"Труд": Спряха ремонти в 43 общини
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
0

Строителното министерство затвори кранчето за 43 общини, пише "Труд" под глава. МРРБ спря 60 големи проекта, обявява и "Дума" във водещ материал.

Няма пари, правим кризисен мениджмънт, казал пред "Труд" строителният министър Росен Плевнелиев. До 31 юли били изхарчени 87% от бюджета за капиталови разходи на МРРБ, които за т.г. са 87 млн. лв.

Обектите се спират временно, докато бъде направен анализ за всеки. Тези, чието спиране може да застраши живота и здравето на населението, ще бъдат довършени.

Около 50 млн. лв. ще отидат за популяризиране на страната ни и на стоки на български производители по света, съобщава "Дневник", като се позовава на министъра на икономиката Трайчо Трайков.

Средствата идват от Европейския фонд за регионално развитие по оперативна програма "Конкурентоспособност". Трайков е подписал договори с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и с Българската агенция по инвестиции.

Те кандидатствали с проекти за предоставяне на помощ по мярката "Укрепване на международните пазарни позиции на българската икономика".

Общият бюджет по тази ос е 55 млн. лв. според индикативната годишна работна програма. От тях 26 млн. лв. са за популяризиране на предимствата за инвестиране в България.

Други 25 млн. лв. са за успешното представяне на българските предприятия на международните пазари. Останалите са за усъвършенстване на системата за стандартизация.

За първия месец на своето функциониране правителството получава доверието на 43% и недоверието на 31% от пълнолетните българи, сочи проучване на "Галъп Интернешънъл", поръчано от "Класа".

Премиерът Борисов спази обещанието си да работи при пълна прозрачност и от вчера в информационната система на Министерския съвет в интернет може да се прочете стенографски запис от заседанията на кабинета - нещо, което нито едно правителство не посмя, отбелязва "24 часа".

Усвоили сме само 1,5 на сто от оперативна програма "Транспорт", казва пред "Класа" министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.

Поставяме си амбициозната задача да пресечем черния пазар на шофьорски книжки, посочва той.

Първоначалната информация, която имаме за състоянието на НАПИ, показва, че към 30 юли сме на минус 60 млн. лв., казва пред "Дневник" изпълнителният директор на пътната агенция Димитър Иванов.

По думите му в тръжните документи за магистрала "Тракия" на предишното ръководство е имало дискриминационни условия.

Политиците да не се месят във фонд "Земеделие", предупреждава в интервю в "Труд" новият изпълнителен директор на фонда 29-годишната Калина Илиева.

Подготвяме работеща стратегия за туризма до 2025 г., казва пред "Монитор" Иво Маринов, заместник-министър на МИЕТ.

Класните работи, които децата правят в края на всеки срок, ще отидат в историята, съобщава "Труд". Просветният министър Йорданка Фандъкова е подготвила проект за промяна на наредбата за външно оценяване, в която е записано, че няма да има класни работи по предметите, по които ще се правят национални изпити.

Класни има по български език, математика и чужд език. По тях са и националните миниматури (има и по други предмети) в края на всеки клас - от четвърти до седми.

От догодина такива големи препитвания ще има и за гимназиалния етап.

99% от паметниците на културата нямат акт за собственост, казва пред "Сега" заместник-министърът на културата Тодор Чобанов.

Всички с доходи над 5000 лева на месец да плащат допълнителен данък, предлага "Подкрепа", според водещия материал на "Стандарт".

Те искат още да се облагат еднократно яхти, самолети и други скъпи придобивки на богатите.

Рязко ограничаване на лицензионните, разрешителните и съгласувателните режими в законодателството, които в България са някъде между 500 и 600, а в европейските страни са средно 50-60, предлага в "24 часа" ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов.

Според него във всички закони за всички действия трябва да се предвидят срокове за извършването им и санкции за тяхното неспазване.

Въвеждането на статута на "мълчаливото съгласие" като форма на контрол и средство за борба срещу немарливостта в работата на администрацията иска още професорът.

"Гамизов да ми наеме охрана, щом съм "олигарх" с милиони" е озаглавено интервюто в "24 часа" с Иван Колев, депутат от ГЕРБ. С обвиненията консултантът отклонява вниманието от себе си, твърди той.

