Кое е най-предпочитаното бельо сред българските жени
Източник: Astratex
0

Astratex е най-големият онлайн продавач на бельо и бански в Централна и Източна Европа. Компанията оперира на 11 пазара, сред които е и България. Всяка година Astratex радва хиляди клиенти, изпращайки над 1 милион поръчки.

Ивелина Димитрова, регионален мениджър на Astratex за България, ни помага да надникнем в света на марката и ни разказва за най-предпочитаното бельо сред българските жени.

Ивелина Димитрова, регионален мениджър на Astratex за България
Ивелина Димитрова, регионален мениджър на Astratex за България Източник: Astratex

1. Кога, как и кой стартира бизнеса на Astratex?

Astratex стартира своето приключение в началото на 2000 г. Нашият основател Петър Вит започва продажба на дамско бельо по поръчка чрез реклама в печатни медии в Чехия, а доставката се осъществява по пощата. Пет години по-късно Astratex се трансформира в електронен магазин и бързо става номер едно продавач на дамско бельо на чешкия пазар.

През 2006 г. Astratex започва разширяване на дейността си и стартира продажби в Словакия, а през следващите няколко години фирмата добавя още чуждестранни пазари в Румъния, Унгария и Полша. Навлязохме на българския пазар през 2017 година и оттогава насам се стараем да радваме нашите български клиенти с качествени продукти.

2. Каква е мисията на вашата компания?

Мисията на Astratex е да накара всяка жена да се чувства удобно и уверено с красиво и перфектно пасващо бельо във всяка житейска роля. Затова и слоганът на бранда ни е "За всички мои лица". Ние знаем, че комфортът започва още под дрехите и се стремим да предлагаме широк набор от качествено бельо в голямо разнообразие от размери, така че да можем да удовлетворим нуждите на всяка дама. Уверено предлагаме както модели на световно признати марки, така и такива на нашата собствена марка, която е проектирана от нашите in-house специалисти.

3. Кое е вашето конкурентно предимство пред брандове във вашата ниша?

Нашето основно конкурентно предимство пред други онлайн продавачи на бельо е огромното разнообразие от размери и кройки. При нас, например, могат да се открият всякакви типове сутиени, дори и модели за дами, преминали през мастектомия. Предлагаме сутиени в размери от 60/C чак до 120/G, включително и не толкова популярни размери като 65/A или 100/K. Имаме не само сутиени в трудно откриваеми размери, но и голямо разнообразие от бански, нощно и домашно облекло. Обратната връзка на нашите клиенти показва, че много от тях се завръщат в нашия онлайн магазин не само заради качеството на продуктите ни и лесното пазаруване, но и поради факта, че те не могат да открият своя размер при други продавачи.

Ние знаем колко важно е жените да носят правилния сутиен. Стремим се да образоваме нашите клиенти относно правилния тип сутиен и бански за техните форми чрез разнообразните ни маркетинг канали. Създадохме и нашата онлайн консултация за избор на сутиен, чрез която дамите могат да открият най-подходящия размер за тях. Щастлива съм да отбележа, че след няколко направени проучвания се оказва, че по-голямата част от жените, поръчали размер според консултацията ни, остават приятно изненадани от това колко добре им пасва новия сутиен. Предоставили сме опциите за безплатни доставка, връщане и замяна, така че всички клиенти да могат да пазаруват без притеснение.

4. Кой вид бельо е най-предпочитано и защо?

Нашите клиенти са основно дами, поради което най-продаваните продукти при нас са сутиените. Българските жени обичат комфорта и винаги избират модели, които не са скучни. Най-продаваните ни сутиени са удобните неподплатени модели за голям бюст, които са леко декорирани с тюл или дантела. Българките харесват ярките цветове, но когато става въпрос за избор на бельо, те залагат основно на класически и универсални цветове като черно и бежово, така че да могат лесно да комбинират бельото с аутфита си.

5. Колко често реализирате нови продукти? Експериментирате ли или всичко е базирано на прецизни проучвания?

Както вече споменах, ние предлагаме продукти на международни брандове и на нашатa собствена марка Astratex, с която сме изключително горди. Добавяме нови продукти на различни марки към асортимента ни почти всяка седмица. Разработването на продуктите от нашата собствена марка е по-трудоемко и отнема повече време, поради което представяме нови колекции под марката Astratex два или три пъти в годината.

Лукаш Барцал, директор на отдел Покупки
Лукаш Барцал, директор на отдел “Покупки” Източник: Astratex

Когато дадена фирма продава на повече от 10 пазара в Европа, тя не може да си позволи просто да експериментира. Артикулите, които предлагаме, са изцяло базирани на обратната връзка на нашите клиенти. Анализираме подробно техните нужди и изисквания на всичките ни единадесет пазара, тъй като често има разминавания в предпочитанията на жените в различните страни. Например, дамите в Чехия и Полша предпочитат изчистени и гладки сутиени, докато тези в България, Румъния и Гърция залагат на по-привлекателни и декорирани модели. Нашият покупателен отдел следи отблизо не само нуждите на нашите клиенти, но и модните тенденции, така че да може да подготви една добре завършена оферта, в която всеки да открие перфектното бельо за себе си.

Зад кулисите, Astratex
“Зад кулисите”, Astratex Източник: Astratex

6. С какви думи бихте мотивирали един млад човек да започне бизнес в България?

