Саня Армутлиева: Всичко, което минава през личното его на един родител, е грешка
Източник: netinfo
1

З алата на кино "Люмиер Лидл" се оказа малка за желаещите да гледат първата прожекция на дебютния филм на обичания актьор Мариан Вълев – "Лошо момиче". Той бе представен в рамките на 23-ото издание на международния филмов фестивал "София Филм Фест" със специалното участие на творческия екип и актьорския състав.

"Лошо момиче" е едно от 10-те български заглавия в програмата на фестивала, по време на който се състоя и неговата световна премиера.

"Лошо момиче" - дебютът на Мариан Вълев с първа прожекция

Филмът разказва историята на една талантлива художествена гимнастичка, в чийто живот настъпват драматични обрати.

В главната роля влиза Любомира Башева, позната на зрителите от хитовия сериал "Под прикритие". В сюжета на лентата са разгледани редица актуални теми, сред които:

- конфликтните взаимоотношения между родителите и техните деца;
- устойчивостта на ценностната система в съвременния свят;
- сблъсъкът на различни културни течения, повлияли обществото и най-вече – личният житейски избор, като социален феномен.

Сюжетът на "Лошо момиче" е вдъхновен от истински истории и героите имат реални прототипи. В един от тях се превъплъщава известният музикален продуцент Саня Армутлиева.

Тя влиза в ролята на майка на главната героиня, която има голяма заслуга за това в каква посока тръгва животът ѝ.

Как Саня Армутлиева попада в този проект, кои са недостатъците на героинята ѝ и какви поуки е извадила сама за себе си от филма, разберете от интервюто с нея за Vesti.bg.

- Саня, участвате в дебютния филм на Мариан Вълев, как попаднахте в този проект и най-вече как се чувствахте в амплоато на актриса?

- С Мариан бяхме в един клас в театралната академия и е един от най-добрите ми приятели оттам. В голяма част от театралните задачи, които ни даваха, все ни слагаха заедно, поради което сме прекарали доста време и на сцена един до друг. През годините, въпреки откъсването ми от театъра и киното, не сме преставали да поддържаме връзка. Миналата година той изненадващо ми предложи да играя в режисьорския му филмов дебют и аз дори и без да прочета сценария отказах, защото имам толкова много други неща, които поглъщат времето ми. Той обаче не се отказа.

Прати ми сценария и аз след като го прочетох пак отказах. Мариан обаче не ме остави доста дълго време, докато в крайна сметка не се съгласих да участвам.


Доста спорихме за моята роля, която е на майка на главната героиня. Една от най-важните ми роли в живота е да съм майка на две вече пораснали момичета и затова знаех за какво говоря.


Той дори пипна сценария след тези спорове. Така или иначе в един момент се намерих на снимачната площадка на "Лошо момиче". По средата на около сто други неща, с които се занимавам, включително последния сезон на Х Фактор и постоянно пътуване между Берлин и София.

- Ролята Ви е на силна и амбициозна майка - кои са силните страни и от друга страна, недостатъците на героинята?

- Мисля, че всички майки са силни и в една или друга степен амбициозни за децата си. Просто понякога се объркваме и не знаем как да подходим в определена ситуация, не се вглеждаме достатъчно в децата си, не се опитваме да ги разберем, не сме и достатъчно честни със себе си, губим се и без да искаме нараняваме най-любимите си хора.

Героинята ми освен майка е и треньорка по художествена гимнастика на дъщеря си и затова отношенията им би трябвало да се развиват на две нива, едното от които изисква професионализъм, дисциплина, усилия и воля – там е спортът, а другото е в някакъв смисъл негова противоположност - топло, разбиращо и леко, където с една прегръдка и с обич можеш да решиш всички проблеми. Във филма, както често и в живота обаче, тези две нива опасно се сливат и това ражда бедствие.


Аз вирея на няколко нива със собствената си майка, която работи в моята музикална компания и ние много забавно сме овладели изкуството на ежедневното прескачане между двата различни свята – единият, в която съм ѝ дете и другият, в който съм ѝ работодател.


Близнашка работа (и двете сме близнаци). Сега съм и в подобна ситуация с малката си дъщеря, която изненадващо се превърна в артист, когото менажирам и продуцирам. Засега и тук ни се получава, даже понякога доста се смеем една на друга.

Във филма моята героиня не успява да намери верен израз на обичта си и това е нейната грешка. Личната ми гледна точка е, че децата нямат вина за нищо, всичко тръгва от родителите.

- Докъде според Вас трябва да стига амбицията и желанието на един родител детето му да се развие в дадена насока, така че да не му навреди?

- Според мен амбицията на родителите трябва да е само една – да помогнат на децата си да израснат щастливи хора и да пренесат това щастие и в порасналия си живот, без значение какви са талантите и мечтите им, сексуалната им ориентация, финансовия им статус и т.н. Всичко, което ще помогне на изграждането на личния потенциал да си щастлив трябва да е амбиция на един родител.

Това означава свръхчувствителност към децата, вглеждане, приемане, безмерна обич. В конкретен план за мен това означава и създаване на възможности за развитие, на всякакви здравословни навици, на човешки умения да вирееш в днешния свят и да понасяш кризите му, да имаш вътрешна сила да преследваш мечтите си.


