Осъденият за три изнасилвания Пеньо Мангъров-Чешкия, отново е обявен за издирване
Източник: iStock/Getty Images
5

П еньо Мангъров-Чешкия отново избяга от поредната си присъда за изнасилване, този път 12-годишна. Той бе осъден преди месец, но не е открит и е обявен за издирване, предава 24 часа.

Присъдата е за 3 изнасилвания на пловдивчанка, която тогава била на 29 години. Сюжетът е от 6 януари 2019 г. Пеньо се запознал с нея във Facebook и настоял да се срещнат.

Първоначално тя му отказала, но за да спре да я притеснява, се съгласила. На уречената дата жената се качила в колата му, за да поговорят. Той потеглил в посока София, а по пътя я заплашил с брадва. Когато пристигнали в дома му, я изнасилил 3 пъти. За да си изгради алиби, нареждал на жената да се държи дружелюбно с него на местата, където знаел, че има видеокамери. 

Докато е лежал в ареста по това дело, той е имал телефон в килията си и е търсил нови жертви

В края на декември 2019 г. Мангъров се свързал във Viber с красиво момиче, което никога преди не го е виждало. Започнал да ѝ пише. Момичето отговорило, но малко след това комуникацията им приключила. В началото на 2020 г. Мангъров отново започнал чат с нея. Тя обаче пренебрегнала повикванията му. Последвали обиди и закани за убийство.

Момичето прочитало съобщенията, но не отговаряло. Арестантът се ядосал и се заканил да изпрати хора при нея. Заричал се, че ще я намери и ще ѝ разбие главата с бухалки и метални тръби. Всичко това щяло да се случи пред очите на приятеля ѝ. Описал как ще убие и момчето, след като приключи гаврата с нея. Освен всичко друго Мангъров, който е известен с прякора си Чешкия, проклинал момичето да се разболее от рак.

Рецидивистът е обвинен и зa изнacилвaнe нa cтудeнткa в cтoлицaтa през 2018 г. Зaпoзнaли се отново в социалните мрежи. Последвал я, изпрaтил ѝ cъoбщeниe и тя му отговорила. Разменили си снимки. Рaзбрaли ce зa cрeщa и мoмичeтo oтишлo. Дoбрoвoлнo ce кaчило в тaкcитo и влязло в дoмa нa Мaнгърoв крaй кинoцeнтърa в Coфия. Пили уиcки, a cлeд кaтo cтудeнткaтa oткaзaлa дa прaвят ceкc, Пeньo пoбecнял и я изнасилил. Делото е висящо в Софийския районен съд.

Мангъра, както е известен, успя да се прояви и след като бе пуснат от ареста. Той бил спрян за проверка на 22 февруари на бул. “Тотлебен” в София. Пътните полицаи го тествали за дрога. Тестът отчел наличие на бензодиазепини. Това са група психоактивни вещества, които се съдържат в масово предписвани успокоителни лекарства като диазепам, лексотан, ксанакс, рохипнол и т.н. Мангъров веднага бил задържан, а Софийската районна прокуратура поискала постоянния му арест.

Съдът обаче го пуснал под домашен арест.

Мъжът е известен като чаровник с брутален нрав, който през няколко години е арестуван за различни престъпления. Дори имаше връзка с прокурорка, която го разследвала, а след това напуска съдебната система, за да му стане адвокат. Винаги в скъп костюм и зад волана на шикозна кола, въпреки че няма легален бизнес на свое име у нас.

Първата присъда за сексуално престъпление на Мангъров e от 2004 г. - 8 години зa изнacилвaнe в Плoвдив. Излизa от затвора прeз oктoмври 2010 г. Някoлкo мeceцa cлeд тoвa oбaчe oтнoвo е зaд рeшeткитe. Прeз юни 2011 г. e зaдържaн oт cлужитeли нa ГДБOП в cтoличния кв. “Люлин” за изнудване на няколко жени за огромни суми. Биел ги, заплашвал ги, принуждавал ги да проституират, за да му дават различни вещи - телевизори, златни бижута, лаптопи и мобилни телефони. Дo aрecт се cтигa cлeд прoдължилo нaд пoлoвин гoдинa рaзcлeдвaнe. Осъден е на 7 г. затвор през 2014-а.

“Ако не ми дадеш 23 хил. лв., ще пусна в интернет клип как правим секс. Ще го видят всички, включително родителите ти и дъщеря ти”, заканил се Чешкия на една от жертвите си, става ясно по време на процеса срещу него.

