0

Д нес, от 20:00 часа в Пиано бар Poison се открива изцяло благотворителна изложба на художника Антония Дончева – Доня.

Събраните средства ще послужат за закупуване на скъпоструващи медикаменти за деца и младежи, страдащи от заболявания, които водят до различна степен на атрофия на бъбреците.

Изложба под мотото „Музика в цветове“ представя над 20 пъстри и цветни картини, които всеки посетител може да закупи, дарявайки средства.

„Музика в цветове“ е вдъхновена от децата ми – Александра, с нейната китара и безграничната си любов към музиката и Здравко – със своята наивна увереност за изначалното добро у човека и характерния си начин да забелязва красивото у всеки от нас и в природата“, споделя авторът Антония Дончева – Доня.

Гостите ще имат възможност да се насладят авторски творби с маслени бои под звуците на класическите китари на ученици от Национално музикално училище "Л. Пипков". По този начин и малките творци ще изразят своята подкрепа към нуждаещите се деца и младежи.

В картините си Антония Дончева – Доня, използва кралско синьо и ултрамарин - напомнящи на песента на морето, което прегръща пясъка; златно като медения звук на струните; сребърно и кобалтово бяло като постепенното намаляване на звука до пълно затихване; червено, кармин и оранжево като страстта, предизвиквана от фламенкото; венецианско жълто като италианските музикални пиеси, обвити в последната прегръдка на слънцето; виолетово и цикламено като удара на лъка по струните на цигулката и зелено: блатно, тревисто, тютюнево като топлината на българската земя, на която е написана ръченицата.

Изложбата ще бъде отворена за посетители и дарители от 5-и до 10-и юни галерия Punto Art Bazaar на адрес гр. София, ул. Юри Венелин № 2.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@