0

А мериканската рок банда "Бон Джоуви" (BonJovi.com) е имала най-голямото световно турне за тази година, съобщава списание "Билборд" (Billboard).

Групата е свирила пред повече от 2 милиона фенове на 90 концерта, с което е спечелила около 250 милиона долара.

Това е третият път, в който "Бон Джоуви" са на първо място в годишната класация на списанието. Бандата, чиито солист е Джон Бон Джоуви, е първенец през 2008 и 2010 г.

Тазгодишното турне Because We Can започна през февруари и приключи в Брисбейн, Австралия, във вторник.

На второ място в класацията на списанието се нарежда представлението на "Сирк дю Солей", посветено на Майкъл Джаксън, следвано от певицата Пинк.

"Ролинг Стоунс" са най-високо класираните британци. Те заемат шеста позиция с 126 милиона долара приходи от 23 концерта.

Четвърти в списъка са Брус Спрингстийн и "Дъ И Стрийт Банд" (The E Street Bаnd), които имат приходи в размер на 147 милиона долара от 53 концерта.

Риана е на пета позиция. Тя е пяла пред 1,5 милиона фенове и е спечелила 137 милиона долара.

На девето място в класацията се нареждат "Депеш Мод" (Вж. репортаж от концерта на групата в България), следвани от Роджър Уотърс (Какво се случи по време на шоуто на Уотърс у нас), момчешката банда "Уан Дайрекшън", Пол Маккартни на 16-о място и "Айрън Мейдън" на 25-а позиция.

Единственият представител на класическата музика в листата е холандският цигулар Андре Рийо на 20-то място с около 50 милиона долара печалба от 70 концерта.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@