156

Г ЕРБ има 1200-1300 общински съветници, стотици кметове, зам.-кметове, областни управители, зам.-областни управители, депутати, министри. Това са 3-4 хил. човека. Ще му дам на г-н Трифонов една химикалка да напише имената на 3-4 човека и да се подпише, че няма да го издънят. Статистическата грешка дава, че поне 5% на 3000 са проблемни, коментира премиерът Бойко Борисов пред bTV, след като в края на миналата седмица Слави Трифонов направи заявка, че ще създаде нов политически елит в България.

Слави Трифонов: От днес търся българи, които да заместят сегашната политическа класа

Парламентът отхвърли мажоритарно гласуване на избори. Слави: Извършиха преврат

Борисов категорично заяви, че не познава бившия шеф на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, „но това не ни прави невинни, след като е попаднал в нашата листа”.

По думите на премиера след предишното отстраняване на Влайков местните организации ходатайствали пред зам.-председател на партията с мотива, че се бил поправил.

Бойко Борисов „въобще не иска да чува” за друг скандален кадър на ГЕРБ - депутата Живко Мартинов, станал известен покрай „Суджукгейт”.

Премиерът призна, че много пъти са използвали името му без негово знание, но с помощта на „Фейсбук” сигналите за злоупотреби стигат до него, а от там - в някои случаи и до ДАНС.

„Когато се залови такъв човек, незабавно трябва да бъде отстранен и вкаран в съдебен процес”, смята Борисов.

„Със страдание чувам за всяка нова партия, събира се една мръсна пяна, да се очистиш от нея не е лесно”, подчерта той.

Борисов беше категоричен, че Делян Пеевски няма да стане собственик на „Дунарит” и че депутатът от ДПС не стои зад скандала с оръжейното предприятие.

Премиерът допълни, че със завода реално няма проблем и още днес на междуведомствен съвет ще се обсъди дали да му се върнат лицензите.

„Нито Пеевски, нито Василев ме интересуват. Мен ме интересува „Кинтекс” да докарва договори”, заяви Борисов, но не отговори чия собственост е „Дунарит”.

Той подчерта, че иска да махне посредниците от военнопромишления комплекс, защото само прибират печалби.

По думите на Борисов неговото управление е довело военнопромишлените компании в България от протести, стачки и липса на поръчки, до работа с „темпове, каквито и по време на социализма не са работили”.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@