Професионални кулинари с истински шедьоври в „Черешката на тортата“
Източник: NOVA

В исш пилотаж в кухнята с меню, изпипано до най-малкия детайл ще предложат професионални готвачи следващата седмица в „Черешката на тортата“. В новите епизоди от вторник до петък в 20:00 ч. по NOVA силните индивидуалности ще се изправят в сблъсък за титлата „Най-добър домакин” с едно единствено оръжие – опита и уменията си. В битката се впускат едни от най-добрите готвачи в България – креативният сладкар Деница Дойнова, носителят на Национална Кулинарна Купа за 2015 г. Цветелин Николов, младият талант с богат опит Владимир Тодоров и пънкарят, който готви храна за душата - Джун Йошида. 

Източник: NOVA

Кулинарната надпревара започва във вторник с изпълнената с майсторски техники вечеря на Деница Дойнова. Професионален сладкар по душа и призвание, тя ще впечатли гостите си с богато меню, изпълнено с интензивни вкусове и уникални комбинации в търсене на петия вкус – умами. Деница ще отвори вратите на семейната си къща, а част от продуктите и вдъхновението на маста ще дойдат директно от собствената й градина. Вниманието към детайла ще бъде ключово по време на готвенето, а част от вкусните изкушения, които ще представи включват запечен телешки костен мозък, филе от дива ципура с маслен сос и домашна тарама. Тя ще използва специфичният български продукт крокмач, а многокомпонентният десерт ще бъде неочаквано преживяване за сетивата. Специален гост на вечерята ще е нейният съпруг, а пред гостите си Деница ще разкрие как се съвместяват гледането на деца и работата в ресторант. Кои са митовете за готвачите и каква изненадата е приготвила за гостите си домакинята, гледайте във вторник от 20:00 ч. в „Черешката на тортата“.

Източник: NOVA

В сряда зрителите ще влязат в ресторанта на един от най-добрите готвачи в България - Цветелин Николов. Домакинът, който е носител на множество престижни награди, ще представи семпло и изискано меню, приготвено с професионални техники. Гостите му ще пробват топло кьопоолу, понички от скариди и риба в комбинация с японско говеждо месо. В кухнята му ще има огън и лед, а крайният резултат ще впечатли всички сетива. Зрителите ще разберат какво е тамари, а в специалния български десерт ще има желе от мед, бисквитка от орехи и злато за разкош. Специалната гостенка, която ще покани на своята маса, ще представи подходящо вино за всяко от ястията, а настроението на топ кулинарите ще бъде превъзходно. Домакинът ще разкрие защо според него е важно да спазва строго правилата в кухнята. Биодинамичното шампанско и тематичният подарък ще поставят отличен завършек на вечерята.

Източник: NOVA

Следващият домакин е професионален готвач с два ресторанта в София. Младият кулинар със впечатляващ опит Владимир Тодоров, ще посрещне гостите в своето по-различно френско бистро, където с уникален почерк и хитри трикове ще приготви оригинално меню с много изкушения. Предястията ще бъдат много и изцяло за споделяне, основното ще е любимото му цяло печено пиле с картофен гретен, а десертът ще е с бананов привкус. Типично за френската кухня, на масата ще има планина от масло, а гостите му ще пробват добруджанска саламурийка, телешки тартар и хрупкави телешки момици. В чест на за шеф Манчев, Владимир ще готви с авокадо, а чувството му за хумор ще бъде верен спътник по време на готвенето. Специалният му гост ще бъде важен за кариерата му човек, който му е дал шанс да бъде главен готвач на крехката възраст от 22 години.  Историите на младия шеф ще го върнат години назад, когато започва първата си работа. За първия му работен ден и уникалната му униформа, за класическите рецепти и суровите кебапчета – всичко това и още много ще разкрие Владимир Тодоров в четвъртък в „Черешката на тортата“.

Източник: NOVA

Българинът с японски и гръцки корени Джун Йошида ще заведе зрителите на околосветска обиколка с азиатски привкус в петък. Легендата в кулинарията в България ще остане верен на своя разпознаваем стил „пънкарско гурме“, а менюто му ще бъде пълно с неочаквани изненади. Джун ще докосне сърцето на гостите си с веян паламуд с даши сос, скариди със саздърма и сланина с туршия от кора на диня. Основното ястие ще е повлияно от живота му в Америка, а за десерт домакинът ще угоди на желанията на своите колеги и ще приготви шоколадово изкушение. Азия ще оживее в кухнята на топ готвача, който ще използва китайско вино за готвене, корейска паста, рибен сос от ферментирала аншоа, паста от Малайзия и за разкош - мексиканска чушка анчо. Специалният гост на вечерята ще бъде половинката му Рене Йошида. Уникалните импровизации и доброто настроение за гостите са гарантирани, а за финал ще има кулинарен подарък за всеки. 

