Борисов: Изборите на 25 май ще бъдат битка на доброто и злото
Източник: netinfo
497

Г ЕРБ откри официално предизборната си кампания в зала "Арена Армеец", където бяха дошли 14 хиляди души. В залата бе и кандидатът на ЕНП за председател на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер.

Във видео обръщение председателят на ЕНП Жозеф Дол изрази подкрепа за ГЕРБ и посочи колко важни са евроизборите не само за България, но и за ЕС. Европейските социалисти не предлагат добри решения, харчат пари, а в България левицата управлява с популистки средства, посочи Дол. На 25 май гласувайте за ГЕРБ, защото България няма време за губене, посочи той.

През следващите 5 години Европейският съюз ще реши какво ще бъде бъдещето на механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния. Надявам се механизмът да бъде отменен по време на моя мандат като председател на Европейската комисия, заяви Жан-Клод Юнкер.

През следващите 5 години ЕС ще решава и дали България ще стане най-накрая пълноправен член на Шенгенското пространство - нещо, което лично аз много силно се надявам да стане, посочи той.

Аз съм наясно, че България изпълнява условията за пълноправно членство в Шенген и поради тази причина българите трябва да имат своето право на свободно предвижване в ЕС, каза Юнкер.

"Следващите 5 години ще бъдат вземани много важни решения в Брюксел и Страсбург, ЕП ще взема решения важни за България. През следващите 5 години ЕК ще взема съществени решения за повече от 7 млрд. евро за реформи, свързани и с България. Ние вярваме в политиките, водещи до растеж и до нови работни места, а не в политики, които водят до все повече дългове", каза кандидатът на ЕНП за председател на ЕК.

Ние знаем, че фирмите са тези, които създават работни места, не правителството, знаем, че малките и средни предприятия са гръбнакът на нашата икономиката. Известно ни е, че повечето работни места да благодарение на тези малки и средни предприятия. Юнкер сравни социалистите с Христофор Колумб. "В тяхната политика, като тръгнат не знаят накъде отива, а като стигнат някъде не знаят къде са. А данъкоплатецът трябва да плаща сметката за всички тези приключения". Имаме нужда от повече отговорност в Европа, когато става въпрос за работни места, когато става въпрос за парите на данъкоплатеца, когато става въпрос за бъдещето на децата ни, каза Юнкер.

В началото той се обърна на български: "Благодаря, скъпи Бойко, Цветан, Томи, кандидати и приятели. Радвам се да бъда сред толкова много приятели. Благодаря на всички членове на ГЕРБ за уникалната и силна демонстрация на вашата дружба".

Кандидатът на ЕНП за лидер на ЕК поиска подкрепата на десните избиратели у нас. Всеки глас е много важен, защото този път разликата между ЕНП и ПЕС е твърде малка, аргументира се Юнкер и изрази надежда повечето от 17-те евродепутати на България да са именно от ГЕРБ.

Той се обяви "за" единен европейски енергиен пазар, който се налагал още повече след събитията в Украйна. Няма да приема, заяви Юнкер, милиони български граждани да нямат газ със седмици по средата на зимата. Трябва да можем да компенсираме газовите доставки от Запад, смята той.

Кандидатът на евродесницата за председател на ЕК разкритикува поведението на Русия и подчерта, че Москва поставя в момента Стария континент пред тест. Путин знае, че не искаме война, посочи Жан-Клод Юнкер и подчерта: "Ако Русия не доведе обстановката до деескалация, трябва незабавно да прекратим потока от пари за Москва. Това трябва да стане днес, не утре".

"България няма време за губене" е мотото на кампанията на ГЕРБ.

Преди началото на официалната част събралите се слушаха изпълнения на трима български тенори, пловдивското класическо трио "Сопрано", Мария Маврова, участник в шоуто "Големите надежди", танцьорите от национален ансамбъл "Българе". При акапелното изпълнение на "Хубава си моя горо" залата стана на крака и запя заедно с трио "Сопрано".

Привържениците на ГЕРБ скандираха името на лидера на партията "Бойко". На видеоекраните бяха показани кратки епизоди от политическия живот в страната през изминалата година, сред които и протестите през лятото, както и бяха изброени фрапантни грешки на управляващите, на Народното събрание и на правителството.

Председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов представи кандидатите на ГЕРБ за евродепутати, които се качиха на сцената в пълната зала.

Нека всички над 18 години да изберат №18 за победата на ГЕРБ и ЕНП, призова Цветанов. ГЕРБ е част от най-голямото политическо семейство – ЕНП, която ще победи ПЕС на изборите, отбеляза той.

Цветанов направи съпоставка на ситуацията в страната днес и през 2009 година, когато според него, заради управлението на Тройната коалиция страната ни не е могла да се възползва от европейската солидарност. "Имаше усвоени средства около 1%, а при правителството на ГЕРБ завършихме с 31% разплатени и 101% договорени", посочи Цветанов.

Източник: БГНЕС

Днес ние трябва да създаваме богатство, а не дългове,

каза водачът на листата на ГЕРБ за евровота Томислав Дончев. Целта на предстоящите избори не е партийна победа, целта е Европа, допълни бившият министър, отговарящ за еврофондовете.

Дончев отбеляза, че задачата на партията не е много лесна. По време на криза слабите забравят какво ни крепи, за разлика от тях обаче ние знаем какво означава Европа – граждански права, модерно земеделие, справедливо правосъдие.

В София заложихме на компетентност и на европейско доверие, на което залага и ГЕРБ, отбеляза кметът на столицата и зам.-председател на партията Йорданка Фандъкова. Тя пожела успех на отбора на ГЕРБ в европейските избори и го нарече "българският отбор в Европа".

Емоционално бе посрещнат и кметът на Бургас Димитър Николов.