В секционните избирателни комисии в Турция са най-сериозните и чести нарушения на парламентарните избори, според първите констатации на прокуратурата, пише "Дневник".

Миналата седмица започна мащабна проверка на гласуването в чужбина по сигнал на Министерството на външните работи.

Прокурорите ще направят повторна проверка за двойно гласуване и най-вече за хора, които са успели да пуснат гласа си в Турция и България.

Еньо Петров, зам.-шеф на общинското предприятие "Градини и паркове" в Пловдив, кара "Ауди Q7" за 150 хил. лв., установил "24 часа". Луксозното возило е с регистрационен номер РВ 2525 КА.

Доскорошният лидер на ДПС и общински съветник в града се появил вчера с луксозния джип в Столипиново, където с кмета Славчо Атанасов откриха нова градинка.

Заплатата на Петров е малко над 600 лв., казала шефката на "Градини и паркове" Станка Стаматова. Джипът е регистриран на името на "Щастлива звезда" ЕООД - собственост на съпругата на Еньо Петров - Златка Петрова.

С тази фирма тя играла на търг през 2005 г. и закупила общински павилион от 176 кв. м за 12 100 лв.

Тактическо затишие вдясно преди есенния пик на кризата, коментира Антоний Гълъбов в "Труд".

Енергийният министър Трайчо Трайков предложи заемът от 250 млн. евро за строежа на АЕЦ "Белене" да се плати от фискалния резерв, пише "Пари" под глава със заглавие "Ламята Белене".

Темата е водеща и за "Класа".

След като разбрах, че Димитър Ангелов ще е новият изпълнителен директор, нямам никакви притеснения за бъдещето на централата, казва в интервю за "Труд" Иван Генов, изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" до вчера .

"Продавахме тока на най-добри цени" са неговите думи, изведени в заглавие.

Цената на топлинната енергия и на електрическата енергия от когенерации няма да бъде променяна от 1 октомври, ако се запази предварително обявеното от "Булгаргаз" искане за увеличение на цената на природния газ с 4,4 процента. Думите на председателя на ДКЕВР проф. Константин Шушулов са изведени като водещи за "Монитор".

Летище Търговище е продадено за 480 хил. лв. на 20-годишен младеж от Добрич като земеделска земя - трета категория, съобщават "Телеграф" и "Труд".

Новият собственик е Иво Петров от Добрич, управител и едноличен собственик на фирма "Летище Търговище 2009", регистрирана на 7 август т.г.

А търгът е проведен само две седмици по-късно - на 20 август в зала на новия терминал на летище Пловдив, към чиито активи е имотът.

3 255 000 евро са платени за терен срещу Националната опера в София от 315 кв. м, съобщава "Труд". Подобни сделки са рядкост дори в световни центрове като Лондон и Париж, добавя изданието.

Имотът е разположен на ъгъла на бул. "Дондуков" и малката улица "Стара планина". Там доскоро имало стара къща с кафене на партера, която в момента се събаря.

Подготвя се строителството на луксозна бизнес сграда. Цената от 10 333 евро на кв. м земя чупи рекорда за най-скъп терен в София.

Досега първото място се държало от парцел на бул. "Тодор Александров" срещу централата на ЛУКойл-България, купен за 8355 евро/кв. м от гръцка компания. Имотите на първа линия край морето са поевтинели с 30%, а по-отдалечените - и до 70, пише "Експрес", като се позовава на фирма "Имоти България".

"Труд" съобщава за срив в цените в Слънчев бряг, като според справка в интернет за 9750 евро може да се купи 25 кв. м студио в Слънчев бряг (по 390 евро на кв. м).

Британци разпродават имотите си у нас на загуба, информира "24 часа".

Те били разочаровани от ниска доходност в Банско, но пък във Велико Търново имало и сделки с двойна печалба за тях.

35% спад в продажбите на вино на вътрешния пазар за първото шестмесечие регистрира пред "Пари" председателят на надзорния съвет на винарска изба "Розова долина" Бранимир Ботев.

Суперкомпютър за 4,2 млн. лв. ще казва къде какво може да се строи, така че да не пострада при земетресение, съобщава под глава "24 часа".

Апаратурата е купена в края на миналата година и вече е почти готов софтуерът. Благодарение на подробна подземна карта на страната с нея ще се смята къде да се строят електроцентрали, язовири и газохранилища.