Източник: NOVA

Как професионалните готвачи ще приемат предизвикателството да се изправят срещу един срещу друг? Не пропускайте седмицата на професионалистите – от вторник до петък, в 20.00 ч. по NOVA.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир. 

 

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
Зимна буря удари Швеция: Мъж загина, 40 000 домакинства са без ток

Зимна буря удари Швеция: Мъж загина, 40 000 домакинства са без ток

Свят Преди 5 часа

Студеното време също така е причинило широко разпространени транспортни проблеми

Зеленски пристигна в Канада

Зеленски пристигна в Канада

Свят Преди 6 часа

Украинският президент ще се срещне с министър-председателя на страната Марк Карни

„Той няма да говори за Доли“ – тайната любов на звездата, която остана далеч от прожекторите

„Той няма да говори за Доли“ – тайната любов на звездата, която остана далеч от прожекторите

Любопитно Преди 8 часа

Доли Партън, израснала в бедност и самота, намира любов в лицето на Карл Дийн – мъж, далеч от блясъка на шоубизнеса, с когото изгражда необичаен, но устойчив брак, докато тя превръща таланта си в световна слава и наследство

Земетресение от 7 по Рихтер разтърси Тайван

Земетресение от 7 по Рихтер разтърси Тайван

Свят Преди 9 часа

Към момента няма информация за пострадали или разрушения и не е обявена заплаха от цунами

„Хотелът на обречеността“ в Пхенян планира да отвори врати след 4 десетилетия

„Хотелът на обречеността“ в Пхенян планира да отвори врати след 4 десетилетия

Любопитно Преди 10 часа

Хотел „Рюгьонг“ в Пхенян е най-високата сграда в Северна Корея – 150 етажа и 330 метра височина, а пирамидалната му форма е позната на целия свят като символ на незавършените амбиции на страната

Столична община удължи договорите за чистота в девет района

Столична община удължи договорите за чистота в девет района

България Преди 10 часа

"Поредният заявен „апокалипсис“ се отлага", написа кметът на София във Facebook

Изненадващи факти за Коледа, които ще променят представата ви за празника

Изненадващи факти за Коледа, които ще променят представата ви за празника

Любопитно Преди 10 часа

Коледа крие много изненади: от езическите корени на елхата и имела, през забраната ѝ в Англия и месните пайове с кайма, до факта, че Дядо Коледа не е червен заради Coca-Cola, а Jingle Bells не е коледна песен и звучи от космоса

Тайната на Бари: Къде е погребан истинският Дядо Коледа

Тайната на Бари: Къде е погребан истинският Дядо Коледа

Любопитно Преди 10 часа

Град Бари претендира, че останките на брадатия старец са били погребани под църквата, която носи неговото име

Смяна на личен лекар през декември – НЗОК разяснява процедурите и здравните ни права

Смяна на личен лекар през декември – НЗОК разяснява процедурите и здравните ни права

България Преди 11 часа

Експерт от НЗОК разяснява за смяната на личен лекар, направленията и таксите

Исторически рекорди за златото – какво следва през 2026 г.?

Исторически рекорди за златото – какво следва през 2026 г.?

Свят Преди 11 часа

Цената на благородния метал се повиши с повече от две трети и общо 52 пъти обнови историческия си максимум, като стойността за първи път надхвърли границата от 4500 долара

Швейцария не може да се отбранява сама, предупреди ген. Зюсли

Швейцария не може да се отбранява сама, предупреди ген. Зюсли

Свят Преди 11 часа

Началникът на националните въоръжени сили на Швейцария заяви, че страната е готова за нападения срещу критичната си инфраструктура и за кибератаки

Русия удължи забраната за износ на бензин и дизел до 2026 г.

Русия удължи забраната за износ на бензин и дизел до 2026 г.

Свят Преди 11 часа

Временната забрана за износ на автомобилен бензин извън страната се удължава до 28 февруари 2026 г. включително

Боровец откри зимния сезон със светлинно и факелно шоу (СНИМКИ)

Боровец откри зимния сезон със светлинно и факелно шоу (СНИМКИ)

България Преди 11 часа

Тази година цената на дневната карта за възрастни е около 105 лева, младежката - 85, а детската - около 63

Почина Деян Кюранов – емблема на гражданското общество

Почина Деян Кюранов – емблема на гражданското общество

България Преди 12 часа

Деян Кюранов беше съосновател на Екогласност“ и СДС