13

П редседателят на Българската стопанска камара Божидар Данев е починал днес, съобщиха от Българската стопанска камара, информира NOVA.

"БСК – съюз на българския бизнес изгуби своя символ, човекът, който отдаде целия си живот, цялата си енергия, интелектуална и емоционална сила за изграждането на едно по-добро и по-справедливо общество. Страната ни изгуби един непримирим дух, мислещ, търсещ, виждащ напред, в бъдещето. Ние изгубихме един изключителен човек, който ни обединяваше, мотивираше и изграждаше като личности. Споменът за него ще носим завинаги в душите и сърцата си. Защото за нас Божидар Данев беше и остава преди всичко Човек!" Това пише в официалния си сайт неправителствената организация.

Данев е роден на 5 ноември 1939 г. в София. Завършил е Техническия университет в София през 1965 г. След това работи в БАН. През 1981 година постъпва на работа в Българска индустриална асоциация, сега Българска стопанска камара последователно като специалист, ръководител център, зам.-председател, председател. Бил е изпълнителен директор на Софийска фондова борса.

Божидар Данев има над 100 публикации в наши и чуждестранни издания и три монографични публикации.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@