2

Парламентарните избори приключиха, във вота като мажоритарни кандидати и в партийните листи участваха популярни бивши и настоящи спористи, както и ръководители.

Във 2-ри многомандатен избирателен район - Бургас, мажоритарен кандидат на "Обединени български патриоти" бе бившият президент на Черноморец Ивайло Дражев. Той събира точно 236 гласа, което прави 0,1% от подадените бюлетини.

В 4-ти МИР мажоритарен кандидат пак на ОБП бе бившият президент на ЦСКА Александър Томов. На известния като Лупи политик и бизнесмен са се доверили 431 души или 0,32% от гласоподавателите във Велико Търново.

Весела Лечева, която е мажоритарен кандидат на "Коалиция за България" в 14-ти МИР - Перник, се класира втора с 20873 гласа (28.20%).

Бившият шеф Държавната агенция за младежта и спорта и настоящ заместник-председател на БОК Симеон Спасов от партия "Лидер" има 6804 гласа (9.19%).

Президентът на Миньор Перник - Никифор Вангелов, който е водач на пропорционалната листа на "Лидер" в същия район събира 6711 гласа или 8.86% от валидните бюлетини.

Най-популярната спортна фигура на изборите - капитанът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов, е бил отбелязан 15089 път във валидните  бюлетини, пуснати в урните на 23-ти МИР - София. Това прави 6,69% от валидния вот, а цифрите го нареждат на четвърто място след Борис Грозданов (ГЕРБ), Георги Кадиев (Коалиция за България) и Иван Костов (Синята коалиция).

В същия район водач на пропорционалната листа на ДПС бе четвъртият в света от Мондиала в САЩ'94 Емил Кременлиев. За неговата листа са гласували 1129 души или половин процент от гласоподавателите.

Единствено общинският съветник от Етрополе и президент на местния тим Чавдар влиза в парламента от свързаните със спорта фигури. Емил Димитров, който беше кандидат на ГЕРБ в 26-ти МИР - София окръг, печели доверието на 44.45% от гласоподавателите, което се равнява на 59539 валидни бюлетини.

Данните са на Централната избирателна комисия при обработени 100% изборни протоколи в цитираните многомандатни избирателни райони.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@