4

П ървият самостоятелен полумаратон на София предстои днес. Началото е в 9 часа, стартът е пред храма „Свети Александър Невски”. 

1 500 души са се записали за участие в маратона.  Посланието на организаторите е за здрава и спортна София. Столичаните, които няма да участват в него, трябва да имат предвид, че обичайно събитието води и до промени в организацията на движение в града. 

Маршрутът ще е от пл. „Св. Александър Невски” по ул. „Оборище”, по бул. „Васил Левски”, наляво по бул. „Цар Освободител”, през Княжеска градина, пресича бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, Борисова градина, обратно пресича бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, Княжеска градина, пресича бул. „Васил Левски”, бул. „Цар Освободител”, ул. „Г.С.Раковски” до пл. „Св. Ал. Невски”. Движението на пътни превозни средства да се спира поетапно по време на преминаването на участниците в маратона от 3 до 5 минути.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва: 
- от 12.00 часа на 11.05.2018 г. до приключване на мероприятието на 13.05.2018 г. на северозападната дъга на пл. „Св. Александър Невски” между ул. „Оборище” и ул. „11-ти август”. 
- от 17.00 часа на 12.05.2018 г. на ул. „Оборище” между пл. „Св. Александър Невски” и ул. „Г.С.Раковски”. 
- от 07.00 часа до приключване на мероприятието на 13.05.2018 г. на паркингите на пл. „Св. Александър Невски” и ул. „Оборище” между пл. „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски” се закриват базарите за художествени произведения. 

Забранява се влизането на пътни превозни средства, както следва: 
- от 17.00 часа на 12.05.2018 г. до приключване на мероприятието на 13.05.2018 г. по ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и ул. „11-ти август”. 
- от 09.00 часа до приключване на мероприятието на 13.05.2018 г. по : 
- ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и бул. „Васил Левски”; 
- бул. „Цар Освободител” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г.С.Раковски”, с изключение на колите на масов градски транспорт; 
- ул. „6-ти септември” между ул. „Аксаков” и бул. „Цар Освободител”; 
- ул. „Цар Шишман” между ул. „Аксаков” и бул. „Цар Освободител”; 
- ул. „11-ти август” между ул. „Московска” и пл. „Св. Александър Невски”. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@