Спортните събития през май, които не са за изпускане
Източник: Thinkstock/Guliver
0

В ълнуващ, последен за сезона месец за българския футбол, ще бъде май с ключови дербита от родното първенство и баражи за място в Лига Европа, както и за оцеляване и промоция в елита. Интригуващите футболни срещи от изключителна важност ще бъдат излъчени директно по DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

ЦСКА ще празнува 70-годишен юбилей на 5 май, като на националния стадион „Васил Левски” отборът приема новия стар шампион Лудогорец в дерби от родното първенство. Тимът от Разград си гарантира титлата за седма поредна година четири кръга преди края на сезона, след като в последния априлски кръг ЦСКА загуби от Ботев и остана на 13 точки от първото място. „Червените“ обаче ще празнуват годишнината си с богата програма преди мача и дават заявка за интригуващ двубой на честта, който зрителите ще могат да проследят директно от 20.00 ч. в ефира на DIEMA SPORT.

В друго дерби от Първа лига един срещу друг се изправят Лудогорец и Левски - на 12 май от 17.30 ч. пряко по DIEMA SPORT. За „Сините“ това ще е тест в борбата за третото място. След мача на шампиона Лудогорец ще бъдат връчени златните медали и трофея за сезон 2017-18. Как ще изглежда челната шестица и ще успее ли Левски да надвие коронясания Лудогорец, предстои да разберем.

През май отново ще имаме възможност да преживеем емоциите от Вечното дерби, излъчено пряко в ефира на DIEMA SPORT. След като през април Левски надви „червените“ за място на финала на Купата на България (9 май от 19.30 по NOVA SPORT), а последната синьо-червена футболна битка завърши с равенство 2:2, голяма е интригата кой ще победи в предстоящата среща. Не пропускайте да разберете какъв ще бъде резултатът от дерби номер 5 за пролетта Левски - ЦСКА на 15 май от 18.30 ч. в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

В края на месеца предстоят други изключително интересни футболни събития - баражи за място в турнира Лига Европа, както и за оцеляване и промоция в Първа професионална лига. Заемащият третото място, даващо право на европейска виза, ще се пребори в пряк двубой с класиралия се на 7-а позиция във втората осмица. Завършилият на 12-о място ще се изправи срещу третия във Втора Лига, а 13-я от елита, ще се противопостави на 2-я във втория ешелон. Залогът в тези двубои е място в Първа Професионална Лига през следващия сезон. Всички баражи са на 24 и 25 май и ще бъдат излъчени в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Вълнения ще има и в английския футбол – на 19 май Челси и Манчестър Юнайтед влизат в сюблимна битка за Купата на Футболната Асоциация. Мачът със златен залог е от 19.15 ч. и ще бъде излъчен пряко по DIEMA SPORT 2. Отборът на Челси се класира за втора поредна година на финала в най-стария турнир в света, след като се наложи с 2:0 над Саутхямптън. Юнайтед, воден от Жозе Моуриньо, пък надви Тотнъм с 2:1 и така си осигури място в борбата за трофея. Челси ще се опита да се реваншира на привържениците си, след като през миналата година загуби финала в турнира от Арсенал. Ако Юнайтед спечели, това ще е 13-и трофей за отбора от надпреварата, като клубът ще се изравни с рекордьора Арсенал.

През май предстои и най-интересното в английската Футболна Лига, където с решаващи плейофи, които ще бъдат излъчени в спортните канали на DIEMA XTRA. Отборът на Уулвърхямптън Уондърърс стана шампион на Чемпиъншип предсрочно, а тимовете на Кардиф Сити и Фулъм ще спорят до последния ден от сезона за второто място, даващо право на директна промоция във Висшата Лига. Но неуспелият ще има още един шанс - плейофите. Там ще го чакат отборите на Астън Вила, Мидълзбро и един измежду Дарби Каунти и Престън Норт Енд. От напрегнатите плейофи ще стане ясно кой клуб ще е третият, спечелил промоция в елита, през сезона 2017-18 след финала на „Уембли” на 26 май. Ключови плейофи между отборите в подножието на върха в Лига 1 и Лига 2 също ще решат финалистите и победителите на легендарния стадион, като в тези дивизии финалите са на 26 и 28 май. Всички плейофи в английската Футболна Лига ще бъдат излъчени пряко в ефира на каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Във Формула 1 ни очакват два традиционни и интригуващи старта – на 13 май в Испания и на 27 май в Монако. Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън е лидер в класирането със 70 точки, следван от Себастиан Фетел от отбора на Ферари, който е с 66 точки и две победи – в Австралия и в Бахрейн. Трети в класирането е другият пилот на Ферари – Кими Райконен. Петият кръг от вълнуващата надпревара за Голямата Награда на Испания ще се проведе на пистата "Каталуния" край Барселона, като трасето е с дължина 4 655 км. Другият старт през месеца е на 27 май в Монако по улиците на княжеството, които се превръщат на писта "Монте Карло", дълга 3 340 км. Състезанията са с начален час 16.10 и ще бъдат излъчени пряко в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2. Зрителите ще могат да проследят на живо и тренировките и квалификацията преди стартовете.

