В ече отпразнувахме Коледа и Нова година, но празниците тепърва започват. Затова кулинарният влогър Диди ни предлага тази традиционна рецепта, с която да отпразнуваме идващите имени дни.
Необходими продукти:
500 г кори за баница
500 г праз лук
5 яйца
350 г краве сирене
мазнина
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука, посолете го и го задушете в мазнина.
Междувременно разбийте 5 яйца и добавете към тях натрошеното сирене.
Щом плънката е готова я преситете в друг съд, за да се охлади по-бързо.
Когато лукът изстине, го смесете с яйцата и сиренето.
Получената плънка е по-течна от обичайната, затова използвайте по две кори за всяко парче.
Навийте баницата и печете на 180 градуса до готовност.
Напръскайте извадената от фурната баница с вода, повийте с кърпа за няколко минути.
Да ви е сладко!
Прочетете още:
Как да направите вкусен тиквеник (видео)
Вкусна рецепта за сладко-солена баница (видео)
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!