнем сияйната усмивка, за която мечтаем.

Обърнахме се към д-р Бранимир Кирилов, един от водещите имплантолози и орални хирурзи в България и собственик на дентална клиника MEDICAL DENT, за да получим актуални препоръки за това как да поддържаме красива усмивка и здрави зъби, а ако се наложи – и какви процедури в областта на денталната медицина да изберем.

d
Източник: Medical Dent

Кой е най-подходящият метод за постигане на перфектната усмивка, ако тя не ни е дадена по рождение?

Няма универсален модел на работа в тази посока. Със сигурност е нужна съвременна апаратура, иновативен подход и технологии, както и опит на специалиста, така че да се извърши най-точно нужното планиране за всеки индивидуален случай.

Всеки пациент изисква индивидуален подход за решение на неговия казус. Например, когато говорим за естетика много често се изисква зъбите да бъдат подредени правилно. Друг случай може да изисква поставяне на фасети и оформяне на венечната рамка – просто случаите са наистина индивидуални.

За колко време можем да видим така желаните резултати?

Продължителността е строго индивидуална в зависимост от стъпките, които са необходими за постигането на целта. Периодът варира от сложността на случая и нужните корекции, дали те са само на зъбите или и на венците, но ако трябва да обобщим - от 7 дни до 4-5 месеца, ако има включена и хирургична намеса за оформяне на венечната рамка.

От скоро в MEDICAL DENT  предлагаме услуга за заети хора с натоварен график. Осигуряваме индивидуален екип и кабинет за работа само с един пациент, така че за максимално кратко време да извършим дори и най-сложната промяна във вашата усмивка, а клиничният опит и най-съвременна апаратура в денталната клиника спомагат това да се случи.

f
Източник: Medical Dent

Какви са световните тенденции в областта на естетичната дентална медицина?

Тенденциите най-вече включват съвременни и иновативни решения за постигане на мечтаната усмивка с минимално инвазивни и щадящи методи. Отдавна зъболекарите не правят просто едни красиви зъби - те сбъдват мечтите ви, дават ви ново самочувствие.

Живеем във време, в което изискванията към нас стават все по-високи. Добрата ни социална адаптация до голяма степен зависи и от това да имаме красива усмивка. Съвременната естетична дентална медицина може да промени живота на всеки човек завинаги и за по-добро, без това да му коства много време или неприятни усещания, защото новите методи и техника на работа го позволяват напълно.

Кое е иновативното и различното в модела на работата, което ви отличава от всички останали дентални клиники?

От тази година в MEDICAL DENT въведохме един изключително иновативен нов модел на работа в естетичната ни стоматология, който се базира на възможността на пациента да избира специалиста, който иска да го лекува. Това е непознат до този момент модел, който е изключително успешно прилаган в някои от най-големите дентални клиники по света. Той дава уникалната възможност да бъдете в клиниката на която имате доверие, но да изберете специалист, който не работи при нас, но вие държите на неговия стил на работа и професионализъм. MEDICAL DENT гарантира за крайния резултат, предоставяме безупречни условия на лечение съобразени с последните изисквания на световната дентална медицина като оборудване, техника, материали и осигуряваме за вас желания специалист.

f
Източник: Medical Dent

Дълготраен ли е резултатът, що се отнася до естетичните стоматологични процедури?

Ние даваме 10 години гаранция на всяко едно решение, извършено от нашите специалисти по естетична стоматология в MEDICAL DENT.  След приключване на процедурите по сдобиване с мечтаната усмивка е важно обаче да не се забравят периодичните посещения за общи прегледи и навременен контрол. Редовната профилактика и професионалното почистване са ключът към здравите и красиви зъби.

С тази цел ли създадохте и център за дентална хигиена?

Там се грижим за поддръжката и дългосрочните резултати. Иска ни се българите да имат достъп до по-добра профилактика и така да допринесем допълнително за това да не се стига до тежки лечения от задълбочили се проблеми.

Целта ни е чрез центъра Dental Care Center да култивирамe у хората различно отношение към поддържането на денталното здраве, профилактика и хигиена. Истината е, че ако се грижим за зъбите си два пъти в годината, няма да стигнем до скъпоструващи и болезнени интервенции.

Например, знаейки как правилно да се грижим за зъбите си, когато имаме брекети или импланти, можем да предотвратим нежелани странични ефекти и усложнения и можем да удължим живота на постигнатите резултати. Също така, ако имаме парадонтоза, можем да я лекуваме и да намалим степента на заболяването чрез професионално почистване, извършено по специален протокол.

Хората често казват: “Имам лоши зъби, непрекъснато се развалят, имам кариеси всеки път, когато отида на зъболекар!”, а това най-често е вследствие на лоша орална хигиена и неправилна грижа за зъбите.

d
Източник: Medical Dent

Каква е мисията ви като специалист и собственик на дентална клиника?

