Шефът на "Биовет" Ангел Желязков: Пандемията разви и показа чисто човешката страна на хората
Ангел Желязков   
Източник: Биовет АД
2

З а резултатите от мащабната дарителска кампания, реализирана от „Биовет“ АД в община Пещера и за въвеждането на нови модерни технологии и иновации във фирмата, Радио „Фокус“ разговаря с изпълнителния директор на „Биовет“ АД - Пещера - Ангел Желязков.

Г-н Желязков, след края на извънредното положение в страната, въведено заради COVID-19, смятате ли, че то доведе до по-голяма солидарност и социална ангажираност?

Ангел Желязков: Определено смятам, че хората станаха по-човечни, започнаха да бъдат по-солидарни, по-добри. Това е нормално в една такава ситуация, където има масова заплаха и всеки се опасява, че може да се разболее - той или неговото семейство, неговите близки. Хората започват да гледат по друг начин на живота, на своите планове. Нормално е тези, които имат възможност и тези ,които разполагат с необходимите ресурси да помогнат на социално слабите, на нуждаещите се. Винаги в такива моменти на криза хората се обединяват и започват да си помагат. От тази гледна точка пандемията разви и показа чисто човешката страна на хората.

Биовет АД отново отвори вратите си за посетители

Фокус: Фирма „Биовет“ стана един от най-големите дарители за подпомагане на борбата с корона вируса. Бихте ли обобщили на каква стойност общо са направените дарения и колко хора сте подпомогнали?

Ангел Желязков: Ние започнахме в началото на месец април и през последните 2 месеца, проведохме една мащабна кампания, с цел осигуряване на хранителни пакети за социално слабата част от населението на община Пещера.

Тази дарителска кампания я определям като мащабна не само заради средствата, които отделихме, но и заради самата организация и това до колко хора достигна тя. Сега след приключването на кампанията мога да кажа, че бяха подготвени и раздадени 11 500 пакета и ние достигнахме до 4 500 души от град Пещера и съседните села - Радилово и Капитан Димитриево.

В началото кампанията започна на база информацията, която ни подаде община Пещера - списъци с групи от социално слаби и нуждаещи се хора. Те се базираха на регистрираните в общината клубове като Клуба на пенсионера, Клуба на инвалида, Клуба на хората с ментални увреждания, Клуба на диабетиците.

След това разбрахме, че всъщност групата хора, които се нуждаят и са социално слаби е по-голяма. За това включихме всички пенсионери в общината и други хора, с които се свързахме и достигнахме до тях.

Така че, почти всеки дом в град Пещера и в съседните села получи подкрепа, чрез този хранителен пакет. В рамките на тези 2 месеца бяха раздадени по 3 хранителни пакета на всички нуждаещи се, обхванати в кампанията жители.

В пакетите освен хранителни продукти имаше и предпазни маски за многократна употреба, имаше и витамин С. Първоначално сумата, която бяхме предвидили за тази дарителска кампания, беше 250 000 лева. След решението ни кампанията да се разрасне и да обхване повече хора естествено и средствата за реализирането и се увеличиха и сега можем да кажем, че сумата нарасна до 345 000 лева.

Искам да благодаря на екипа в Биовет, който участва в тази кампания, и на екипа от община Пещера, които осигуриха доброволци и чрез социалните служители, всеки един пакет стигна до определеното място.

"Биовет" дарява 250 000 лв. за хора в неравностойно положение в Пещера

Фокус: Основният акцент на вашата дарителска дейност е насочен към община Пещера. Кои от инициативите ви приключиха и кои продължават?

Ангел Желязков: Ние сме най-голямото предприятие в община Пещера и като една социално отговорна кампания развиваме от много години и продължително различни социални дейности.

Тази мащабна кампания приключи, отделно от нея имаше една друга по-малка кампания, така наречената социална трапезария, за която Биовет осигури хранителни продукти за 200 нуждаещи се хора.

Те получаваха в продължение на няколко седмици топла храна. Подпомагаме например футболния клуб в Пещера. В момента над 70 деца и младежи са обхванати в тренировъчния и състезателен процес.

Подпомагаме при различни спортни състезания и други спортове, които се развиват в общината. Имаме и други планове, които обсъждаме в момента с община Пещера и с кмета Йордан Младенов. Когато уточним какво точно ще правим и под каква форма, това ще стигне и до широката общественост.

Раздават храна на 2000 души от Пещера със средства от "Биовет"

Фокус: Много от фирмите в страната срещат затруднения в резултат на мерките за справяне с COVID-19. Как се справяте вие в тази ситуация?

Ангел Желязков: Това е общ проблем – COVID-19 доведе до много промени и до много проблеми. Това, което се случва в страната не подминава и нас. Като цяло ние сме едно голямо предприятие с много работещи и служители, и мерките, които трябва да се спазват, продължават да се спазват и в момента, защото виждаме, че вирусът не си е отишъл.

Появяват се така наречените клъстери, точно в такива малки общества или в предприятия, където хората работят заедно. Така, че не бива да притъпяваме по никакъв начин мерките. Те са ясни, известни са.

Просто трябва да ги спазваме и да не смятаме, че точно нас като предприятие или като хора ще ни подмине. Естествено, че тази криза се отразява и на нас като бизнес. И ние имаме промяна в нашите производствени планове, но всичко това смятаме, че ще бъде временно и ще отмине. Важното е да се работи в тази посока и да се спазват мерките.

Фокус: „Биовет“ е една от водещите компании в страна, която непрекъснато обновява своето производство. Предвиждате ли въвеждането на още нови по-модерни компонентни линии и други иновации?


Ангел Желязков: Ние сме компания, която наистина непрекъснато инвестира. Само ще дам за пример, че през последната една година, ние пуснахме един нов завод, който всъщност увеличи нашия производствен капацитет с 50%.

Стойността на тази инвестиция надхвърли 300 милиона лева. Това наистина е едно високотехнологично производство в областта на биотехнологиите в което като оборудване, като техника, като технология се използва най-доброто и налично в момента по света.

Естествено, всичко това помага за развитието на компанията, за развитието на нейните работници и специалисти - да повишават своята квалификация, да имат възможност да ползват и работят с най-доброто в момента в сферата на нашето производство. Ние продължаваме с реализирането на други проекти, които наричаме съпътстващи проекти.

Те са част от големия завод, който пуснахме и всъщност те ще подпомогнат допълнителната обработка на продукцията, която излиза от големия завод. Така ще имаме един краен високотехнологичен и качествен продукт, който да можем да предлагаме на нашите клиенти.

В нашия стратегически план за развитие имаме и други проекти, които в следващите години ще бъдат реализирани. Те са в областта на увеличаване на капацитета, в областта на екологията, в областта на подобряване условията на работа – всички аспекти, които са свързани с дейността на Биовет.

Коментари 2
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

2 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 4 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 6 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 7 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 7 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 8 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 8 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 9 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 9 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 9 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 9 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 10 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 10 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 10 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности