2

Х удожникът Васил Василев–Васо представя изложбата си "Предчувствие за реалност" в галерия "Абсент". 

Тя включва над двадесет непоказвани до момента рисунки върху хартия, които са създадени с помощта на смесена техника. Използвани са акрил, въгленов прах, акварел, различни видове молив, златен варак и пигменти.

Източник: Георги Димитров / Vesti.bg

Всичките тези материали са умело съчетани и оставят усещането за прозрачност между отделните слоеве, за преливане от техника в техника.

У зрителя се създава впечатлението за множество малки мултивселени,

скрити във всяка картина, за движение между абстракцията и фигуралността. В тях има текстурност, игра с цветовете и формите, линиите са сложни и богати, а композицията умело балансирана и експресивна.

Наситени са с поетичност и страст, със завладяващ драматизъм идващ от търсения контраст между светло и тъмно.

ВИЖТЕ ИЗЛОЖБАТА, КОЯТО ОБЪРКВА ПРЕДСТАВИТЕ ЗА РЕАЛНОСТ, В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

"Предчувствие за реалност“- изложба на Васил Василев–Васо

Васо e художник с петнадесет самостоятелни и множество колективни изложби зад гърба си. Роден и отрасъл в гр. Ямбол, той открива още в детството си изобразителното изкуство, което по-късно става и негова професия. През 1994 г. завършва висшето си образование във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" специалност "Живопис и естетика" в класа на проф. Александър Терзиев. В края на 2016 г. заминава за Германия и за две години престой там успява да организира три самостоятелни изложби в арт-галерия "Стратосфера", в хотел "Шератон" в Есен и CDU пак в гр. Есен.

Изложбата "Предчувствие за реалност" може да бъде видяна до 20 април.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитни новини и любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@