"Труд": Нови магазини свалят цените
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
17

"Труд" прогнозира, че със стъпването на нашия пазар на нови вериги хипермаркети ще настъпи битка за клиенти. Пазарът е притаил дъх в очакване на новия голям играч в търговията с хранителни стоки - акулата "Лидъл".

На 25 ноември 2010 г., четвъртък, германската компания, която наскоро погълна магазините "Плюс" в България и Румъния, ще открие 14 супермаркета наведнъж. Четири в София и 10 в страната.

Германската верига "Алди" проучва възможностите за стъпване в България, допълва "Труд". Дружеството, известно с агресивно ниските си цени, е регистрирало дъщерна компания у нас. Това е станало чрез австрийското поделение "Хофер".

В момента пред гишетата е спокойно и няма никакви опашки, обясняват от ведомството.

"Новинар" предупреждава, че всеки, който не е върнал паспорта си в три месечен срок след датата на изтичането му, ще бъде глобяван с между 20 и 150 лв.

След въвеждането на видеонаблюдението на изпитите за шофьорски книжки безразборното раздаване и купуването на свидетелствата секна, коментира "Монитор".

Само за по-малко от два месеца, откакто новите мерки влязоха в сила, успелите да вземат свидетелство за управление на автомобил кандидат-шофьори са спаднали с 25%.

Според челото на "24 часа" с 200 до 700 лв. повече ще получат депутатите, които пътуват до избирателните си региони с лични коли. Това става ясно от заповед на парламентарната шефка Цецка Цачева от 28 октомври, с която изданието разполага. Тя завишава лимитите за бензин.

Така депутатите от Варна, Бургас и Добрич ще имат право на 7686 лв. за година. Тези от Русе ще вземат 6149 лв. Колегите им от Велико Търново, Габрово, Смолян и други градове на разстояние между 200 и 300 км от София ще осребряват фактури за 4612 лв.

За Видин, Кюстендил, Пловдив и Плевен се дават 3075 лв., а за избраниците от столицата - 1617 лв.

Съдбата на дипломатическите имоти в страните, в които България ще закрие своите посолства, ще бъде решавана поотделно от специалната междуведомствена комисия, казва за "Класа" говорителят на МВнР Весела Чернева.

Очевидно междуведомствената комисия търси нов Гад Зееви да вземе на безценица имотите, тъй като светът е в глобална финансова криза и голяма печалба държавата не може да очаква, коментира изданието.

Спираме "Брикел" през пролетта, казва в интервю за "Дневник" Нона Караджова, министър на околната среда.

"Като министър на околната среда си свърших работата докрай. И нито един министър в правителството няма колебание, че "Брикел" трябва да бъде затворен.

Вече не преговаряме за никакви банкови гаранции за сероочистката, квотите за парникови емисии или евентуални глоби. Просто през пролетта приключваме. Сега алтернатива за топлоснабдяването на град Гълъбово трябва да потърси кметът и да информира министъра на икономиката и министъра на финансите за възможните решения.

Не може да се разчита, че следващата зима този сценарий ще се повтори. Така че аз се обръщам към гражданите на Гълъбово с ясното послание, че оттук нататък отоплението на града зависи единствено и само от действията на техния кмет.

Министърът на социалната политика се ангажира да се създаде програма за хората, които ще останат без работа", допълва Караджова.

Френският президент Никола Саркози постави недвусмислено условие за влизането на България и Румъния в Шенген, отбелязва "Труд".

Това ще стане, когато Европейската комисия приключи да ни наблюдава за корупцията и престъпността. Саркози коментира темата "Шенген" на пресконференция в Лисабон, по време на срещата на върха на НАТО, уточнява изданието.

Пред "Труд" депутатът от "Синята коалиция" Михаил Михайлов, твърди, че Изборният кодекс на ГЕРБ и "Атака", бюджетът, и пенсионна реформа показват неувереността на правителството.

Според него "не се вижда воля, не се вижда усилие за реална промяна. А у нас къде са реформите? Нямало било пари? Дават се 100 млн. лв. за подслушване, над милиард за МВР. Това постна пица ли е? Това си е направо мешана скара и здраво ядене!"

За "Класа" секретарят на парламентарната група на ДПС Четин Казак заявява: "Готови сме да сезираме Конституционния съд, ако до второ четене не бъде премахнат противоконституционният текст за уседналост на избирателите."

Той обясни, че другият вариант за спирането на законопроекта е да се иска президентът да му наложи вето. "Този кодекс си е само на ГЕРБ и "Атака", е мнението на Казак, цитирано в изданието.

20 млн. лева има по сметките на БАН до края на годината, посочва в интервю за "Класа" министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.

От тях фонд "Работна заплата" са 3,5 млн. лева. По думите му тези средства са напълно достатъчни за плащането на заплатите на учените от академията.

"Никой не е казал, че ще се спре финансирането на академията, но при по-умело гъвкаво финансово ръководство, те не биха седели в такова унизително положение", казва Игнатов.

Министърът допълва още, че на 3 декември ще бъде обявена концепцията на закона за училищно образование, която всъщност е скелето на закона, за да може първото тримесечие на следващата година да влезе в Министерския съвет.

"В него ще е заложено това, към което наистина се стремим - детето и ученикът да са в центъра на целия този процес", обобщава Игнатов.До три години затвор за "тарикатите", които водят фирми до умишлен фалит, обмислят от ГЕРБ, пише "Стандарт".

Предложението за затвор за изкуствения крах на фирми получи подкрепата от правителството и управляващото мнозинство.

