2

Б агер подкопа основите на сграда в Бургас и събори стената на приземния етаж. При инцидента, станал в четвъртък по обяд, няма пострадали хора. Може ли да се срути блока, намиращ се до строящия се?

Инцидентът е станал в четвъртък около 11 ч.

Сградата е общинска и в нея има четири общинска апартамента.

Един от свидетелите – Димитърсподеля, че е имал подозрения за възможен инцидент още преди да започне строежа и говорил с техника да се направи укрепване, но той му отговорил, че имат специална технология.

„Аз бях вкъщи, когато е рухнала стената, без да подозирам нищо. Не се стреснах, но днес съм вече много уплашен, защото ако беше станало нещо, не знам какво щях да правя”, разказва още Димитър.

„След инцидента веднага бяхме на място, налице са не съвсем прецизно и коректно изпълнение на строителни и монтажни работи. Изпълнението на обекта е спряно. Експертна комисия ще проверява  причините за инцидента и ще изготви предписания за по-нататъшни действия”, каза в ефира на „Здравей, България” по NOVA инж. Милен Ненчев, директор на РДНСК-Бургас. Той беше категоричен, че

на всички отговорни ще бъдат наложени глоби.

Обезщетение от строителя ще търси и Община Бургас, тъй като жилищата в засегнатата сграда са нейна собственост, каза Тина Писарова – Директор „Общински имоти” в Община Бургас.

Фирмата строител е същата, която преди около година събори оградата на училище в Бургас, отново при изграждане на нова жилищна сграда. Въпросният проблемен строеж също е замразен.

Още по темата вижте във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@