0

К улинарията е поприще за Петя Красимирова от около 7 години. В момента работи в гостилница като главен готвач на обедно меню.

Петя беше първата участничка от червения отбор, която отпадна от кулинарната надпревара в Hell's Kitchen. За времето, в което беше в кухнята на шеф Ангелов обаче тя успя да научи ценни уроци.

Кои са те, кой трябва да спечели шоуто и какви качества трябва да притежава победителят в Hell's Kitchen, научете от интервюто с Петя за Vesti.bg.

- Кое е най-ценното, което успя да научиш от шеф Ангелов?

- Отборът е всичко. И можеш да научиш най-много от този, който знае най-малко.

Източник: Hell’s Kitchen България

- Защо реши да участваш в шоуто?

- Решението за участието ми беше съвсем спонтанно, по-скоро любопитство и интерес, не бих казала че е било нещо очаквано. За мен всеки човек понякога трябва да взима импулсивни решения с цел опознаване на себе си, способности си в ситуации, различни от нашето ежедневие. Така всеки успява да научи нещо ново и различно за себе си и да се изкачи дори и с едно стъпало в кулинарията. Сблъсък на различни характери, интереси и амбиции.

- А с какво предаването се оказа по-различно от очакванията ти?

- Като цяло времето за разкриване на личността и способностите на даден човек е относително, всеки се адаптира и решава кога да покаже себе си. Но там времето е като пясъчен часовник, изтича преди да си се усетил. Но за мен най-важното е да се стараем да не бъдем нещо различно от това, което сме.

- Какви качества според теб трябва да притежава победителят в Hell’s Kitchen?

- Борбен, амбициозен, можещ. Но в никакъв случай самонадеян и всезнаещ. Човек, отворен за критики и готов да научи много дори от този, който знае най-малко. Истински…, а за мен те не са много. Но ситуациите и гледните точки са различни.

Източник: Hell’s Kitchen България

- Кой е фаворитът ти сред участниците?

- Категорична съм! Госпожа Радева. Светлана Радева. Президентът в играта. Много голяма част от зрителите и участниците гледат, но не виждат. Понякога нишката е много тънка, но това е мое мнение. Тя е можеща и балансирана.

- Би ли участвала отново в предаването?

- Аз не бих участвала в следващ сезон. Със сигурност ще науча нещо ново, но в момента в професионалното си развитие съм повече от удовлетворена. Над 4 години няма ден, в който да не отворя вратите на заведението без любов. Обожавам, това което правя, точно там. Влагам мнооого любов и тя ми се връща. Това е моят втори дом. Мерак..

- Кое ти беше най-трудно в кухнята на шеф Ангелов?

- Е, как кое????? ….Сладкото от лук! Сложно е много!

Източник: Hell’s Kitchen България

- Ще продължиш ли да се занимаваш с кулинария от тук нататък?

- Разбира се, не мисля че нещо е в състояние да ме накара да спра да се занимавам с това, което обичам и ми доставя удоволствие.

- Ако трябва да опишеш преживяното в Hell’s Kitchen с една дума, коя ще е тя?

- Приключение.

А пред участниците в Hell's Kitchen тази вечер предстои ново голямо предизвикателство.

Източник: Hell’s Kitchen България

Шеф Ангелов представя новото меню. Дали професионалистите ще успеят да се справят с него или шеф Ангелов ще ги "довърши" с куп клопки и още трудни готварски техники? Ще има изненадващи рокади, люти конфликти в кухнята и още един номиниран. 

Дневното предизвикателство ще бъде сериозен урок по наблюдателност и концентрация, и професионалните готвачи болезнено ще разберат, че кулинарното изкуство изисква свръх съсредоточеност. Червените и сините ще се втурнат в сериозна надпревара по бдителност и добра памет, но на чия страна ще се окаже късметът? Предстои да разберем довечера от 21:00 ч. в новия епизод на Hell’s Kitchen България по NOVA.

Пропуснатите епизоди на Hell’s Kitchen може да гледате в NOVA PLAY.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@