23
Под ръководството и надзора на Софийска окръжна прокуратура днес Владимир Пелов Стефанов бе привлечен в качеството на обвиняем, съобщи говорителят на прокуратурата Нина Панчева.

Пелов е обвиняем за тежки умишлени престъпления против личността и против собствеността.

Едно от обвиненията е за грабеж на златни накити от магазин в Ботевград. Другото е за опит на убийство на полицейски служители при Районно управление на МВР в Ботевград, а третото е за отвличане на три лица.

От наблюдаващия прокурор е постановено задържане за срок от 72 часа. В рамките на този срок предстои внасяне на искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Ако се докаже пред съда, че Пелов действително се е опитал умишлено да убие полицейски служители, той може да получи присъда лишаване от свобода от 20 до 30 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

За грабежа в закона се предвижда лишаване от свобода до 15 години, а за отвличане - от 7 до 15 години лишаване от свобода.

Пелов е осъждан за грабеж и убийство с наказание 20 години затвор, от които е излежал 12 години и след това е бил предсрочно освободен.

"В случай, че лицето бъде признато за виновно с влязла в сила присъда, то ще изтърпи остатъка от условното предсрочно освобождаване, отделно от признаването му по настоящите обвинения", коментира Нина Панчева.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@