Ново приложение за мобилно разплащане в България
Източник: iStock/ Getty images/ Freepik
12

 Даниел Дьодерлайн е предприемач с над 20 години опит, един от топ 200 на финтех инфлуенсърите в Европа и главен изпълнителен директор на компанията за мобилни разплащания Settle.

Като част от консултативния борд на Google Cloud, Даниел е първият разработил технология за мобилни разплащания в Скандинавия, първият който предлага услуга за мобилни разплащания в Норвегия (mCASH) и първият, който създава и развива регулирана платформа за финансови услуги, изцяло облачно базирана.

a
Източник: Settle

След като най-голямата банка в Норвегия Sparebank 1 придобива mCash за ексклузивно ползване в Норвегия, Даниел основава AUKA, която стартира изграждането на Settle - платформа, свързваща хора, организации и бизнеси чрез сигурни и удобни решения за разплащане. През 2021 г., след като приложението вече е достъпно на 21 европейски пазара, AUKA се преименува в Settle и в началото на месец март стартира предлагането на едноименното приложение и на българския пазар.


Какво ще ни сподели той за най-новото приложение за мобилни разплащания, вижте по – долу.

Г-н Дьодерлайн, в началото на месеца обявихте старта на Settle в България. Бихте ли обяснили какво представлява и как ще помогне на българите при управлението на техните разплащания и финанси? С какво се отличава от останалите електронни портфейли на българския пазар?

Settle е мобилно приложение, което позволява изпращането и получаването на пари мигновено, без да се налага създаване на нова банкова сметка и без необходимост от предварително зареждане на сума в приложението. Така много по-лесно потребителите се регистрират и използват приложението, за разлика от други подобни продукти на пазара. Освен това, Settle е общоевропейска мрежа, така че приложението може да се използва и в други страни, в момента услугата е налична на 22 европейски пазара. От друга страна Settle предлага възможности и за бизнеса.

Всеки ден ставаме свидетели на много киберпрестъпления и незаконно източване на карти. Как вашето приложение за мобилни разплащания ще ни помогне да запазим средствата си защитени?

Settle е PCI DSS 3.2.1 Ниво 1, сертифициран от Съвета за стандарти за сигурност в индустрията за разплащателни карти, като прилагаме най-новите методи за идентификация на карти при разплащания. Свързвайки вашата карта със Settle, плащането с нея е безопасно и гарантирано от издателя на картата. Приложението изгражда и управлява мобилни платежни системи за банки от десетилетие. Никога не сме губили нито стотинка на нашите потребители заради пробиви в сигурността. Работим с експерти по сигурността, както в академичния, така и в търговския сектор, за да гарантираме, че защитаваме нашите клиенти и парите им. Дори Google публикува историята на платформата и нивото на сигурност, което осигуряваме.

Как вашето приложение може да помогне на бизнеса да разшири потенциала си за електронна търговия в настоящите епидемични условия?

Settle for Business включва много лесни за използване инструменти, помагайки на бизнеса да продава повече. Един такъв пример е Settle Quick, който позволява на компаниите да продават дистанционно и безопасно по време на пандемия. Друг пример е Settle Request, който дава възможност на фирмите да изискват плащания, чрез телефонен номер от своите клиенти, така че поръчките да могат да се плащат предварително, без да се налага обработката на пари или карти. Отново, това е безопасен инструмент, който може да се използва по време на пандемия, а и помага на българския бизнес да расте и продава повече.

a
Източник: iStock/ Getty images/ Freepik

Каква е прогнозата Ви за развитието на електронните пари и мобилните плащания през следващите няколко години в световен мащаб и в частност в България?

Пазарът за мобилни плащания, и по-специално QR и дистанционните системи, подобни на Settle, е обработил трансакции на стойност 8 трилиона щатски долара през изминалата година (2020 г.) и се очаква да се удвои до 2022 г.  Хората и фирмите от цял свят заобичаха удобството от това да използват телефона си, за да си изпращат пари, без да разчитат на хардуер или да се налага да се редят на опашка. Settle идва от част на света, където над 80% от населението предпочита този начин на разплащане. Така че за нас това е нормалната практика днес. Същото се случва в Азия с AliPay, а вече и в САЩ със Zelle. Въпрос на време е българите да започнат да се питат, как са управлявали парите си и са плащали преди Settle. Можете ли да си представите живота без смартфона си? Чувството е същото и за мобилните плащания.

Кои са настоящите Ви партньори в България - банки или други финансови институции?

Settle стъпва във всяка държава, предлагайки на заинтересовани страни да инвестират в местната франчайз компания (Settle България), както и предлага възможност партньори да разпространяват  Settle на местно ниво сред своите клиенти. Подобно на Visa и MasterCard, които имат местни партньори (банки), чрез които издават своите карти. Нашият модел е подобен, тъй като местните банки и други компании могат да предложат на своите клиенти доказан вариант за мобилни плащания по структуриран и регулиран модел, който е от полза за всички страни. Сътрудничеството е ключът към успеха, както за банките, така и за нас.

