В кусната домашна баница е отлична закуска без значение от сезона. В комбинация с айран или чаша охладена боза, тя е чудесно начало на всяко лежерно утро.
Необходими продукти:
400 гр. кори за баница на сач
олио
сол
50 грама масло
За плънката:
200 гр. сирене "Котидж"
100 гр. заквасена сметана
¼ к. л. сода бикарбонат
3 яйца
Разбийте яйцата с готварска тел и добавете сол и сирене.
Когато се смесят добре, добавете и заквасената сметана и содата.
Във видеото от канала „Да сготвим с Милена“ вижте как да оформите малки банички.
Подредете вързопчетата в тава за печене, намажете ги с олио и поръсете с останалата плънка.
Милена препоръчва и няколко парченца масло, които да обогатят вкуса на баницата.
Печете на 200 градуса около половин час.
И още вкусни уикенд предложения:
Домашни бисквити за вкусен уикенд
Как да си направим въздушни хлебчета
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!