0

С пектаклите „КОСМИЧЕСКА ЛЮБОВ” на мултидисциплинарния артист Клара Фюре и „НЯКОГА ПРЕДИ” на компанията Out Innerspace допълват разнообразната програма на тазгодишното издание на One Dance Week.

Българската публика ще има възможността да види новото поколение канадски артисти, които представят чувствата и вътрешните страхове на индивида през една съвременна призма на танцовото изкуство.

„КОСМИЧЕСКА ЛЮБОВ” и „НЯКОГА ПРЕДИ” пристигат на българската сцена, за да разкрият нови и непознати кътчета на човешката същност, пресъздадени по един изящен и омайващ начин, оставящ ни без дъх.

Двата спектакъла ще могат да бъдат видени съответно на 11 и 12 октомври в 20ч. на сцената на Дом на културата „Борис Христов” в Пловдив.

Източник: One Dance Week

Клара Фюре прави от „КОСМИЧЕСКА ЛЮБОВ” една истинска междугалактическа одисея на танцовото изкуство. Изкарвайки на преден план уникалното сияние на човешкото тяло, спектакълът приковава вниманието ни от първата до последната секунда.

Френският Quartier des Spectacles казва за „КОСМИЧЕСКА ЛЮБОВ”, че е „многолика, дива и чувствителна”, а The Globe and Mail са категорични, че „присъствието на Фюре в спектакъла е наелектризиращо.”

Източник: One Dance Week

„КОСМИЧЕСКА ЛЮБОВ” не е просто танцов спектакъл. „КОСМИЧЕСКА ЛЮБОВ” потапя зрителя във философските разбирания за тъмнината и неспирния контакт между нас и вселенските вибрации. И го прави зашеметяващо.

Самата Клара Фюре споделя за спектакъла следното: „Космическа Любов е най-лудото ми начинание. От този абстрактен спектакъл извира много любов. Това е танц на празнотата, в която се отразява любовта”.

Билети за спектакъла, който ще пристигне на българска сцена на 11 октомври, можете да откриете тук.

Източник: One Dance Week

Канадската танцова формация Out Innerspace ще представи най-новия си спектакъл „НЯКОГА ПРЕДИ” като част от програмата на One Dance Week.

„НЯКОГА ПРЕДИ” впечатлява с мистичния си характер, призрачна архитектура, кукловодство и театрални илюзии, които заедно размиват представите за разликите между реално и нереално.

Танцовият спектакъл на Out Innerspace е един разказ за влиянието на миналото в настоящия ни живот, натрупания опит, научените житейски уроци, изпитанията, през които сме преминали.

„НЯКОГА ПРЕДИ” се отличава с прецизност, строгост и фокус върху детайлите. Но въпреки сериозния си характер ще ви накара да се влюбите в момента, в който видите изкуството да оживява на сцената.

„НЯКОГА ПРЕДИ” на Out Innerspace, Дейвид Реймънд и Тифани Трегартен ще пристигне специално за българската публика на 12 октомври в Дом на културата „Борис Христов”. А билети за събитието можете да откриете тук.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@