ф
Източник: iStock/ Getty images/ Freepik

Мрежи като Visa са станали успешни именно чрез такива модели на партньорство и Settle се основава на същия принцип, където конкурентите се присъединяват към мрежа в полза на всички, участниците и техните клиенти. Създаването на собствени финтех решения може да изглежда примамливо в началото, докато участниците се позиционират, но опитът от по-зрели пазари и историята на картовите разплащания е доказателство, че това е задънена улица, защото рано или късно клиентите ще започнат да изискват оперативна съвместимост и международен обхват. В Settle сме отворени за партньорство с всички български банки без да има необходимост от инвестиция от тяхна страна и при нулев риск. Вярваме, че банките в България ще оценят потенциала в едно такова партньорство и ще бъдат част от създаването на местна мрежа със Settle, което ще им помогне по-добре да се конкурират с местните финтех компании и международни представители като Revolut, например.

Не на последно място Settle е в България, благодарение на изключително доброто партньорство с Management Financial Group и целият потенциал, което то обуславя.


Повече за Settle

Settle е кулминацията на 10-годишен опит в сферата на мобилните плащания. Екипът зад приложението се налага като лидер в мобилните плащания и търговия от 2010 г. насам. От централата си в Норвегия, компанията вече повече от десетилетие разработва платформа за финансови услуги от световна класа. Екипът на компанията е разработил първата платформа за мобилни плащания в Скандинавските страни и е стартирал първата система за мобилни плащания в Норвегия (mCASH), повлиявайки живота на милиони хора и помагайки им коренно да променят начина, по който плащат и получават плащания. Целият този опит и технология сега се прилагат от Settle Group за създаването на най-голямата съвместна мрежа за мобилни разплащания в Европа.

Мисията на Settle е да създаде свят, в който парите са дигитални и демократизирани. Settle Group развива приложението Settle, целящо създаване на полезни връзки и лесни разплащания между хората и бизнеса.

Твоят начин. Settle

Започни сега

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Щастлива вест: Ивет Лалова роди момченце

Щастлива вест: Ивет Лалова роди момченце

Любопитно Преди 3 часа

Това съобщи самата тя в профила си във Фейсбук

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Любопитно Преди 3 часа

Той сам свали куртката си след грандиозен провал на Сините и Червените

Регистрацията за изборите приключи

Регистрацията за изборите приключи

България Преди 6 часа

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в ЦИК заявление за регистрация

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

Свят Преди 7 часа

Първият транш от 4,5 млрд. евро беше предоставен на Украйна на 20 март

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

България Преди 7 часа

Консолидираните приходи на Групата за 2023 г. нарастват със 7% на годишна база, достигайки до 2 791 млн. евро

За първи път в Европа един от големите телекомуникационни оператори  демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

За първи път в Европа един от големите телекомуникационни оператори демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Технологии Преди 8 часа

Това приложение на технологията ще допринесе значително в областта на транспорта на бързооборотни малотрайни стоки и храни

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

Свят Преди 8 часа

Новите правила имат за цел да предотвратят насилието, основано на пола, и да защитят жертвите

Хаити

Ситуацията в Хаити е "катастрофална“ и става все по-лоша е влошава

Свят Преди 8 часа

Три милиона деца в островната страна се нуждаят от хуманитарна помощ, но така и не могат да я получат

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

България Преди 9 часа

Димитър Стоянов: Аз не разбрах, че е служител на НАП

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

България Преди 9 часа

Василев: Тази изфабрикувана информация нека си я проверят всички разследващи органи

о

30% ръст на туристите у нас за зимния сезон

България Преди 9 часа

По данни на НСИ общият брой регистрации на туристи у нас е над 1,8 млн.

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

България Преди 9 часа

Румен Спецов: Не се интересувам кой и защо изкривява фактите

Снимката е илюстративна

"Потъвах и само още няколко минути щяха да ме провалят": Невероятното спасяване на Чарлз Лайтълър от "Титаник"

Любопитно Преди 9 часа

Вдъхновяващата история на Чарлз Хърбърт Лайтълър четете в следващите редове

Европейски парламент

Европейският съюз с нови правила за повторна употреба и рециклиране на опаковките

Свят Преди 10 часа

Основната цел на регламента е противодействие на постоянното увеличаване на отпадъците

<p>&quot;Фито е уникален&quot;: Къде е наркобаронът, заснел музикален клип в затвора</p>

След 2 бягства от затвора: Къде е Фито, известният еквадорски наркобарон сега

Свят Преди 10 часа

Историята на известният еквадорски наркобарон четете в следващите редове