1

М ежду 2 и 18 май, София ще приюти "номадските класни стаи" на The Beit Project – образователна инициатива, подкрепена от Европейския съюз, която ще се проведе на територията на Античен комплекс "Сердика" и в която ще вземат участие ученици между 6-ти и 8-ми клас от шест столични училища.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО

145 ОУ "Симеон Радев"; Френски лицей "Виктор Юго"; Американски колеж в София; 67 ОУ "Васил Друмев"; 90 СОУ "Ген. Хосе де Сан Мартин"; 1 СОУ "Пенчо Славейков" са училищата, които са включени в проекта.

"Учениците се насърчават да работят чрез ценностите на автономност и взаимозависимост, свобода и отговорност, демокрация и споделяне – “предмети”, които невинаги намират място в традиционната учебна програма“, сподели директорът на проекта, френският архитект Давид Столеру.

Идеята на проекта "Бейт" е да свърже ученици, които живеят едновременно в различни, но и сходни светове – били те различни религии, култури, социално положение.

Инициативата се фокусира върху изследване на културното наследство на градовете и срещи с хората, сградите, историята, въпросите, които повдигат пред нас днес и, освен всичко останало, новите приятелства.

По време на заниманията си в проекта, учениците ще работят заедно във временни конструкции за учене на открито, или ,,номадски класни стаи”, които ще построят заедно.

"Стаите" ще се намират в историческия център на града, който е и отправна точка за въпросите, които проектът "Бейт" повдига.

Този динамичен процес позволява на всяка група да развие умения в областите история, география, гражданско образование, изкуство, наука и технологии.

Проектът "Бейт" ще приключи с официална презентация, на която учениците ще представят кратки видео-клипове, които са създали сами по време на заниманията си.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@