„Премиер гастрономически фестивал“ в Банско през ноември
Източник: netinfo
1

М ежду 7 и 18 ноември в Банско се провежда VI-ия “Премиер гастрономически фестивал“, в който Кордон Блю Мексико и Кордон Блю Перу обединяват своите сили, създавайки интригуващ латиноамерикански фест.  NOVA е медиен партньор събитието.

Гастрономическият фестивал е ежегоден кулинарен празник организиран, от “Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт“, обединяващ някои от най-добрите шеф-готвачи от цял свят, за да покажат и създадат съвременни ястия, които изненадват и създават удоволствие за сетивата. Всеки ноември вкусове, цветове и аромати от цял свят привличат както професионални шеф-готвачи, така и кулинарни любители в Банско в прочутия “Премиер гастрономически фестивал“, създавайки прекрасни кулинарни спомени.

Разнообразната програма включва едни от най-интересните шеф-готвачи от кулинарния свят. Шеф Омар Моралес от Кордон Блю Мексико ще представи “Модерна мексиканска кухня за 5* градски и почивни хотели“ (8-10 ноември). Мексиканската кухня е нововъзникваща глобална тенденция в областта на гастрономията и туризма, а експертите, които ще вземат участие във фестивала, ще ни демонстрират всяка едва съвременна техника за нейното приготвяне от първа ръка. Главните готвачи, работещи в бюфетни или в а-ла-карт ресторанти, ще научат най-добрите техники, прилагани в най-известните ресторанти в Мексико.

Между 13 и 15 ноември шеф Грегор Фънке от Кордон Блю Перу ще демонстрира тайните на “Модерна перуанска кухня“, която завладя огромна част от глобалната кулинарна сцена и става все по-популярна. Шеф Фънке ще демонстрира перуанската кухня в най-добрата й светлина посредством съвременните техники и тенденции, прилагани от професионалистите е в най-добрите ресторанти в Перу.

На 7 ноември шеф Хронис Дамалас ще създаде за гостите изключителна запомняща се дегустация с най-интересното от японската и бразилската кухни. Шеф Танос Стасинос, експерт в “Nikkei Cuisine” ще приготви уникално културно сливане между японски и перуански вкусове в дегустационна вечеря на 10 ноември.

На следващия ден Премиер ще приветства с добре дошъл известния шеф Марио Перез, директно от ресторант “Лека“ в Барселона -  той ще готви “Тропическа перуанска кухня“, която вълнува сетивата, а на 15 ноември шеф Атинагорас Костакос и Алексис Зопас приготвят незабравима дегустационна вечер, вдъхновена от мексиканската и цикладската кухня, сливайки мексикански и цикладски вкусове.

През последния уикенд 17-18 ноември ще бъдете удивени от автентичните и изискани местни вкусове, а родителите ще имат възможност да готвят заедно с децата си.

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Защо не бива да пием вода преди лягане

Защо не бива да пием вода преди лягане

Любопитно Преди 23 минути

Важно е обаче да бъдем добре хидратирани през деня

Microsoft подготвя услуга тип "облачен компютър"

Microsoft подготвя услуга тип "облачен компютър"

Технологии Преди 31 минути

Тя може да стане факт още това лято

<p>Буяр Османи: Да разговаряме с България по-рационално</p>

Буяр Османи: Да разговаряме с България по-рационално

България Преди 1 час

Той е убеден, че изборите в България, а и тези в неговата страна преди това, не са помогнали за създаване на доверие между двете държави

Верни ли са тези твърдения за ваксините срещу COVID-19

Верни ли са тези твърдения за ваксините срещу COVID-19

Теми в развитие Преди 1 час

Митовете за ваксините са много. DW провери четири от тях. Ето фактите:

Вкусна рецепта от Индия: Къри с калмари
Ексклузивно

Вкусна рецепта от Индия: Къри с калмари

Любопитно Преди 1 час

Вижте как да си приготвите това ястие

Ицо Хазарта сподели снимка на най-малката си дъщеря

Ицо Хазарта сподели снимка на най-малката си дъщеря

Любопитно Преди 1 час

Вижте очарователната снимка, която той сподели

Кольо Колев, Татяна Буруджиева

Коментар: Ще се разберат ли депутатите

България Преди 2 часа

Какво е мнението на социолога Кольо Колев и на политолога Татяна Буруджиева

Десетки автомобили осъмнаха с надупчени гуми в София

Десетки автомобили осъмнаха с надупчени гуми в София

България Преди 2 часа

За подобни случаи потърпевшите сигнализират още от декември

Александър Маринов

Има ли шансове за съставяне на работещо правителство

България Преди 2 часа

Какво е мнението на Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента

Нов рекорд: Над 10 хиляди лева глоби за превишена скорост

Нов рекорд: Над 10 хиляди лева глоби за превишена скорост

България Преди 2 часа

Дамата се е укривала от полицията, за да не получи своите глоби

<p>Президентът на Украйна покани Путин на среща</p>

Президентът на Украйна покани Путин на среща

Свят Преди 3 часа

Зеленски предлага срещата да е „където и да е в украински Донбас, където има война”

<p>Пролетта се връща за ден</p>

Пролетта се връща за ден

България Преди 4 часа

Вижте кога ще е топло и слънчево

10 факта за "Приятели", които може би не знаете

10 факта за "Приятели", които може би не знаете

Любопитно Преди 4 часа

17 години по-късно приятелите от едноименния сериал се събраха за заснемането на един специален епизод

Времето на Телеца: Търсим себе си през сетивата

Времето на Телеца: Търсим себе си през сетивата

Любопитно Преди 4 часа

Позволете си да се наслаждавате на малките удоволствия и вървете бавно към желаните цели