0

Окръжната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен съд срещу кмета на Община Радомир Пламен Алексиев и неговият заместник Любка Димитрова.

Избраният за втори мандат от листата на ГЕРБ кмет е привлечен заради това, че през 2015 г., в качеството си на кмет, се е разпоредил с бюджетни средства в размер на близо 40 хил. лв. в нарушение на Закона за публичните финанси.

Парите са били целева субсидия за капиталови разходи, предназначена за изграждане и  основен ремонт на общински пътища. Те обаче отиват за ремонт на общински улици в Радомир.

Затвор за кмета на Галиче Ценко Чоков

Арестуваха кмет – карал момичета в София да проституират

"От деянието са настъпили вредни последици за държавата, изразяващи се в неремонтиране на пътищата Радомир - хижа “Орлите“ и Радомир - село Друган, както и създаване на нагласа за  недоверие на  гражданите към държавата и функциите на финансовите ѝ системи”, казват от държавното обвинение.

Заместник-кметът Любка Димитрова пък е обвинена в съставяне на официален документ с невярно съдържание - протокол за установяване завършването и за заплащане на строителни и монтажни работи. В него е записано, че са извършени такива дейности по ремонта на пътя Радомир - Друган на стойност 20 900 лв. Реалната стойност на работата обаче била 1064.89 лева, твърдят от прокуратурата.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@