Всичко, което минава през личното его на един родител, е грешка.


Един шамар е лично его, опит да решиш собствения си проблем, израз на неумението да владееш собствения си гняв, собственото си безсилие. Затова, каквото и да било насилие над деца, е тежка вина, лична и дълбока, с разрушителни последствия, които надхвърлят света на родителя.

Източник: siff.bg

- Какво е посланието на филма и какви житейски поуки си извадихте Вие самата чрез ролята?

- За мен в центъра на филма стои крехкостта – първо личната ни, разпадаме се на парчета прекалено лесно и водим хаоса в живота си, после е крехкостта помежду ни – рушим връзките си всеки ден и сякаш всеки път имаме оправдание, а всъщност разрухата е резултат от поредици грешни избори.


Това е и филм за самотата, изведена през една от многото човешки истории и драми, за които научаваме всеки ден.


Моята притча след този филм е да не допускаме безлюбовие в живота си, без значение на кое негово ниво, трябва да дишаме обич всяка минута, всеки ден. Така все по-рядко ще се нараняваме. 

Може да гледате дебютния филм на Мариан Вълев - "Лошо момиче", с участието на Саня Армутлиева, Деян Донков, Любомира Башева, Дария Симеонова, Диляна Попова и др. в кината от 12 април.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Блондинка в банката: - Здравейте, бих искала да отворя обща сметка... - С кого? - Все ми е едно... Важното да е с някой, който…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Великобритания обявява&nbsp;онлайн мрежа&nbsp;за терористична организация</p>

Великобритания обявява "Терорграм колектива" за терористична организация

Свят Преди 15 минути

Министърът обяви, че това ще е първата онлайн мрежа, която ще бъде обявена за терористична организация

Разбита уста, счупен зъб и синини: Родители съобщават за инцидент в детски център в Пловдив

Разбита уста, счупен зъб и синини: Родители съобщават за инцидент в детски център в Пловдив

България Преди 42 минути

Момченцето, което е на година и 11 месеца е със средна телесна повреда

Картата на Иран разкрива колко близо са били израелските удари до ядрени обекти

Картата на Иран разкрива колко близо са били израелските удари до ядрени обекти

Свят Преди 1 час

Нито един ирански служител не призна публично, че Израел стои зад атаката, докато Израел също не коментира ударите

<p>$ 5 000 струва бягството от&nbsp;Газа</p>

“Ще му помогна да избяга": Срещу $ 5 000 туристическа агенция извежда хора от Газа

Свят Преди 1 час

Мнозина са търсили финансова помощ от приятели и семейство – или са стартирали кампании за финансиране в интернет с отчаяни молби за помощ

Празник е! Кого почита църквата днес

Празник е! Кого почита църквата днес

Любопитно Преди 1 час

Свети Лазар бил родом от село Дебел дял, на 14 километра от град Габрово

<p>Руски ракетен удар в Харков, срути се 240-метрова телевизионна кула (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Руски ракетен удар в Харков, срути се 240-метрова телевизионна кула

Свят Преди 1 час

Областният управител Олех Синехубов съобщи за прекъсвания на цифровия телевизионен сигнал

<p>Ето от кога започва подаването на заявленията за гласуване в чужбина</p>

От днес: Започва подаването на заявленията за гласуване в чужбина

България Преди 1 час

Крайният срок за подаване на заявленията изтича в 24:00 часа българско време на 14 май

След среднощната атака срещу Одеса, има ранени, сред които и деца

След среднощната атака срещу Одеса, има ранени, сред които и деца

Свят Преди 2 часа

Спасителите са успели да спасят общо 34 души

Аферата "Митници": Изслушват Бойко Рашков и Петър Тодоров във временната комисия

Аферата "Митници": Изслушват Бойко Рашков и Петър Тодоров във временната комисия

България Преди 2 часа

Председател на комисията за разследване на корупционните практики в агенция "Митници" е Тошко Йорданов от „Има такъв народ“

Кимионът: Златното съкровище на здравето и красотата

Кимионът: Златното съкровище на здравето и красотата

Любопитно Преди 2 часа

Нека разберем какви други полезни свойства има това растение

Най-честите грешки, които правим, при грижата за стайни растения

Най-честите грешки, които правим, при грижата за стайни растения

Любопитно Преди 2 часа

Как правилно да се грижите за стайните растения четете в следващите редове

<p>&quot;Ако операцията е успешна, ще загубя зрението си&quot;</p>

"Следвай пеперудите": Ветеран с мозъчен тумор получи сватбата на мечтите си

Свят Преди 2 часа

Повече за вдъхновяващата история четете в следващите редове

Времето във вторник: Дъждът продължава, градусите до 17

Времето във вторник: Дъждът продължава, градусите до 17

България Преди 2 часа

Атмосферното налягане ще се понижава и през деня ще е по-ниско от средното за месеца

ЕС разследва дали TikTok не е пристрастяващ

ЕС разследва дали TikTok не е пристрастяващ

Технологии Преди 2 часа

Може да се наложат наказания и промени в работата на платформата

Световната звезда Ал Бано предизвика истински фурор в „Като две капки вода“

Световната звезда Ал Бано предизвика истински фурор в „Като две капки вода“

Любопитно Преди 9 часа

Седмица преди полуфинала победата отиде при актрисата Елена Атанасова