През май предстои и предпоследния етап от развръзката в НБА. На 16 май стартира финалната серия в Източната конференция, която ще бъде излъчена директно по DIEMA SPORT, а мачовете стартират от 3:30 българско време. Ден по-късно, 17 май, зрителите на DIEMA SPORT 2 ще могат да проследят и старта на поредицата от финали в Западната конференция, чийто начален час е 4:00 сутринта.

В света на бокса също ще бъде напрегнато. На 5-ти май от 22.00 ч. в Лондон ще се състои международна галавечер с един от най-дългоочакваните мачове – реваншът между бившия световен шампион в тежка категория Дейвид Хей и носителя на шампионска титла в полутежка категория Тони Белю. Срещата трябваше да се проведе през декември миналата година, но бе отложенa за 5 май, заради контузия на Хей. Двубоят ще бъде излъчен директно в ефира на DIEMA SPORT 2.

Проследете най-интересните спортни събития през май на живо по DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Европол предупреждaва за разпространение на фалшиви реклами и обяви

Европол предупреждaва за разпространение на фалшиви реклами и обяви

Свят Преди 10 минути

Според Центъра за борба с киберпрестъпността, на територията на ЕС в момента действали десетки зловредни банди

Стачка на австрийските авиолинии: Отменени са десетки полети

Стачка на австрийските авиолинии: Отменени са десетки полети

Свят Преди 32 минути

Анулирани са и полетите между Виена и София

US Air Force налива $28 млрд. за следващото поколение изтребители

US Air Force налива $28 млрд. за следващото поколение изтребители

Технологии Преди 1 час

Те ще бъдат ескортирани от нов безпилотен дрон

Изкуственият интелект достига и до Google Maps

Изкуственият интелект достига и до Google Maps

Технологии Преди 1 час

Чрез него приложението ще дава повече информация

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

България Преди 7 часа

Ударили са се кола и два мотора

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 8 часа

Той даде втори шанс на талантливата Никол, която беше на крачка от напускане на надпреварата

Гърция съди "Газпром" за цените на газа

Гърция съди "Газпром" за цените на газа

Свят Преди 9 часа

DEPA е подала молба за арбитраж

Поне 45 души загинаха при падането на автобус от мост Република Южна Африка

Поне 45 души загинаха при падането на автобус от мост Република Южна Африка

Свят Преди 10 часа

Автобусът е паднал от височина от петдесет метра

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Свят Преди 10 часа

Гласуването в 15-членния съвет завърши с 13 гласа "за", Русия гласува "против"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Свят Преди 11 часа

Целта е проверка за лица, които са нерегламентирано в тях, опасни предмети, наркотици и забранени вещи

Колко ще струват избори 2 в 1

Колко ще струват избори 2 в 1

България Преди 11 часа

Дотук за три години и седем вота държавата е похарчила 710 милиона лева

Полша разкри руска шпионска мрежа

Полша разкри руска шпионска мрежа

България Преди 12 часа

Обиски в столицата Варшава и южния град Тихи

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 13 часа

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Русия обвини Украйна за атентата край Москва

Русия обвини Украйна за атентата край Москва

Свят Преди 13 часа

Според експерти Путин може да готви нова мобилизация в Русия

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Свят Преди 13 часа

Разкопките са извършени в района на град Кандира в Турция

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

България Преди 14 часа

Разследват измама със субсидия, свързана а с пандемията от COVID-19