18

Ж урналистката Елена Йончева, депутат от БСП, осъди Бойко Борисов и ГЕРБ да й платят 5000 лв. Това реши съдия Иво Вътев от Софийския районен съд по делото, което Йончева заведе срещу Борисов и ръководената от него партия, съобщи lex.bg.

Йончева заведе делото заради изказвания на Борисов в предизборната кампания миналата година, в които той заявява на партийно мероприятие в Бургас, че държавата е плащала милиони левове за репортажите на журналистката зад граница. 

Елена Йончева срещу Бойко Борисов в съда

Решението на съда е от 17 май, точно месец след последното заседание по делото. Искът беше за 20 000 лева. Борисов и ГЕРБ са осъдени да платят солидарно на журналистката обезщетението от 5000 лева, както и разноски по процеса за 825 лева.

Пред Дарик Марин Марковски, адвокат на Бойко Борисов по делото, определи решението на първоинстанционния съд като съдебна грешка и заяви, че ще обжалва.

"Съдебното решение на Софийския районен съд е съдебна грешка, като пак се съобразяват причините, които са довели съда до тази идея да осъди Бойко Борисов без доказателства и без законно основание. Може би има и някакви политически симпатии, по някой път съдията не е съвършен човек. Така си го обяснявам, защото доказателствата категорично определят, че г-н Борисов не е извършил нещо, което да е от категорична на непрецизните изказвания", каза адвокатът.

"Убеден съм, че втората инстанция ще ни даде пълната възможност с доказателства, които сме събрали, че става въпрос за груба съдебна грешка, която ще бъде поправена", допълни той.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@