Свидетел пред "24 часа": Ако не осъдят Килърите, те ще ни избият
Източник: netinfo
23
"Ако не осъдят Килърите, ще ни избият", казва пред в. "24 часа" Боян Джамалов, ключов свидетел в процеса срещу бандата на Петър Стоянов-Сумиста. Джамалов е човекът, който миналата седмица разкри връзки на политици от БСП със сръбския топмафиот Сретен Йосич и със самия организатор на групата за убийства - Сумиста.

"Ние сме 120 свидетели. Дори и само трима от нас да ликвидират, останалите приключват. Затова, ако процесът не свърши с присъди, аз отивам на границата и си късам българския паспорт", обявява в първото си интервю този свидетел.

И продължава: "Дадох адреса на Борислав Георгиев и след два дена го убиха. Сигурен съм, че видях джипа на Младен Червеняков до дома на Сретен Йосич. От Сумиста знам, че Сретен му е кум, а самият той разчиташе да стане депутат от БСП - движен от своята алчност. В МВР от 1990 г. до сега нищо не се случваше, а сега виждам, че в МВР има желание. Организацията на Сумиста за поръчкови убийства бе доста сериозна".

39 от новоизбраните 45 посланици са получили агреман от държавата, за която трябва да заминат, и за тях има указ за назначаването им от президента Росен Плевнелиев, са казали за "Монитор" от Външното министерство.

"Министър Добрев се зарече да разбие монопола на "Булгаргаз", отразява намерението му "Сега". Енергийният регулатор и газовият монополист влязоха в пореден пазарлък за цените. Икономическият министър откри най-ефективния и бърз начин за сваляне на цените на природния газ - с допускане на нови играчи на пазара чрез премахване на монопола на "Булгаргаз".

В момента държавната фирма държи тръбите и не допуска конкуренти, а фирмите, които биха могли да внасят синьо гориво в България, са длъжни да го продават на "Булгаргаз".

"В България вече идват истински инвеститори. Само до края на годината очакваме производство за около 30 милиона евро да излезе от заводите в елинпелинското село Мусачево", цитира изявление на премиер-министъра "Новинар", направено при откриването на филиала на южноафриканската компания ALC, която изработва луксозни интериорни елементи от кожа за автомобилната индустрия.

Инвестицията в производството в Мусачево възлиза на 4 милиона евро. "Не кой да е, а десетата икономика в света и BMW са дошли да си правят много важни части от автомобилите в България. Голяма част от стъклата за коли в Европа се произвеждат у нас, носачите се произвеждат в Русе", подчерта Борисов.

Той коментира и инвестициите във ветро-соларни паркове през последните години. Според него, ако държавата беше приела изграждането на всички подобни източници на енергия, щяхме да имаме четири пъти повече енергия, отколкото ни трябва.

"Еднакви условия за банки, обслужващи държавни пари", обещава министър Дянков. "24 часа" уточнява, че всички банки, които искат да обслужват държавата, трябва да подпишат договор с Министерството на финансите. Условията и цените, по които държавата ще им плаща таксите и комисионите за преводи към бюджета, ще са еднакви, предвижда проект за промени в Закона за държавния бюджет, който се готви във финансовото министерство.

"Сделка на годината", така "Капитал Daily" нарича започналата приватизация на "БДЖ Товарни превози". Но според вестника условията на конкурса могат да изгонят стратегическите кандидати. Условията към тях са страшно завишени, проблем е и това, че желаещите ще имат много кратки срокове, за да вземат решение дали да участват: 20 дни за купуване на документация и още толкова, за да внесат искане до ДАНС за индустриална сигурност, сделката е компрометирана и от амбициозната цена - 100 млн. евро.

"Бум на милионери комбайнери се очаква през тази година.", прогнозира "Стандарт". Земята става златна, след като Европа развързва кесията и вади 1 милиард лева за фермерите.

Парите, които са с над 200 млн. повече от миналогодишната субсидия, ще потекат по сметките на стопаните по Коледа. От заявленията за подпомагане, чийто прием приключи в понеделник, става ясно, че тази година броят на кандидатите намалява. В същото време заявените ниви са по-големи, съобщава за вестника шефът на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов.

Окрупняването на масивите ще направи богатите фермери още по-богати. Броят на агромилионерите вероятно ще се увеличи. Те ще приберат парите на дребните стопани, които са им преотстъпили земите си.

