5

П рез юни 2008 г. Христина от Кърджали разбира, че има рак на гърдата. 

Точно тогава тя гледа и болната си майка, която е със същата диагноза. Ден преди операцията, Христина погребва майка си и постъпва в болница за частична операция, при която е отстранен туморът в лявата й гърда.

След пет дни се налага втора операция, защото е установено, че изрязаният тумор е злокачествен. При втората операция лекарите отстраняват лимфните възли, както и гърдата, съобщава NOVA

Следват редица химиотерапии и лечение с медикаменти.

През септември 2011 г., след болки в гърба, непрестанна кашлица и задушаване, е открит и плеврален излив.

През декември 2012 г. са разкрити метастази по гръбначния стълб. Налага се операция за отстраняване на жлъчката. Взет е материал за биопсия и от черния дроб, който показва наличие на метастази и там.

Поради влошаване на състоянието на Христина след лечение в България, тя решава да се лекува в Истанбул. Там състоянието й се подобрява значително. Заради липсата на повече средства обаче, Христина няма възможност да се лекува повече там.

Днес състоянието й отново е влошено и тя е едва 35 кг, не може да се храни и диша трудно. Близките й искат лечението й в Турция да продължи. За него обаче са й необходими по 2000 – 3000 лева на месец.

Ако имате възможност и желание да помогнете, ето как можете да го направите:

Пощенска банка

IBAN: BG 60 BPBI 7935 10 54497601

BIC: BPBIBGSF

Христина Кирилова Стайкова

Чрез системата на paypal:

paypal: helphristina@abv.bg

Още информация можете да откриете ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@