Депутатът Иван Колев коментира, че умишленият фалит не е тежко престъпление, но би трябвало да се наказва със затвор.

"Класа" цитира проучване, според което богатите европейци от общо 380 млн. жители на ЕС са около 35 милиона. За България се приема, че богати са 10 процента от 3 млн. работещи, или близо 300 хил. души.

Като критерий за определяне на богатството се приема, когато месечният доход на лицето надвишава два пъти средния доход за страната.

Брюксел занапред ще крие имената на фермери, чиито проекти са субсидирани с европари или просто са получили помощи за площи, съобщава "Сега". Решението е на Съда на Европейския съюз в Люксембург и е получено в нашето земеделско министерство.

Хората на Мирослав Найденов вече работят по привеждане на решението в сила и за България, коментират пред "Сега" от ведомството. Решението на съда идва, след като две ферми в Германия обжалваха публикуването на имената, адресите и сумите, получени от тях.

България и още пет съюзници на САЩ призоваха американския Сенат да ратифицира по-бързо договора с Русия за съкращаване на стратегическите настъпателни оръжия, извежда като акцент от срещата на върха на НАТО "Сега".

Външните министри на България, Дания, Латвия, Литва, Норвегия и Унгария неочаквано се присъединиха към брифинг на Белия дом по време на срещата на НАТО в Лисабон, за да подкрепят призива на американския президент Барак Обама към сенаторите да ратифицират договора.

Имаме воля да разкрием всички поръчкови убийства, категорично заявява пред "Телеграф" министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"За нас е важно да бъдем последователни в борбата с корупцията вътре в системата и няма как да бъдем ефективни, ако не си изчистим къщичката. Доказателство за това е и последният ни удар "Килърите", при който бяха задържани служител на дирекция "Миграция" в МВР и от ДАНС.

А в същото време каквито и усилия да полагаме, трябва да можем да разчитаме на съдебната система. В тази връзка съм убеден, че членовете на ВСС трябва да боравят с класифицирана информация, за да могат да изграждат оценките си за един или друг служител на системата върху достатъчен обем от информация. Само така съвестта им ще бъде чиста - когато действат не под натиск, а на базата на достатъчно данни и вътрешна убеденост", обобщава Цветанов. 

Коментари 17
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

17 коментара
 
- Бабо, обаждам се да те питам как си. - Ами питай! - Как си? - Не питай!
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Готвят блокади в Ботевградско заради пренасочен трафик от АМ "Хемус"

Готвят блокади в Ботевградско заради пренасочен трафик от АМ "Хемус"

Свят Преди 6 минути

Ще преградят ли пътя на тировете жителите на село Врачеш

<p>Стево Пендаровски и Гордана Давкова отиват на балотаж в РС Македония</p>

На 8 май: Стево Пендаровски и Гордана Давкова са на балотаж в Северна Македония

Свят Преди 1 час

Двамата кандидати за президент на Северна Македония отиват на втори тур на изборите

Да тичаш назад: Полезно ли е за нашето здраве

Да тичаш назад: Полезно ли е за нашето здраве

Любопитно Преди 1 час

Напоследък все повече хора практикуват тичане назад, но правилно ли е, четете в следващите редове

<p>Електрическата&nbsp;G-класа&nbsp;е с&nbsp;4 мотора и много нютон метри</p>

Електрическата Mercedes G-Class е с 4 мотора и колосален въртящ момент

Технологии Преди 2 часа

И да, може да завива на място като танк

Старт на делото за смъртта на 14-годишния Филип, убит на пешеходна пътека

Започва делото за смъртта на 14-годишното момче на пешеходна пътека в София

България Преди 2 часа

На подсъдимата скамейка ще застане Петър Тодоров

TikTok ще бъде забранен, ако не бъде продаден

TikTok ще бъде забранен, ако не бъде продаден

Технологии Преди 2 часа

Решението може да промени сегмента на социалните мрежи

Силяновска води убедително пред Пендаровски

Силяновска води убедително пред Пендаровски

Свят Преди 8 часа

Избирателната активност в РС Македония е била около 48%

Щастлива вест: Ивет Лалова роди момченце

Щастлива вест: Ивет Лалова роди момченце

Любопитно Преди 10 часа

Това съобщи самата тя в профила си във Фейсбук

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Любопитно Преди 10 часа

Той сам свали куртката си след грандиозен провал на Сините и Червените

Най-после САЩ дадоха на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Най-после САЩ дадоха на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Свят Преди 10 часа

Оръжията са пристигнали този месец

Пробив на Русия в Украйна, какво се случва

Пробив на Русия в Украйна, какво се случва

Свят Преди 11 часа

Все още не е ясно как украинската армия възнамерява да спре настъплението на руснаците

<p>Василев: Внесохме искането за оставката на председателя на Народното събрание</p>

Асен Василев: Внесохме искането за оставката на председателя на Народното събрание

България Преди 12 часа

Петков обясни, че подписите са събрани от ПП и БСП

Главчев: До 15 май плащаме на земеделците парите по украинската помощ

Главчев: До 15 май плащаме на земеделците парите по украинската помощ

България Преди 12 часа

Той определи среща като безпрецедентна

Радев: Напълно подкрепям Главчев, за който и да е министър

Радев: Напълно подкрепям Главчев, за който и да е министър

България Преди 13 часа

Радев: Договорът с „Боташ” може да бъде много изгоден

Регистрацията за изборите приключи

Регистрацията за изборите приключи

България Преди 13 часа

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в ЦИК заявление за регистрация

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

Свят Преди 13 часа

Първият транш от 4,5 млрд. евро беше предоставен на Украйна на 20 март