Мисията ни винаги е била и продължава да бъде една - да дадем достъп до качествено здравеопазване на хората живеещи в България и по този начин да допринесем за по-доброто здраве на зъбите. Смятам, че през годините променихме модела, създадохме различно отношение към денталната култура и въведохме много нови методи и технологии, които изнесоха зъболечението в България на едно качествено различно ниво, конкурентно на това в много страни по света.

А сега всеки, който мечтае за красива усмивка, може да получи безплатна консултация в седмицата, посветена на естетичната стоматология в MEDICAL DENT от 12 до 17 април, от 10 до 19 часа. Запишете си час на телефон 02/4738798 или от сайта на клиника MEDICAL DENT

Годеж. Бащата на булката се обръща към зетя: - Зетко, къде смятате да живеете след сват бата?! - Амиии... ще поживеем с вас известно време...…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Израел удари оръжейни складове на "Хизбула" край Дамаск

Израел удари оръжейни складове на "Хизбула" край Дамаск

Свят Преди 8 минути

Това е второто подобно нападение на израелската армия в рамките на 48 часа

<p>&quot;Опенхаймер&quot; разбуни духовете</p>

"Опенхаймер" разбуни духовете: Има ли реална заплаха за ядрена война

Свят Преди 31 минути

В този много критичен момент "Опенхаймер" върна дискусиите за ядрените оръжия в публичното пространство

На първо четене: Шофьорските книжки в ЕС стават електронни

На първо четене: Шофьорските книжки в ЕС стават електронни

Свят Преди 59 минути

Младите шофьори да имат изпитателен срок в първите си две години зад волана, предвиждат още промените

Продажбите на смартфони записаха рекорден спад

Продажбите на смартфони записаха рекорден спад

Технологии Преди 1 час

Миналата година те са се свили с 36 млрд. долара

Снимката е илюстративна

Зловещо присъствие и свръхестествена аура: Горите, обитавани от духове

Любопитно Преди 1 час

Когато се впуснете в дебрите на гората, какво чувствате?

От 1 май: По-евтини карти за градски транспорт за ученици и студенти в София

От 1 май: По-евтини карти за градски транспорт за ученици и студенти в София

България Преди 1 час

Това обяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев

Пожар в ученическо общежитие в Стара Загора

Пожар в ученическо общежитие в Стара Загора

България Преди 1 час

Децата незабавно са били евакуирани

Панайот Панайотов в образа на Ал Бано с първа победа в „Като две капки вода“

Панайот Панайотов в образа на Ал Бано с първа победа в „Като две капки вода“

Любопитно Преди 1 час

Шоуто стартира с грандиозна новина за предстоящия финал на сезона

<p>След 12 години дело: Условна присъда за депутат от ДПС</p>

След 12 години дело: Условна присъда за депутата от ДПС Димитър Аврамов

България Преди 1 час

Признатият за негов помагач Методи Петков получи ефективно наказание

Гери от “Един за друг”: Всичките ми роднини са в Украйна. Много е тежко

Гери от “Един за друг”: Всичките ми роднини са в Украйна. Много е тежко

Любопитно Преди 1 час

Украинката Гергана и брокерът Светозар са предната отпаднала двойка от “Един за друг”, която гостува в подкаста на предаването “Един без друг”

Над 100 представители на голям телекомуникационен оператор се включиха във второто издание на вътрешния гейминг турнир Gaming Thursday

Над 100 представители на голям телекомуникационен оператор се включиха във второто издание на вътрешния гейминг турнир Gaming Thursday

Любопитно Преди 1 час

Вътрешният корпоративен турнир по електронни спортове на А1 е част от инициативите в компанията за изграждане на позитивна работна среда

<p>На ски по бански в Пампорово</p>

На ски по бански: Организират спускане в плажен стил в Пампорово

България Преди 1 час

Спускане на скиори и сноубордисти по бански се организира на 6 април от връх Снежанка

Независимо от международния натиск: Нетаняху се зарече да щурмува Рафах

Независимо от международния натиск: Нетаняху се зарече да щурмува Рафах

Свят Преди 1 час

Израелският министър-председател демонстрира твърда решимост да действа самостоятелно на фона на призиви на ключови партньори като САЩ и Германия да не го прави

Най-големият купувач на петрол от Русия нанесе удар на Путин

Най-големият купувач на петрол от Русия нанесе удар на Путин

Свят Преди 1 час

Индия се е превърнала в основен купувач на руски петрол, като доставките за страната са се увеличили до около 40%

19-годишен младеж е в кома след тежка катастрофа в Сливен

19-годишен младеж е в кома след тежка катастрофа в Сливен

България Преди 2 часа

Момчето е с тежки травми на главата, гръдния кош и гръбнака

АЕЦ "Запорожие" в град Енергодар, Украйна

На ръба на колапса: Какво се случва в АЕЦ "Запорожие"

Свят Преди 2 часа

Системите за сигурност на АЕЦ "Запорожие" са деградирали до такава степен, че тя може да бъде опасна