5

О бщественикът Николай Колев – Босия, който гладуваше 80 дни с искане за оставка на Ивайло Московски, заяви пред БНР, че прекратява гладната си стачка, но подчерта, че „борбата продължава“.

„Трябва да се изчисти министерството и „Автомобилна администрация“ от организираната престъпна група.

Това престъпно Народно събрание с 3% рейтинг също трябва да бъде разтурено“,

категоричен е Босия.

„Чувствам се нормално, както и вчера. Не допускам докторите до мен. Разполагам с няколко средства (за борбата си бел.ред.), които са допустими от закона и които предварително съм обмислил. След анализ ще ви кажа, но първо – „Автомобилна администрация“.

Относно инцидента край Своге, той коментира: „Това се очакваше!

Аз отдавна очаквах да стане подобен тежък инцидент.

Въпросът се състои в друго – не да се прехвърля вина, а това нещо, което стана, поправка, техническа проверка, на Фотошоп нещо, сега стана с оставката на Московски, трябваше да стане много отдавна, за да не се стига до тези протести, защото в момента и отвън и отвътре натискът се засилва и само не много интелигентни властници могат да допуснат това нещо“.

Босия и негови поддържници се оковаха пред НС

Омбудсманът в подкрепа на Босия: Има предложение към Борисов

Николай Ганчев Колев, известен като Николай Колев – Босия, е български дисидент, поет и журналист; създател на първия независим синдикат в България, председател на Независимото дружество за защита правата на човека - от юни 1990 г. до юли 1992 г.

Босия обяви гладна стачка на 13 юни,

след като разпространи декларация срещу възстановяването на корупционната схема за продажба на шофьорски книжки от служителите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ към Министерството на транспорта. Колев настоява и за незабавната оставка на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на настоящия парламент.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@