0

М оже би, когато се качим в градския транспорт, често изгубваме човешкия си облик. 

Дали заради това, или просто защото локацията предполага да спрем за момент забързания ритъм на деня, художничката Гроника Кавафян решава да ни провокира с иновативния проект "Открий себе си" именно в столичния метрополитен с един въпрос - "А ти кой си"? 

Той ще бъде представен на 31 декември 2018г. в метростанция „Лъвов мост“ в София и ще покаже три различни вариации на човешката същност в проекция на вечния ни стремеж да разгадаем самите себе си.

Източник: Гроника Кавафян

Три платна ще провокират зрителя да открие звяра или гальовния хищник у себе си чрез символика, в която чрез психологична игра авторката е вплела животинското и човешкото.

Всички жители и гости на столицата ще могат да ги видят до 14 януари и ще разкрият пред широката публика отговорът, който самата авторка дава на въпроса  – „А ти кой си?“.

Художничката провокира зрителя да участва в експеримент, като назове животните, които вижда при спонтанната си реакция от срещата с творбите.

Символиката в творбите на Гроника Кавафян илюстрира най-ярките човешки качества и ценности - лоялност, преданост, стремеж към свобода, храброст, бързина, благородство – показани в образите на куче, кон и орел.

Гроника Кавафян
Гроника Кавафян Източник: Гроника Кавафян

Гроника Кавафян има пет самостоятелни изложби зад гърба си и активно участва в множество различни арт проекти.  Последният - „Открий себе си“ е разработен в партньорство с Моушън Артс.

Идеята е чрез изкуството да се обогати и оцвети сивата градска среда и да накара пътуващите с метрото столичани да вдигнат глава от мобилните си устройства и да открият посланието, заложено в творбите на художничката.

Трима македонци и двама българи живеят в едно гнездо

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@