15

П редседателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и председателят на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния Дорел Къпрар подписаха обща декларация за сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

България и Румъния  ще работят заедно за приемането ни в шенгенското пространство,

интеграцията на Западните Балкани, диалог със страните от Източното партньорство на Еврпейския съюз и охраната на Черно море, информира NOVA.

За това се разбраха председателите на парламентарните комисии по вътрешна сигурност на България и Румъния. На съвместното заседание в Букурещ членовете на двете комисии се обединиха около становището, че са изпълнени всички критерии за влизане в Шенген.

"България е покрила критериите от 2011 година и в момента се очаква само политическото решение, което трябва да бъде вземано. Аз съм убеден, че съвсем скоро това политическо решение ще бъде факт", заяви Цветан Цветанов.

Източник: Facebook/ Tsvetan Tsvetanov

"Както Румъния така и България ще осъществим общата си цел и  ще се превърнем в хъб за развитие и сигурост на Европа", каза от своя страна председателят на комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност към Камарата на представителите на румънския парламент, Дорел Къпрар. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@