И днес вестниците, в зависимост от обвързаността и собствениците си, отразяват подробно медийната афера около издателите на "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов и Огнян Донев.

"Сега": "Прокуратурата обвини издателите на "Труд" и "24 часа" в пране на пари";

"24 часа": "След жалбата в Брюксел смехотворно обвинение";

"Монитор": "Павлов и Донев с 4 обвинения, чакат ги 20 години затвор";

"Труд": "Един донос роди четири обвинения".

"Новинар" проследява развитието на идеята, предложена от НЗОК, "парите да следват пациента". И лекарите, и пациентите са съгласни да бъде така. "По-добър вариант от този няма поне при сегашната система", заявява председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов. "Това е нещо съвсем нормално, такава е идеята на реформата, която стартира през 2001 г.", припомня той.

Председателят на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев коментира, че винаги е съществувал въпросът как точно ще се намери механизъм за реализацията на тази идея. Ако бъде въведено електронното здравеопазване, плащанията към болниците и техните лекари ще стават по-лесно - след потвърждаване на това, че пациентът се е лекувал в съответното лечебно заведение

"Телеграф" съобщава, че известен софийски клуб е изгубил всичките си клиенти и това е първият бар, затворил заради наложената забрана за пушене на обществени места. Посетителите излизали навън да пушат, но вдигали шум на съседите и така нарушавали друг закон. Последвали оплаквания и така се наложило барът да затвори, защото нямал вариант да продължи да работи.

"50% от напусналите училище са в чужбина", уточнява пред "Труд" зам.- министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова. " Още правим цялостния анализ на матурите - за 7-и и 12-и клас. Не променяме скалата за оценяване, няма спад в резултатите на учениците, нищо че има повече отворени въпроси. Само 12 деца са се отказали от уроците заради двойки. Опозицията се притеснява от автономията в училище", обобщава тя.

Новият председател на БАН - акад. Стефан Додунеков, заявява в интервю за "Преса": "Можем да сме Силициевата долина на Балканите". Най-вероятно ще има европейска оперативна програма за образование и наука. През август ще започнем консолидирането на всички предложения. Сега сме на идейна основа", предначерта задачите в това поле академикът.

Пътят към морето това лято ще се превърне в истинско изпитание за шофьорите, а тапи ги чакат точно преди да стигнат, показа проверка на "24 часа". Основното препятствие ще е ремонтът на естакадата при Девня на магистрала "Хемус". Той е от най-важните проекти по програмата на пътната агенция в област Варна. Съоръжението е ремонтирано за последен път преди близо 20 години.
Коментари 23
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

23 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

Катастрофа в София, моторист е в много тежко състояние

България Преди 1 час

Ударили са се кола и два мотора

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 2 часа

Той даде втори шанс на талантливата Никол, която беше на крачка от напускане на надпреварата

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Свят Преди 4 часа

Гласуването в 15-членния съвет завърши с 13 гласа "за", Русия гласува "против"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Свят Преди 4 часа

Целта е проверка за лица, които са нерегламентирано в тях, опасни предмети, наркотици и забранени вещи

Полша разкри руска шпионска мрежа

Полша разкри руска шпионска мрежа

България Преди 6 часа

Обиски в столицата Варшава и южния град Тихи

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 6 часа

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Свят Преди 7 часа

Разкопките са извършени в района на град Кандира в Турция

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

България Преди 7 часа

Разследват измама със субсидия, свързана а с пандемията от COVID-19

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

Любопитно Преди 8 часа

Това доказва, че на генетичните прогнози не трябва да се разчита твърде много

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Свят Преди 8 часа

Известно е, че този щам на птичия грип предизвиква смъртоносни епидемии сред дивите и домашните птици и понякога заразява хора

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Любопитно Преди 8 часа

Херцогинята е започнала да работи върху стила си с Джейми Мизрахи

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Свят Преди 8 часа

Песков: Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

България Преди 8 часа

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд

<p>Когато Земята бе &quot;ударена&quot; с 10 милиарда атомни бомби</p>

Събитието Карингтън: Когато Земята бе "ударена" с 10 милиарда атомни бомби

Любопитно Преди 8 часа

"Това просто доказва още веднъж, че бурята Карингтън е била екстремно събитие"

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 9 часа

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

<p>Кремъл затяга хватката си над Русия</p>

Арести и насилие над независими журналисти в Русия

Свят Преди 9 часа

Задържан журналист: Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите