4

Р емонтните дейности в столицата се очаква да приключат до 15 септември. Това стана ясно от думите на зам.-кмета по транспорт на София Евгени Крусев, който направи проверка на ремонтите на бул. „Васил Левски“.

Очаква се движението по булеварда да бъде пуснато в предстоящия уикенд.

Ремонтните дейности на бул. „България“, бул. „Христофор Колумб“ и Източната тангента се очаква да бъдат приключени до 15 септември. Само ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ ще продължи до края на октомври, тъй като там дейностите са по-обхватни.

От думите на Евгени Крусев стана ясно, че на бул. „Васил Левски“ ще бъде обособена бус-лента, която ще стига до стоп линията на кръстовищата и от нея ще може да се завива надясно. Тези, които продължават направо от нея ще се считат за нарушители. На такъв принцип ще бъдат преработени и бус-лентите на бул. „Цариградско шосе“, на бул. „Сливница“ и бул. „Данаил Николаев“. 

Целта е те да станат по-атрактивни и шофьорите да слязат от колите. 

Още ремонти и тапи в София

Тази възможност е продиктувана от промяна на Наредба 2, която беше приета в края на 2017 г. и реално този модел ще следваме при всички бус ленти в София, заяви зам.-кметът.

Крусев заяви, че се предвижда изграждане на бус-лента и по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, като тя ще е само в посока Националния стадион Васил Левски в участъка между бул. „Черни Връх“ и бул. „Драган Цанков“. Той уточни, че по бул. „Константин Величков“ в момента се изгражда първото в София обособено трасе само за градски транспорт. По думите му по булеварда се изграждат перони, които ще бъдат обособени в спирки, както за трамваи, така и за автобуси. Самото трасе ще бъде оградено с бетонови делиниатори, така че те да са устойчиви на атмосферните условия и да са пречка за евентуални нарушители. 

Евгени Крусев допълни, че средно с около 5 дни се забавят ремонтните дейности в столицата към момента заради честите валежи, но има мобилизация за тяхното наваксване.

Конкретно на бул. „Васил Левски“ утре, в четвъртък, се предвижда да започне полагането на асфалт по другото платно, което е в посока Ректората, след което за още около 2 дни да се оправят последните детайли и да се положи маркировка. В момента движението по ул. „Солунска“ между бул. „Витоша“ и ул. „Ангел Кънчев“ е възстановено. 

Зам.-кметът подчерта, че качеството на ремонта се гарантира с постоянно присъствие на място от строителния надзор и дирекция транспорт на СО. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@