Друго нейно приложение пък ще даде възможност да се правят прецизни поправки по старите сгради, така че да издържат разлюляванията.

Супермашината "Блу Джин/П" на IBM е купена от държавата в края на миналата година и работи в държавната агенция по информационни технологии.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Петър и Галена грабнаха ключова победа в “Един за друг”

Петър и Галена грабнаха ключова победа в “Един за друг”

Любопитно Преди 3 часа

Само трима от кавалерите спечелиха последната си индивидуална битка

"Газпром" отчете първа загуба от повече от 20 години

"Газпром" отчете първа загуба от повече от 20 години

Свят Преди 3 часа

Анализатори очакваха нетна печалба

МВнР издаде предупреждения за българите в Грузия и Швеция

МВнР издаде предупреждения за българите в Грузия и Швеция

Свят Преди 8 часа

Едното предупреждение е заради продължаващите протести в грузинската столица Тбилиси

Задържаха българин с мигранти в Австрия

Задържаха българин с мигранти в Австрия

Свят Преди 9 часа

Модификациите на пода на микробуса първоначално не били забелязани от полицаите

Кръст, потопен в язовир край Горна Гращица, засия

Кръст, потопен в язовир край Горна Гращица, засия

България Преди 10 часа

Идеята на проекта е да даде посока за размисъл към християнството

Южна Корея вдигна степента на тревога, обвини КНДР в подготовка на атаки

Южна Корея вдигна степента на тревога, обвини КНДР в подготовка на атаки

Свят Преди 11 часа

Сеул: КНДР е в процес на подготовка на терористични нападения

Обрат, желанието на Украйна да получи активите на Русия изглежда няма да се сбъдне

Обрат, желанието на Украйна да получи активите на Русия изглежда няма да се сбъдне

Свят Преди 11 часа

Противниците на идеята за пълна конфискация виждат риск от създаване на опасен прецедент

"Беше страхотен ден": Мъж изпи 25 чаши вино, докато тича в маратон

"Беше страхотен ден": Мъж изпи 25 чаши вино, докато тича в маратон

Любопитно Преди 12 часа

Том Гилби дегустира на сляпо различни чаши вино по време на всяка миля от Лондонския маратон

Кремъл с остри критики към Макрон и Камерън заради изявленията им за Украйна

Кремъл с остри критики към Макрон и Камерън заради изявленията им за Украйна

Свят Преди 12 часа

Франция продължава постоянно да споменава възможността за свое пряко въвличане, на терен, в конфликта около Украйна, заяви Дмитрий Песков

ГЕРБ обяви листите си с кандидат-депутати в цялата страна

ГЕРБ обяви листите си с кандидат-депутати в цялата страна

България Преди 12 часа

Бойко Борисов ще е водач в 25-и МИР-София и в 16-и МИР в Пловдив

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира работа заради ремонт и презареждане с американско ядрено гориво

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира работа заради ремонт и презареждане с американско ядрено гориво

България Преди 12 часа

Необходимото за първото презареждане количество от новите касети беше доставено на 20 април

Израел потвърди смъртта на заложник в Газа

Израел потвърди смъртта на заложник в Газа

Свят Преди 13 часа

Съпругата му Йонат е убита при първоначалното нападение

Китай изстреля космическата сонда Chang’e-6 (ВИДЕО/СНИМКА)

Китай изстреля космическата сонда Chang’e-6 (ВИДЕО/СНИМКА)

Любопитно Преди 14 часа

Нейната мисия включва събиране на проби от далечната страна на Луната

Избори 2 в 1: "Сиела Норма" ще изпълни обществената поръчка за машинния вот

Избори 2 в 1: "Сиела Норма" ще изпълни обществената поръчка за машинния вот

България Преди 14 часа

Компанията беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата

Израел назначи нов ръководител на военното разузнаване

Израел назначи нов ръководител на военното разузнаване

Свят Преди 14 часа

Израелските сили обявиха и промени в генералния щаб

Яхия Синуар, лидер на "Хамас" в ивицата Газа

Лидерът на "Хамас" в Газа иска промени по предложението за прекратяване на огъня

Свят Преди 15 часа

Синуар продължава да настоява за гарантиран край на войната и иска дори писмен ангажимент за "безусловно прекратяване на боевете"