Изборите на 25 май ще бъдат битка не само за европарламент, а битка за доброто и злото,

каза пред привържениците на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов. Те (БСП - бел. ред.) са в паника и затова са зли и проклети. "Ако Станишев беше малко премиер и познава поне малко как работи Европа, никога нямаше да казва, че Шенген за България зависи от Европейската комисия. Те слагат балони на седалките в НДК, за да изглежда залата пълна, каза още Борисов и продължи: Орешарски направил първа заварка на "Южен поток" и сега тръбите ги няма, останал е само бетон.".

Източник: БГНЕС

Преди откриването на кампанията на ГЕРБ Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-председателя Цветан Цветанов и водачът на листата за евроизборите на ГЕРБ Томислав Дончев посетиха заедно с Жан-Клод Юнкер метростанция "Европейски съюз".

"Аз съм тук, защото Бойко е мой приятел, мой брат. Понякога участваме в тежки дебати, защото той винаги отстоява интересите на своята страна, но нека да кажа, че ние сме близки и работим заедно, когато трябва да убедим останалите в дадена кауза", каза Юнкер.

Той изрази удоволствие да бъде в София днес и посочи, че София е един много жив, много енергичен и ориентиран към бъдещето град, "защото това е град, който се е възползвал от възможностите, които предоставя Европейския съюз и който ще продължи да го прави". Изключително съм щастлив да посетя тази станция на метрото, която носи името Европейския съюз. Когато бях министър-председател на моята страна, аз участвах активно в изграждането на подобни проекти, каза той.

Юнкер добави, че е оказвал подкрепа в изграждането на проекти като този, защото това показва реалните резултати между сътрудничеството на Европейския съюз и България, ползите на ЕС, която той носи на всяка страна-членка. Когато говорим за Европейския съюз, за Европа, не става дума за документи, за директиви, а става въпрос за конкретни, видими резултати. Юнкер обеща, че когато стане председател на ЕК, ще дойде да открие другата година следващата метростанция.

Източник: БГНЕС

 

Коментари 497
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

497 коментара
 
- Келнер, какво ми сервирахте, кафе или чай? - Какво, не можете да разберете сам? - Не. - Тогава какво значение има?
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

.

Знаете ли кои са българите, номинирани за Нобелова награда през годините?

България Преди 24 минути

За съжаление, България все още няма своя нобелов лауреат

<p>Happy Pet Net: Помагаме на стопаните да обгрижват лесно своите домашни любимци</p>

Глория Димитрова от Happy Pet Net: Ние помагаме на стопаните да обгрижват лесно и удобно своите домашни любимци

Любопитно Преди 45 минути

Онлайн консултациите с ветеринарен лекар могат да служат и като проактивна мярка за здравето на домашните любимци

Проучване: Венера изпуска въглерод и кислород

Проучване: Венера изпуска въглерод и кислород

Любопитно Преди 55 минути

Въпреки че е най-близкият ни орбитален съсед и най-близката до Земята, няма много информация за Венера

Защо делфините плуват пред корабите (ВИДЕО)

Защо делфините плуват пред корабите (ВИДЕО)

Любопитно Преди 1 час

Интересни факти за любопитните китоподобни четете в следващите редове

„В новата реалност” в „Темата на NOVA“

„В новата реалност” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 1 час

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Габриел Гарсия Маркес

"Сто години самота" на Габриел Гарсия Маркес се превръща в сериал по Netflix (ВИДЕО)

Любопитно Преди 1 час

Премиерата на 16-те епизода се очаква в края на годината

Три сърца, синя кръв и отрова по-силна от цианид - това ли са октоподите

Три сърца, синя кръв и отрова по-силна от цианид - това ли са октоподите

Любопитно Преди 2 часа

Интересни факти за октоподите може да прочетете в следващите редове

БСП иска оставката на Росен Желязков

БСП иска оставката на Росен Желязков

България Преди 2 часа

Причината е, че ограничава гласа на опозицията, заяви Корнелия Нинова

Зодия Телец - мъжете и жените

Зодия Телец - мъжете и жените

Любопитно Преди 2 часа

Те са известни със своята силна и надеждна природа и са един от най-стабилните знаци на зодиака

Кола се обърна на булевард в София

Кола се обърна на булевард в София

България Преди 2 часа

Към момента няма данни за пострадали

Руски бомбардировач се разби край Ставропол

Руски бомбардировач се разби край Ставропол

Свят Преди 2 часа

Четиримата пилоти са катапултирали, трима от тях са били спасени, другият се издирва

Иран отправи ядрено предупреждение към Израел

Иран отправи ядрено предупреждение към Израел

Свят Преди 2 часа

Израел отговори на въздушния удар на Иран, въпреки че няколко от западните му съюзници, включително САЩ, призоваха за овладяване на напрежението

Нови разкрития за фиктивната операция на жената в Бургас

Нови разкрития за фиктивната операция на жената в Бургас

България Преди 2 часа

Източват ли се пари за здраве и какви мерки са нужни за справянето с проблема?

<p>Военният министър: Израел демонстрира, че може да достигне територията на Иран</p>

Военният министър: Атаката на Израел срещу Иран не застрашава страната ни

България Преди 3 часа

Израел демонстрира, че може да достигне територията на Иран, посочи Атанас Запрянов

МВнР: Следим с повишено внимание ситуацията Израел - Иран

МВнР: Следим с повишено внимание ситуацията Израел - Иран

България Преди 3 часа

От правителствената пресслужба съобщиха по-рано, че няма пряка военна заплаха за България към момента

Снимката е илюстративна

Какво да направите, ако колегата ви дразни, съвет от експерт

Любопитно Преди 3 часа

Как да се справим с досадните колеги четете в следващите редове