32

М инистерството на образованието и науката е изпратило писмо до генералния директор на Главна дирекция "Образование, младеж, култура и спорт“ към ЕК Темис Кристофидо с молба за редакция на анкетата за учениците SELFIE, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Искането е от въпроса за определяне на пола на участниците да отпадне отговорът "друго“ или да бъде премахнат целият въпрос, защото в сегашния вариант той е неприемлив.

SELFIE пита ученици от кой пол са с 4 възможни отговора

В писмото се посочва още, че тестът помага на училищата да внедрят дигиталните технологии, затова е необходимо казусът да бъде разрешен възможно най-скоро.

На  29 ноември 2018 г.  инструментът SELFIE беше представен пилотно у нас. Чрез него учители и ученици от цялата страна мога да направят оценка на дигиталната среда в училищата и на придобитите в клас дигитални умения.

Училищата, включени в измерването, използват специално разработена от Европейската комисия платформа с въпросник към ръководствата, педагогическите колективи и учениците. SELFIE обхваща шест ключови за дигиталното образование области – преподаване и учене, училищно управлени, инфраструктура и оборудване, професионално развитие, практики за оценяване и дигитална компетентност на учениците. Всички отговори са анонимни, а попълването отнема между 20 и 30 мин.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@