Стартирането и развиването на собствен бизнес не е лека задача. Изисква се много работа, упоритост и постоянство. Всеки предприемач трябва непрекъснато да обновява своите познания и да се учи от успехите и неуспехите както на собствения си бизнес, така и на чуждия. Младите българи трябва да знаят, че само една добра бизнес идея не е достатъчна. Важно е да се направи добро проучване за потенциала на даден продукт или услуга. Винаги трябва да се инвестира прецизно, така че резултатът от всяка една инвестиция да може да бъде измерен. Работата ми в Astratex ме е научила, че вслушването в обратната връзка на клиентите е от съществено значение. В нея се крият много съвети, които могат да направят даден бизнес по-харесван и по-успешен. Така благодарение на препоръките на нашите Astratex клиенти, ние успяхме да въведем нови услуги, които да подсигурят спокойно и сигурно пазаруване при нас.

Българският пазар има огромен потенциал и търси нови продукти и услуги. И не само. Българинът желае качествено обслужване. Бизнес, стартиран в България, може лесно да бъде разширен на други пазари или да привлече финансиране от европейски фондове, благодарение на членството на България в Европейския съюз.

Започването на собствен бизнес е голяма отговорност, но то дава удовлетворение, независимост и увереност в собствените сили.

Astratex e част от eCommerce Academy Awards 2023 - Конкурсът на електронните търговци в България. Повече за наградите и как да се включите можете да видите тук: https://awards.ecommercebg.com/.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Мощно торнадо в Китай уби най-малко петима души

Мощно торнадо в Китай уби най-малко петима души

Свят Преди 10 минути

По официални данни бурята е нанесла щети на 141 производствени обекта, но няма срутени жилищни сгради

<p>Стивън Спилбърг участва в президентската кампания на Байдън?</p>

NBC: Стивън Спилбърг участва в президентската кампания на Байдън

Любопитно Преди 54 минути

Твърди се, че режисьорът работи по изготвяне на стратегия за националната конвенция на Демократическата партия

Как Gen Z променя работното място?

Как Gen Z променя работното място?

Любопитно Преди 1 час

Служителите от Gen Z могат да сменят работата си до 10 пъти на възраст между 18 и 34 години

AI влошава обслужването на клиентите

AI влошава обслужването на клиентите

Технологии Преди 2 часа

Хората не са доволни от чатботовете, които компаниите използват

Зеленски: Русия атакува газови съоръжения, осигуряващи доставките за ЕС

Зеленски: Русия атакува газови съоръжения, осигуряващи доставките за ЕС

Свят Преди 9 часа

Русия продължава да доставя газ за ЕС през Украйна по силата на транзитно споразумение с руския Газпром

Маргарита и Кристиян на крачка от елиминацията в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян на крачка от елиминацията в “Един за друг”

Любопитно Преди 9 часа

Те завършиха със седмичен бюджет от 0 лева за втори път този сезон

Харви Уайнстийн влезе в болница

Харви Уайнстийн влезе в болница

Свят Преди 10 часа

72-годишният Уайнстийн излежава 23 години в нюйоркски затвор за две сексуални нападения

Блинкен ще участва в преговорите за прекратяване на огъня в Газа в Саудитска Арабия

Блинкен ще участва в преговорите за прекратяване на огъня в Газа в Саудитска Арабия

Свят Преди 10 часа

Той ще се срещне с министри от блока на арабските държави от Персийския залив

Дженифър Анистън пише мемоари, разказва за връзката си с Брад Пит

Дженифър Анистън пише мемоари, разказва за връзката си с Брад Пит

Любопитно Преди 11 часа

Актрисата се е вдъхновила от от покойния си колега от "Приятели" Матю Пери, който написа мемоари

Австралия ще предостави на Украйна помощ от 100 млн. долара

Австралия ще предостави на Украйна помощ от 100 млн. долара

Свят Преди 11 часа

Това заяви украинският министър-председател Денис Шмигал след среща с австралийския министър на отбраната Ричард Марлес

Арестуваха финландски депутат заради стрелба

Арестуваха финландски депутат заради стрелба

Свят Преди 11 часа

Заподозреният Тимо Ворнанен влязъл в словесен спор със свой колега

"Хамас" показа кадри на двама живи заложника (ВИДЕО)

"Хамас" показа кадри на двама живи заложника (ВИДЕО)

Свят Преди 13 часа

Те са били отвлечени от екстремисти по време на атаката на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври

Откриха самоделни пиратки на националния стадион преди мача ЦСКА-Левски

Откриха самоделни пиратки на националния стадион преди мача ЦСКА-Левски

България Преди 13 часа

На място е изпратен сапьорски екип на Специализирания отряд за борба с тероризма, който ги е обезвредил

<p>&bdquo;Целта на Путин не е Украйна. Целта на Путин е Европа&quot;</p>

Германският финансов министър: Целта на Путин не е Украйна, а Европа

Свят Преди 14 часа

Въпреки че руският лидер нападна Украйна, „той има предвид всички нас и нашия начин на живот“, каза Линднер

Бритни Спиърс бе осъдена да плати над 2 милиона долара на баща си

Бритни Спиърс бе осъдена да плати над 2 милиона долара на баща си

Свят Преди 14 часа

Самата Спиърс е похарчила над 4 милиона долара за адвокати

Георги Георгиев: Терзиев да покаже документите от избирането на съпругата на Цеков за консултант

Георги Георгиев: Терзиев да покаже документите от избирането на съпругата на Цеков за консултант

България Преди 14 часа

Той обяви, че още в понеделник ще бъде внесен сигнал за откритите нарушенията в общинското предприятие „Гробищни паркове“