Мангъров се прочу още в края на миналия век. Тогава бе заподозрян за две поръчкови убийства в Прага през 1998 и 1999 г. Заловен е с отрязана глава в багажника на колата си. Първоначално бе осъден на 20 г. затвор заради убийството на Ладислав Цимерман на 27.12. 1998 г. Трима чехи бяха сочени за негови съучастници. Присъдата му беше отменена от Апелативния съд заради допуснати процесуални нарушения в досъдебното производство и делото беше върнато на окръжната прокуратура за доразследване. Предприемачът Цимерман бил поръчан от съпругата си Мартина, твърдеше обвинението. За убийството на Иржи Витек Чешкия бе признат за невинен.

“Нямам нищо общо и с двете убийства, ще видите, че съдът ще го разбере”, заяви Мангъров след края на процеса тогава. Алибито му, че по това време не е бил в Чехия, потвърждава негов съученик и приятел от спортното училище в Пловдив.

Омайва прокурорката, която го разследва, и се жени за нея. Сменя я с победителка в “Биг Брадър”, а после и с Мис Силикон

Животът среща Пеньо Мангъров с много жени, които фатално се влюбват в него, а след това жестоко съжаляват. Легендарна е историята как оплита в мрежата на чара си прокурорката Соня Алексиева, която го разследва. След няколко разпита с него тя напуска съдебната система и му става адвокат. Женят се.

Алексиева обаче не успява да защити Мангъров докрай. По време на делото, по което през 2004 г. той е осъден, двамата се скарали. Пеньо започнал да опонира на съпругата си и да я прекъсва по време на заседанията. Развеждат се и той се отказва от услугите ѝ.

През 2010 г., когато е в затвора, успява да свали актуалната тогава победителка от “Биг Брадър фемили” Ели Кузмова. След като се раздели с мъжа си, с когото спечели шоуто, тя си сложи силикон, подстрига се почти нула номер и започна да ходи по партита, като се похвали, че има връзка с Пеньо Чешкия. В поредица от телевизионни интервюта Ели разказа, че му ходи два пъти седмично на свиждане, но по обективни причини не са консумирали любовта си. Разделиха се, след като Мангъров излезе от затвора.

През 2013 година той отново се жени за Мис Силикон 2011 г. Лилия Ванчева. Двамата се женят през март 2013 г. Преди него едрогърдата хубавица има няколко неуспешни връзки със столични бизнесмени, шумно коментирани в жълтите издания.

Коментари 5
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

5 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Свят Преди 18 минути

Стихията е причинила значителни щети, има и ранени

Силно земетресение край Япония

Силно земетресение край Япония

Свят Преди 41 минути

Няма издадено предупреждение за опасност от цунами

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП на предишните избори

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП на предишните избори

България Преди 1 час

Работеше срещу мен и собствените си кандидати за общински съветници, каза тя

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

България Преди 1 час

Владимир Малинов ще разговаря с колегата си Алпарслан Байрактар

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Свят Преди 2 часа

Композицията е спряла аварийно, след което в нея е избухнал пожар

<p>Fitch потвърди кредитния рейтинг на България, но отправи предупреждение за еврозоната</p>

Fitch потвърди кредитния рейтинг на България, но отправи предупреждение за еврозоната

Пари Преди 2 часа

Инфлацията в страната се е понижила значително, но остава над тази на трите най-добре представящи се държави членки на ЕС, посочва международната рейтингова агенция

Бум на кърлежи в Пловдив, двама души са в тежко състояние

Бум на кърлежи в Пловдив, двама души са в тежко състояние

България Преди 3 часа

Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето

Защо Eрдоган отложи посещението си в САЩ

Защо Eрдоган отложи посещението си в САЩ

Свят Преди 3 часа

Решението е взето поради промени в програмата на президента на Турция

Кой губи и кой печели от забраната на рекламата на хазарт?

Кой губи и кой печели от забраната на рекламата на хазарт?

България Преди 3 часа

С необичайна скорост за законодателна дейност, в последния си работен ден преди изборите, НС прие промени в Закона за хазарта на първо гласуване

Христо Гаджев: Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане

Христо Гаджев: Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане

България Преди 3 часа

То е зловредно, а мотивите са зашити с бели конци, заяви народният представител от ГЕРБ-СДС

Нови правила за шофьорите в Гърция

Нови правила за шофьорите в Гърция

Свят Преди 3 часа

Санкциите, които полицията в южната ни съседка налага, са доста сериозни

Хилари Клинтън идва в България

Хилари Клинтън идва в България

България Преди 4 часа

Визитата е по повод специална среща на Глобалната инициатива на Клинтън (Clinton Global Initiative – CGI) на 18 май 2024 г. в София

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Свят Преди 4 часа

Засегнати са четири топлоелектрически централи

<p>Крал Чарлз III се завръща към обществените си задължения</p>

След тежката диагноза: Крал Чарлз III се завръща към обществените си задължения

Любопитно Преди 6 часа

Лекарите са му казали, че здравословното му състояние се подобрява